Massiv politiinnsats mot ungdomsfestival i Brussel

0
Fra ungdomsfestivalen i Brussel som ble oppløst av politiet. Skjermdump fra Twitter.

Politiet i Brussel satte 1. april 2021 inn store mannskaper for å spre 5000 ungdommer som hadde samlet seg til en festival i parken Bois de la Cambre. Via droner og helikoptre ble ungdommene pålagt å forlate parken. Politiet brukte hester, fotfolk, tåregass og vannkanoner mot ungdommene.

Det hele begynte som en aprilspøk. Det ble lansert som en stor festival med åtte scener, hundre DJs og null koronavirusregler. Men det var ingen festival, bare et stort ungdomsparty.

Det var lenge klart at det hele var et stunt, men ungdommene samlet seg likevel til tross for at Brussels borgermester Philippe Close sa at byen ikke ville tillate det, skriver The Brussels Times.

Belgisk domstol pålegger staten å oppheve koronarestriksjoner

En domstol i Brussel sier staten vil bli ilagt dagsbøter dersom ikke landets koronatiltak, som er innført i strid med grunnloven, oppheves innen 30 dager.

Det var TV2 som meldte dette. Kanalen skrev videre:

Kjennelsen kommer etter at Menneskerettsforbundet (LMH) gikk til retten og beskyldte myndighetene for å ha fratatt folket rettigheter «i strid med konstitusjonelle og/eller juridiske regler som krever at de opptrer på en bestemt måte», skriver avisen La Libre.

Forrige artikkelUSA og regimeskiftekampanjen i Myanmar
Neste artikkelReell krigsfare: Mobilisering i Øst-Ukraina, Kiev satser på USA