Den norske elitens nesegruse hengivenhet for Bill Gates

0
Bill Gates, Angela Merkel, Erna Solberg, Tedros Adhanom Ghebreyesus © World Health Summit

Det norske kongehuset og norske statsministre fra Jens Stoltenberg til Erna Solberg har hatt og har en så nesegrus beundring for og et så symbiotisk forhold til multimilliardæren Bill Gates at de må betraktes som permanent inhabile i alt som har med den mannen å gjøre. De øser norske skattemilliarder over i fonds som kontrolleres av Bill & Melinda Gates Foundation og de er så starstruck hver gang han viser seg i Norge at det er reint parodisk. Her er en liten collage som viser litt av hvordan verdens nest rikeste mann behandles i Norge.

– Mette-Marit blant verdens viktigste tenkere

I 2016 plasserte magasinet Foreign Policy kronprinsesse Mette Marit på lista over The leading global thinkers of 2016 . FP har delt lista si inn i ulike kategorier og sørlandsprinsessen er rangert sammen med mogulene. Der står hun oppført sammen med Melinda Gates og Kate Roberts. De skal ha bidratt til harnessing girl power!

Noen vil kanskje huske at kronprinsessen fikk 8 minutter på lørdagsrevyen 14.05.2016 for å markedsføre den nye filantropiske organisasjonen som blant annet hun og Melinda Gates har tatt initiativet til, The Maverick Collective. (Et av de utallige eksemplene på journalistisk prioritering og integritet i Dagsrevyen.)

Vi skrev den gangen at:

Det som også vil være kjent er at Mette Marit hadde nær kontakt med Jeffrey Epstein:

Kronprinsesse Mette-Marit innrømmer at hun har hatt flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013 og hun beklager at hun ikke sjekket fortiden hans grundigere, skriver DN. Kronprinsessen sier:

«– Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det.»

Men kongehuset har aldri fortalt offentligheten hvem som etablerte kontakten med Epstein. Vi tror ikke vi gjetter mye feil hvis vi tipper på at det var Bill Gates. Gates hadde svært nær kontakt med Epstein og møtte ham mange ganger, skriver New York Times. Gates møtte Epstein blant annet flere ganger i 2011 i det palassaktige huset til Epstein på Manhattan, altså i samme periode som Mette Marit også besøkte ham der.

Les mer om Jeffrey Epstein her.

Korrupsjon på høyt nivå

Vi kritiserer ikke norske statsledere eller det norske kongehuset for at de møter mektige mennesker og har samtaler med dem. Det er en del av jobben deres. Det vi kritiserer er at de etablerer et så intimt, et så nesegrust beundrende og så kritikkløst underdanig forhold til en av verdens rikeste personer og stiller den norske statskassa til disposisjon for hans private stiftelse.

Da blir det ikke lenger diplomati eller politiske samtaler. Da blir det korrupsjon på høyt nivå. Når dette også blandes med det høyst betente og råtne nettverket rundt Jeffrey Epstein og Bill Clinton, går det langt ut over enhver anstendighet, og hadde vi hatt en riksrevisjon i Norge og noe som liknet ei kritisk presse, burde hele dette spillet vært endevendt og rusket opp i slik at vi fikk alt på bordet.

Kan vi stole på statsministerens integritet?

Statsminister Erna Solberg har en dobbeltrolle som både Norges statsminister og som ansvarlig i FN for gjennomføring av Aganda 2030 og de såkalte «bærekraftmålene». Allerede det er en sak som riksrevisjonen burde ha slått ned på, for hvem representerer hun når hun pøser norske skattemidler over i diverse FN-fonds?

Men det går også an å spørre hvem Solberg tar råd fra når det gjelder koronakrisa. Når hun har etablert et så tett partnerskap med Gates at Norge faktisk står som sentral aktør i hans såkalte vaksineallianse Gavi, er det ikke urimelig å spørre om det er Gates hun rådfører seg med.

Erna Solberg har gitt over 9 milliarder norske skattekroner til organisasjonene til Gates, ikke minst til Gavi. Aftenposten skrev i 2017:

«Regjeringen har gitt flere milliarder kroner til den globale vaksinealliansen Gavi. Korrespondanse knyttet til rapportering, utbetalinger, oppfølging, evalueringer og referater har manglet i UDs arkiver.»

Den norske elitens forhold til multimilliardæren og den politiske aktøren Bill Gates er så betent at det er på tide at det blir tatt hull på byllen. Verken Jens Stoltenberg, kongehuset eller Erna Solberg holder den distansen og den uavhengigheten overfor en så mektig aktør som vi som innbyggere og skattebetalere har rett til å forlange av dem. Dette må det ryddes opp i.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelWHO: Ansiktsmasken mot virus gir falsk trygghet.
Neste artikkelVandana Shiva: – Bill Gates is continuing the work of Monsanto
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).