Har de ham nå, Bill Gates?

0
Melinda og Bill Gates på World Economic Forum

Multimilliardæren Bill Gates har blitt behandlet som noe nær en profet og en frelser. Uten å ha noen form for medisinsk utdannelse har datagründeren blitt tatt til råds om helsespørsmål av WHO, EU og verdens regjeringer. Mens noen av verdens fremste forskere på immunologi og pandemier er blitt kneblet, er alt milliardær Gates har uttalt om dette blitt behandlet som uimotsigelige visdomsord. Erna Solberg har, til Riksrevisjonens fortvilelse, øst milliarder av norske skattekroner over i stiftelser som Gates kontrollerer, uten at det foreligger synnerlig kontroll eller saksbehandling. Og milliardær Gates har etablert et svært nært, ja nesten klamt vennskap med den norske kongefamilien.

Allerede før det ble erklært pandemi fra WHOs side hadde Bill & Melinda Gates Foundation lagt til rette for hvordan det globale propagandamaskineriet skulle smøres og drives ved en kommende koronaepidemi. Det skjedde i oktober 2019, under øvelsen Event 201.

Denne øvelsen ble organisert av The Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum og Bill & Melinda Gates Foundation. I punkt 7 i anbefalingene heter det:

«Regjeringer vil trenge å samarbeide med tradisjonelle og sosiale medieselskaper for å undersøke og utvikle kjappe tilnærminger for å motvirke feilinformasjon. Dette vil kreve å utvikle evnen til å oversvømme medier med rask, nøyaktig og konsekvent informasjon. Offentlige helsemyndigheter bør samarbeide med private selskaper og pålitelige samfunnsledere. slik som ledere av trossamfunn for å fremme faktainformasjon til ansatte og innbyggere. Pålitelige, innflytelsesrike selskaper i privat sektor bør skape kapasitet til raskt og pålitelig å øke offentlig kommunikasjon, håndtere rykter og feilinformasjon og forsterke pålitelig informasjon for å støtte offentlig formidling. Nasjonale offentlige helsebyråer bør jobbe i nært samarbeid med WHO for å skape evnen til raskt å utvikle og publisere konsistente helsemeldinger. For sin del bør medieselskaper forplikte seg til å sikre at autoritative meldinger blir prioritert og at falske meldinger undertrykkes, inkludert ved bruk av teknologi.» (Vår uth. red.)

Og undertrykking av andre synspunkter har vi sannelig fått til de grader, mens derimot Gates har blitt løftet fram som den vismannen alle må lytte til. Da vi for eksempel skrapte litt i glorien hans og pekte på at multimilliardæren hadde skaffet seg det vi kalte en kontrollerende posisjon i de stiftelsene og organene som fikk milliardoverføringer fra blant annet Norge og EU, rykket naturligvis den såkalte «faktasjekkeren» Faktisk.no ut til forsvar for Gates, uten å ha nevneverdige argumenter i bagasjen.

Journaliststudie: Bill Gates gir store beløp til mediene og får spesialbehandling tilbake

Helgenglorien falmer

Men plutselig ser det ut til å slå om, kanskje ikke i Norge ennå, der medier og kjendiser fortsatt er starstruck, men i USA begynner glorien til Gates å falme. I løpet av et par uker har det plutselig begynt å komme mer kritiske artikler i hovedstrømsmediene og alt er ikke så gjevt lenger.

Det har naturligvis sammenheng med at det er blitt kjent at Melinda Gates nå har engasjert et advokatteam for å sørge for at hun får mest mulig ut av den kommende skilsmissen. Det som angivelig skal ha frosset ned holdningene til Melinda Gates er det svært nære forholdet ektemannen hadde til den pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein. Og da det kom til overflaten snudde vinden for Bill Gates.

Bloomberg skriver: Bill Gates’s Carefully Curated Geek Image Unravels in Two Weeks.

To uker tok det, så sprakk det heltebildet som Bill Gates hadde brukt milliarder på å skape. Det betyr antakelig at det nå er utstedt jaktlisens på ham og at flere vil komme etter.

Gates var ikke alltid en helt i mediene

Avisa LA Times gjorde i 2007 en skikkelig journalistisk jobb som man skulle ønske at mange aviser gjorde. De gikk bak den vakre fasaden til Gates-stiftelsen og fant et langt mindre flatterende bilde. (Oversikt over alle artiklene her.) I en av artiklene gikk de tett på situasjonen i Nigeria, der Gates-stiftelsen har gitt mange penger til vaksinasjoner. Det de fant var at det var ikke mangel på vaksine som var det store helseproblemet for folk i Niger-deltaet, men de giftige utslippene fra oljeselskapenes anlegg. Og så viser det seg at samtidig med at stiftelsen investerer $218 million i vaksineprogrammer, som blant annet går til Nigeria, investerer den $423 millioner i Eni, Royal Dutch Shell, Exxon Mobil Corp., Chevron Corp. og Total – selskaper som er ansvarlig for mesteparten av den faklinga som dekker Niger-deltaet med forurensning.

Det samme gjentar seg i Durban, Sør-Afrika der Gates Foundation driver et helseprogram. Der lider barn av pusteproblemer på grunn av utslippene fra papirfabrikken Mondi og oljeraffineriet Sapref. Gates Foundation er en av hovedaksjonærene i de selskapene som eier disse fabrikkene med $295 millioner i BP og $35 millioner i Royal Dutch Shell som eier Sapref sammen med BP. Stiftelsen har også en eierandel på $39 millioner i Anglo American som eier Mondi-fabrikken.

Les: Bill Gates’ milde gaver til hvem?

Kan de ta ham nå, vil de ta ham?

Bill Gates er en av verdens aller rikeste menn med en formue som av Forbes er beregnet til 124 milliarder dollar. Er det virkelig tenkbart at han vil oppleve at det er kort vei fra Capitol til den tarpeiske klippe? Ja, det er tenkbart. Bill Gates har ikke skapt seg sjøl. Han er løftet fram og skapt av dem som eier de store formuene i USA, og de kan like gjerne dumpe ham igjen. Gates’ medgründer i Microsoft, Paul Allen, skrev i sine memoarer at Gates var en hensynsløs intrigemaker som tråkket på sine medarbeidere og svindlet sine partnere.

Og hvem er så de rike som har løftet fram Gates? Det er først og fremst familien Rockefeller og deres Rockefeller Foundation. Denne alliansen er godt kjent og også omtalt på nettsidene til Bill & Melinda Gates Foundation. Rockefeller-familien er en av de rikeste familiene i verden. Deres formue ble grunnlagt av John D. Rockefeller og tok for alvor fart med oljeeventyret og Standard Oil. Rockefeller-familien eier banker og universiteter og stiftelser. De har formuer og kapital som langt overgår det Bill Gates disponerer eller noen gang kommer til å disponere.

For å gjøre en lang historie kort. Bill Gates ble multimilliardær fordi det passet Rockefeller. Skulle de ønske å bringe ham ned fra pidestallen, gjør de det. Nå har de muligheten til å dumpe ham og løfte opp den langt mer politisk korrekte Melinda Gates som den nye frelseren – hvis de skulle ønske.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.