I Sørkinahavet slår Kina USA i deres eget spill

0
The guided-missile frigate Hengyang (Hull 568) and the guided-missile destroyer Wuhan (Hull 169) (eng.chinnmil.com.cn/Photo by Li Wei)

Kina har lansert en helt ny flåte destroyere som er i stand til å utrydde USAs krigsskip i Sørkinahavet, hevder vestlige militæreksperter. Nettstedet Global Firepower har sammenliknet marinestyrken til Kina og USA, og avisa The Sun har lagd følgende graf basert på denne statistikken:

Den offisielle kinesiske avisa Global Times skriver at Kina har lansert en helt ny flåte destroyere av det som kalles tredjegenerasjon av Type 052C oog Type 052D, samt en fjerdegenerasjonsdestroyer av Type 055. Vi pekte på allerede i 2019 på at dette var i ferd med å skje. Grunnlaget er den enorme skipsbyggingskapasiteten som Kina har utviklet. På det tidspunktet hadde verftet til China Shipbuilding Corp i Shanghai 9 destroyere og ett hangarskip liggende ved kai samtidig.

Nettmagasinet Southfront skrev at Kina har bygd 23 marinefartøyer på ett år og at de dermed har satt verdensrekord. Det er en rekord ingen andre land enn Kina kan slå i dag.

I juni 2019 kom Center for a New American Security (CNAS) med en rapport med den svært talende tittelen Beating the Americans at their Own Game: An Offset Strategy with Chinese Characteristics. Forfatterne av denne rapporten er tydeligvis sjokkert over hva de har funnet ut og peker på at ved siden av kapasitet har kineserne også utviklet høyteknologiske virkemidler som kan paralysere USAs flyvåpen og marine.

Og som det går fram av grafen over har Kinas marine nå 777 fartøyer mot USAs 490. Derimot har Kina bare to hangarskip mot USAs 20. Men samtidig er nettopp hangarskip blitt svært sårbare på grunn av de hypersoniske missilene som Kina har utviklet.

Begge de to stormaktene utvikler laservåpen og railguns til bruk i flåten. Det krever monstergeneratorer med en kapasitet på 20 megawatt.

Det er et beklagelig faktum at våpenkappløpet nå pågår for fullt og at faren for krig øker. Men det er jo en viss mulighet for at de strategiske planleggerne i Pentagon kommer til at Kina allerede er blitt for sterkt militært til at de vil våge å sette i gang en krig.

Kina føler seg truet av USA – med rette

Daværende forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis la fram USAs nye strategi 19. januar 2018. Den nye doktrinen er lagt fram i dokumentet National Defense Strategy of The United States of America.

Neocons i USA har lekt seg med tanken om en krig med Kina i 20 år. De fikk Donald Trump til å godkjenne sin agenda.

RAND Corporation som ble ble grunnlagt av Douglas Aircraft Company for å gi råd til USAs militære styrker, publiserte i 2016 en rapport som har tittelen War with China – Thinking Through the Unthinkable.

Rapporten går ikke så langt som til å anbefale krig, men den sier at USA har et tidsvindu åpent fram til 2025. Etter den tid vil USAs eventuelle tap øke og Kinas minske.

Alt tyder på at Joe Biden har overtatt og viderefører denne krigspolitikken, og at det faktisk er en reell fare for en krig mellom USA og Kina, kanskje over Taiwan.

Les også: Storbritannia sender stor hangarskipsgruppe til Sørkinahavet

Forrige artikkelTysk etterretning vil sette «koronafornektere» og «konspirasjonsteoretikere» under overvåking
Neste artikkelDe kaller det «konspirasjon» – vi kaller det klassekamp
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).