Tysk etterretning vil sette «koronafornektere» og «konspirasjonsteoretikere» under overvåking

0
Foto: Shutterstock

Avisa New York Times skriver at det tyske innenriksdepartementet vil opprette en egen avdelings om skal drive etterretning rettet mot «koronafornektere» og «konspirasjonsteoretikere». Den største tyske organisasjonen mot koronapolitikken til Angela Merkel er Querdenken, de har internettkonto på Telegram der de ifølge NYT har 65.000 følgere.

Det tyske innenriksdepartementet her ikke funnet noen kategori i sitt mangfoldige system for overvåking og spionering som passer på motstanderne av koronapolitikken, så de har opprettet en egen avdeling for dette.

Denne nyheten kom dagen etter at den tyske forbundsregjeringa etablerte et regelverk som gjør at den kan innføre landsomfattende lockdown, mens dette tidligere har vært en myndighet de ulike delstatsregjeringene har hatt.

Tyske myndigheter frykter at «koronafornektere» også kan spille en rolle etter at pandemien er over, og de ønsker å ha et overvåkingssystem på plass med en gang.

NYT skriver:

Det nasjonale etterretningsbyråets formelle observasjon av fornekterergruppa er det første trinnet i en prosess som kan føre til at den blir erklært grunnlovsstridig og til slutt forbudt.

Pia Lamberty, som er psykolog og ekspert på den tyske konspirasjonsscenen, advarte om forbindelser mellom fornekterne og høyreekstreme ekstremister. «Faren fra Querdenken,» sa hun, «har lenge vært undervurdert.»

Den tyske regjeringa har ikke gjort noe forsøk på å definere hva «konspirasjonsteoretikere» er for noe. Det er jo praktisk, for da kan loven brukes mot enhver brysom opposisjon.

Som tidligere meldt har en domstol i Weimar slått fast at maskeplikten i skolene er lovstridig. Kort etter ble dommeren, Christian Dettmar, oppsøkt av politiet og hjemmet hans ble ransaket, skriver nyhetskanalen Focus. Dette er altså rettstilstanden i forbundsrepublikken i 2021.

Les: Domstol i Tyskland: Masker, koronatester og minsteavstand er ulovlig i skolen

Ikke ekstremister

På sine nettsider skriver Querdenken:

Vi er demokrater. Vi er en fredelig bevegelse der ekstremisme, vold, antisemittisme og menneskefiendtlige ideer ikke har noen plass.

Ideen og idealene med lateral tenking er: Vi snakker med alle som handler fredelig og ikke-voldelig, uavhengig av hvordan de blir referert til av tredjepart.

Vi åpner et fritt og demokratisk rom for debatt. Vi står for fred, frihet, demokrati og rettsstat. Dette er debattrommet vi beveger oss i. QUERDENKEN står for personlig ansvar, selvbestemmelse, kjærlighet, frihet, fred, sannhet.

Det høres unektelig skummelt ut. Ikke rart at tyske myndigheter mobiliserer det Tyskland har så lange og djupt forankrede tradisjoner for: overvåking og forbud mot annerledes tenkende.

Forrige artikkelVindkraftverket tok drikkevannet til innbyggerne
Neste artikkelI Sørkinahavet slår Kina USA i deres eget spill