Klassekampen og holdningen til terroristene i Syria

0
Terrorister fra den såkalte Free Syrian Army poserer sammen med tyrkiske soldater i Aleppo i 2016. / Shutterstock

Klassekampen har 29.4. 21 en lengre artikkel av Synne Bjerkestrand om en syrisk familie i Danmark som har fått avslag på videre opphold i landet. Det er flere sider ved denne saken som må frem i lyset. Det første som er i øyenfallende er at mannen på bildet har drapert seg med et skjerf i grønt,rødt og svart som er fargene på flagget til terrorgruppa Free Syrian Army som er en del av Al- Qaida i Syria. Det er et tegn på at denne mannen fortsatt støtter FSA i hjemlandet. De holder nå til i Idlib.

Av Eva Thomassen.

Det i seg selv ingen grunn til at han trenger beskyttelse i Danmark. Syria fører og har ført en amnestipolitikk når det gjelder opprørere tilhørende terrorgrupper. Disse gis amnesti ved at vedkommende legger ned våpen, får amnesti og kan gjenoppta sitt sivile liv eller delta i den syriske hæren. Bakgrunnen for denne politikken er at mange menn følte seg truet til å delta i terrorgruppene enten ved at familien ville bli drept eller å ikke få mat eller penger om de ikke sluttet seg til disse gruppene. Disse blir ikke straffeforfulgt. Det er med andre ikke grunn i seg selv at denne familien vil bli straffeforfulgt i Syria om overnevnte vilkår er til stede. Det stiller seg selvfølgelig annerledes om de har blod på hendene eller er med i Det muslimske brorskapet som er forbudt i Syria og som vel er motoren i opprøret. Syriske myndigheter har forøvrig mer enn nok å kjempe mot i idlib og i de nordøstlige områdene USA og den kurdiske militsen SDF okkuperer. Når faren ikke vil tilbake fordi «Assad fortsatt sitter ved makta», så må det bety at han foretrekker at Al-Qaida overtar makta og innfører et islamistisk styret styrt etter sharialover.

Les også: Klassekampen og løgnene noen ble enige om

Det opplyses at familien er fra «rif» Damaskus. Det betyr at de enten er fra Yarmouk, Douma, Ghouta, Harasta. Disse områdene ble befridd av den syriske hæren i 2018. Områdene var okkupert av IS, Jaish al-islam, Al-Nusra eller FSA. Alle Al-Qaida-affilierte. Alle på FNs terrorliste. Sivilbefolkningen i disse områdene har opplevd grusomheter fra terrorgruppene. De har holdt kvinner i bur på tak eller kjørt dem rundt i områdene. Fått uskyldige til å grave kilometerlange tuneller til de døde av utmattelse. Menn som trengte medisiner, måtte skyte på en forbipasserende for å få en Paraset. Hvis ikke ble familien drept.  Kommer familien artikkelen handler om, fra disse områdene og støtter «opposisjonen» så er ikke denne «opposisjonen» en sivil del av «borgerkrigen» som Synne Bjerkestrand bruker som navn på krigen. En borgerkrig er en krig mellom to parter hvor den som kaller seg «opposisjon» har en leder og en politikk. Ingen innblanding utenfra.

Når det gjelder krigen mot Syria så kan man i anstendighetens navn ikke kalle krigen en borgerkrig når Norge, USA og en rekke land har invadert Syria med mål om å styrte «Assad-regimet». Myten om de «fredelige demonstrantene» som måtte «ta til våpen» er kun en myte. Hvordan kan «fredelig demonstranter» «ta til våpen» uten at det finnes våpen? Å betjene våpen, få dem inn i Syria og klare å holde på 11.året er vel ikke kjennetegnet på «fredelige demonstranter»? Når man vet at det flyter tonnevis av våpen i Syria. Det er dokumentert at det allerede i 2011 var over 5000 bevæpnede terrorgrupper i Syria.

