Storbritannia: Så få som 2 prosent av positive hurtigtester korrekte

0
Hurtigtest fo COVID-19, Shutterstock

Statsminister Boris Johnson har innstendig oppfordret alle britiske borgere til å ta to hurtigtester i uka for å sjekke om de er koronasmittet. Men nå kommer det fram i lekkede eposter fra rådgiveren til den britiske helseministeren at så få som 2 til 10 prosent av de postitive hurtigtestene er korrekte. Dette skriver avisa The Guardian.

For et halvt år siden la Boris Johnson fram planen “Operation Moonshot” som gikk ut på massetesting i stor målestokk til en pris av 100 milliarder pund – 1.156 milliarder kroner! (Hvem går disse summene til?) Den planen leverte aldri. Dermed kom pålegget om hurtigtesting to ganger i uka. Det skulle legge grunnlaget for en «test and trace» app til mobiltelefoner som skulle fungere som et vaksinepass for å komme inn på puber, restauranter og ulike arrangementer.

Men såviser det seg at denne hurtigtesten er totalt upålitelig. Seniorstrateg Ben Dyson skrev i eposter til helesminister Matt Hancock at påliteligheten til en positiv test med denne metoden kan i verste fall være så lav som 2 prosent.

Hancock hadde lokket britene med at den eneste måten å «gjenvinne sin tapte frihet og et normalt liv er å bli testet regelmessig». (Så han innrømmer i det minste at friheten er tapt for tida.) Men så viser det seg altså i henhold til hans egen seniorrådgiver at denne angivelige nøkkelen til friheten er så upålitelig at det hadde vært mye bedre å slå mynt og kron.

Allyson Pollock, som er professor i folkehelse ved Newcastle University, sier at den planlagte massetesting vil «gjøre mer skade enn godt». Hun kaller det «en skandaløs sløsing med penger». Det vil føre til at massevis av folk på falsk grunnlag vil bli tvunget til hjemmekarantene og tape inntekter og muligheter.

«Dette er å gi bort en masse penger til kommersielle selskaper til tester som ikke er profesjonelt evaluert. … Dette er en offentlig helseskandale.»

Og det er heller ikke småpenger som kastes ut av vinduet og inn på kontoen til disse selskapene. Det handler om milliarder av pund. I tillegg kommer tapene i lønn for dem som unødvendig tvinges inn i karantene, og de påfølgende tapene i skatteinntekter.

Dette skjer samtidig med at alle tall viser at årets virussesong er over i Storbritannia:

Kilde: Worldometer
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.