Dansk lege: – Koronahåndteringen er den verste helseskandalen i min levetid

0
Bakgrunnsbilde: Fra salen i Folketinget. Foto: Shutterstock

Den danske legen, Søren Schifter, (f. 1951) skriver i et leserinnlegg i nettavisa Indblik at den måten de danske myndighetene har behandlet koronaepidemien på er den største helseskandalen i hans levetid. Schifter har hatt flere framtredende stillinger i dansk helsevesen og har en doktograd i medisinsk vitenskap ved universitetet i København. Schifter skriver:

Der er gået et år siden coronaepidemien startede, og den politiske håndtering er bare blevet værre og værre i løbet af året.  

Fra starten skræmte statsministeren på pressemødet den 11. marts 2020 befolkningen fra vid og sans med dommedagsfantasier og paniknedlukning. 

De værste skrækscenarier blev stillet i udsigt, medmindre der blev handlet resolut med nedlukning og restriktioner. Også selv om den type indgreb aldrig tidligere har været anbefalet, selv fra WHO, og selv om indgrebene var og er uden videnskabelig evidens. 

Mange borgere blev skræmt fra vid og sans, og man må gå ud fra det har været formålet. I modsat fald har alle de ansvarlige brug for intensiv kommunikationsuddannelse. 

Coronaepidemien er den eneste erklærede pandemi i denne sammenhæng, men i Danmark og internationalt har politikernes og sundhedsmyndighedernes kontinuerlige skræmmekampagner oven i coronaepidemien induceret en slags pandemisk massepsykose, som specielt har ramt de autoritetstro og derfor modtagelige, skræmte borgere. 

Skadevirkningerne vil det i bedste fald tage mange år at få repareret blot nogenlunde og en del af skaderne er irreversible. 

Schifter peker også på medienes rolle i denne skremselskampanjen:

Et eksempel på ukritisk journalistik er en artikel, der for nylig blev delt bredt i pressen. Den viderebragte en af regeringens “eksperters” historiefortælling om, at restriktionerne har afværget 35.000 dødsfald. Det er ca. 2,6 gange det antal dødsfald med en positiv coronatest, der indtil nu er registreret i Sverige. 

Et andet eksempel, der for nylig er viderebragt uden nogen form for kritisk journalistisk interesse, er en modelberegning foretaget af regeringens “eksperter”. 

Den finder, at der med de planlagte genåbninger må forventes 870 indlagte med COVID-19 medio april. Pr. 15. april 2021 er der 191 indlagte med en positiv coronatest. Og som det må formodes bekendt har langt fra alle af dem COVID-19. 

Lockdown har ingen effekt

Shifter viser også til forskning som viser at det å holde seg hjemme i en lockdown ikke har noen som helst effekt på smittespredning. En slik studie ble nylig publisert i tidsskriftet Nature (5. mars 2021). Det er en studie av 87 land og regioner og baserer seg på 3.741 sammenlikninger. Konklusjonen av sammenlikningene er at i 98,4 prosent av dem fant man ingen signifikant sammenheng. Forskerne Savaris et al. skriver somm konklusjon på sin store studie:

Avslutningsvis, ved å bruke denne metoden og gjeldende data, i ~ 98% av sammenligningene ved bruk av 87 forskjellige regioner i verden fant vi ingen bevis for at antall dødsfall per million reduseres ved å bli hjemme.

Og Schifter skriver i sin konklusjon:

Aldrig, mig bekendt, har en regering på så kort tid gennemført så mange meningsløse og virkningsløse foranstaltninger med så store samfundsskadelige effekter. 

I mange år fremover vil vi alle komme til at slæbe på denne klods om benet. Det er en regning, vi overlader til de næste generationer at betale. 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.