Belgisk politi angrep demonstranter med vannkanoner 1. mai

0
Protestfesten i Bois La Cambre 1. mai 2021

Det var partystemning i Brussels Bois La Cambre 1. mai. Men det varte ikke lenge før et brutalt politikorps angrep demonstrantene med vannkanoner.

Ifølge De Morgen var det tusenvis av deltakere på festen i Bois de la Cambre i Brussel. Det varte ikke lenge før de ble angrepet av politi som kritiserte dem for å ikke respektere reglene om avstand og masker. Minst 3 personer ble skadet i opptøyene mellom parkbesøkende og politiet, ifølge VTM Nieuws. En person ble lettere skadet og kjørt til sykehus. To politifolk pådro seg også lettere skader. Det var også 15 arrestasjoner. Tim Dirven • Ved 16:30 hadde noen tusen mennesker samlet seg i parken, selv om få av dem så ut til å gjøre det til et ekte selskap. Politiet advarte gjentatte ganger publikum om å overholde koronatiltakene, men bestemte seg for å drive folk ut av parken rundt 17.30. For å gjøre dette ble dusinvis av politfolk utplassert, og gikk på en linje gjennom parken. De fire vannkanonene ble også satt inn mot festdeltakerne.

Også april 2021 inn store mannskaper for å spre 5000 ungdommer som hadde samlet seg til en festival i parken Bois de la Cambre. Via droner og helikoptre ble ungdommene pålagt å forlate parken. Politiet brukte hester, fotfolk, tåregass og vannkanoner mot ungdommene.

Massiv politiinnsats mot ungdomsfestival i Brussel

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.