Store 1. maidemonstrasjoner i Frankrike. Både fagbevegelsen og de gule vestene er på banen igjen.

0
1. mai i Paris 2021

Etter å ha vært blokkert av lockdown i fjor marsjerte igjen fransk fagbevegelse i gatene 1. mai 2021 over hele landet skriver avisa Le Parisien. Fagforeningene, CGT, FO, FSU, Solidaires, men også studenter og skoleelever stilte opp i gatene. Parolene handlet om arbeidsforhold, usikkerhet, lønn, tilbaketrekning av arbeidsledighetsreformen og den omfattende sikkerhetsloven. I Paris marsjerte demonstrantene fra Place de la République til Place de la Nation. Det kom til mange sammenstøt med politiet underveis.

Og her fra Lyon.

Det var gatedemonstrasjoner i 281 kommuner (hvor mange var det i Norge?). Innenriksdepartementet, som ikke er kjent for å overdrive slike tall, sier at det var 17.000 i Paris og 106.000 i Frankrike totalt. Av Twitter-rapportene går det fram at de gule vestene demonstrerte sammen med de fagorganiserte, men også hade sine egne markeringer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.