Jeg har vært i Syria fem ganger siden 2015. Jeg har besøkt alle områdene som nå er befridd av den syriske hæren. Der er det startet gjenoppbygging og alle områdene rundt Damaskus er trygge. Sivilbefolkningen har flyttet tilbake til områdene. Jeg har besøkt Øst-Aleppo, Palmyra, Deir Ezoor, Latakia, Tartous,Yarmouk, Sweida, Damaskus, Homs for å nevne noen steder. Disse områdene er trygge. Det eneste området i Syria hvor det nå er krigshandlinger er i Idlib. Der oppholder det seg titusenvis av utenlandske terrorister. Internt fordrevne, familiene til terrorister. Disse kommer fra områder som er befridd. De har fått tilbud om å legge ned våpen før de ble transport til Idlib. De som valgte å dra til Idlib valgte det fordi de ville fortsette med terror. En rekke av familiene deres fulgte ikke mennene sine til Idlib og har søkt ly i regjeringskontrollerte områder.

Den andre siden av denne saken er at Danmark sammen med EU og Norge, støtter de dødbringende sanksjonene USA har innført hvor en del av våpenet er å ikke ville bidra med gjenoppbygging av Syria før «Assad» er styrtet. Danmark er selv en aktiv part når det gjelder forholdene i Syria. Danmark har også vært en sentral del av støtten til «opposisjonen». Blant annet ved å støtte White Helmets økonomisk og gitt bidrag til propagandaapparatet, mediene som har formidlet historier som den vi får servert i Klassekampen. Vi i Vesten skal tro at «Assad» dreper egen befolkningen ved å promotere at «opposisjonen» er en fredelig samling med sivile som skal lede Syria til et demokrati bygd på våre verdier. Faktum er at det finnes ingen fredelig opposisjon i Syria. Det vet Danmark og det vet Norge. Norge sågar sier åpenlyst at de støtter terrorgruppene ved å ha gitt 17 milliarder bistandskroner til opprørskontrollerte områder.

Det nevnes at den danske ambassaden i Damaskus er stengt av sikkerhetsgrunner. Det stemmer ikke. Alle vestlig land har stengt ambassadene som del av sanksjonene mot Syria. Ved å bryte de diplomatiske forbindelsene med Syria var hensikten å isolere Syria slik at det ble umulig å for syriske myndigheter å ha kontakt på høyeste diplomatiske nivå. I realiteten er den eneste kontakten Danmark og andre land har med Syria er gjennom amerikansk militært nærvær og etterretning.

Tilbake til denne familien. Mange syrere har flyktet fra Syria. Det er ulike grunner for det. Noen tilhører terrorgrupper. Noen holder ikke ut å bo i Syria på grunn av krigen. Noen har fått gode vilkår i vestlige land. Det gjelder spesielt høyt utdannede akademikere som blant annet leger. Syria skulle tappes for intellektuell kapital. Og, noen, som denne familien, ønsker kanskje ikke å møte på naboer de har forrådt ved å ha gitt støtte til terrorgruppene som har okkupert områdene de kommer fra.

Inntil nå har syrere flytt på en bølge av hyllest i vesten. Hvor historien om de «fredelige demonstrasjonene» som ble brutalt slått ned av «Assad» er blitt solgt inn som en sannhet. Fengsling og tortur er flittig brukt. Her har mediene spilt en stor rolle. Men, finnes det en annen fortelling? Ja. Fortellingen vi aldri hører om finnes, men vi hører aldri om den. Vi har ikke i løpet av den over 10 år lange krigen hørt hva de 97% av den syriske befolkningen som bor i regjeringskontrollerte områder har å si. Vi har aldri fått høre om soldater i den syriske hæren. Hvorfor 150.000 soldater og familiene deres har ofret livet i krigen. Vi har aldri fått et intervjue eller lest noe hva «despoten» har å si. Derfor lever slike historier som det denne familien forteller videre uten at noen kan lese mellom linjene hva det er de egentlig er redde for. Når det står at familien har fått opphold av «generelle grunner» så betyr det nok at grunnene er generelle. Vesten har tapt krigen mot Syria. Det er nok derfor Danmark vil bli kvitt syrere. På samme måte som Danmark og 60 land ikke vil ta tilbake 65.000 kvinner og barn fra interneringsleiren Al-Hol. Der den norske kvinnelige terroristen som i går ble dømt til 3 år og 6 måneder for deltakelse i IS oppholdt seg. Dommen er anket.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.