Store 1. maidemonstrasjoner i Frankrike. Både fagbevegelsen og de gule vestene er på banen igjen.

0
1. mai i Paris 2021

Etter å ha vært blokkert av lockdown i fjor marsjerte igjen fransk fagbevegelse i gatene 1. mai 2021 over hele landet skriver avisa Le Parisien. Fagforeningene, CGT, FO, FSU, Solidaires, men også studenter og skoleelever stilte opp i gatene. Parolene handlet om arbeidsforhold, usikkerhet, lønn, tilbaketrekning av arbeidsledighetsreformen og den omfattende sikkerhetsloven. I Paris marsjerte demonstrantene fra Place de la République til Place de la Nation. Det kom til mange sammenstøt med politiet underveis.

Og her fra Lyon.

Det var gatedemonstrasjoner i 281 kommuner (hvor mange var det i Norge?). Innenriksdepartementet, som ikke er kjent for å overdrive slike tall, sier at det var 17.000 i Paris og 106.000 i Frankrike totalt. Av Twitter-rapportene går det fram at de gule vestene demonstrerte sammen med de fagorganiserte, men også hade sine egne markeringer.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBelgisk politi angrep demonstranter med vannkanoner 1. mai
Neste artikkelAppell 1. mai 2021 – Oslo