Den syriske regjeringa bygger opp en hær av stammefolk i Nordøst-Syria

0
En av lederne for stammefolkene i Nordøst-Syria leser opp en erklæring til støtte for Syrias regjering. Sana

Russland og Iran hjelper den syriske regjeringa med å bygge opp en hær av arabiske stammefolk i den nordøstlige delen av landet som er rikt på olje og jordbruk. Dette skriver Khaled al-Khateb i Al-Monitor.

Den syriske regjeringa søker å utvide sin innflytelse og styrke sin militære tilstedeværelse ved å satse på de arabiske stammene i Hasakah-provinsen, en provins som er under kontroll av de USA-støttede SDF. Det later til at denne innsatsen støttes av Syrias allierte Russland og Iran. For Syria er dette strategisk svært viktig, fordi denne prvinsen er landets kornkammer og har Syrias viktigste oljekilder.

Kilder blant stammefolkene i Hasakah-provinsen sier til Al-Monitor at Russland og Iran vil gi den syriske regjeringa den nødvendige støtten for å gjennomføre dette. Det store problemet for Syria er at det nordøstllige hjørnet av landet er okkupert av USA som bruker SDF som sine bakkestyrker.

Denne innsatsen ble enda tydeligere da det brøt ut konflikter i Hasakah-guvernementet i begynnelsen av dette året.

SDF innførte en beleiring av regjeringas styrker i Hasakah og Qamishli. Siden den gang har regjeringa  vendt seg til Hasakah-klanene, og seriøse samtaler kom i gang om å inkludere flere arabiske stammefolk som var lojale mot regjeringa i Hasakah i militsenes rekker og bevæpne dem.”

9. april siterte det russiske Sputnik-byrået nestkommanderende for den 17. reservedivisjonen for regjeringsstyrkene i Hasakah-provinsen, generalmajor Mouin Khadour, som sa at «rekruttene fikk mer erfaring, lærte kampsport og fikk militær trening under full tilsyn med offiserene for den syriske regjeringa, «og la til, «Den amerikanske okkupasjonsstyrken og dens medhjelpere infiltrerte Jazira-regionen og stjal rikdommene til det syriske folket og utnyttet det at den syriske arabiske hæren var opptatt med å bekjempe de væpnede terroristgrupper som kom inn i Syria via nabolandene. ”

I den samme artikkelen siterte Sputnik også Hassan Saloumi, et medlem av den syriske folkeforsamlingen og sjefen for den nasjonale forsvarsstyrkens senter i Hasakah-provinsen, som sa: ”De nye soldatene er klare og vil støtte de syriske arabiske hærstyrkene i alle oppdrag mot terrorgrupper og amerikansk og tyrkisk tilstedeværelse og deres væpnede organisasjoner i hele Syria.»

En stammeleder i Qamishli sa til Al-Monitor at

“Rekrutteringskampanjen som resulterte i innmelding av 400 frivillige i rekkene til de nasjonale forsvarsstyrkene i Qamishli begynte tidlig i 2021 etter spenninger mellom regjeringa og SDF. Det ser ut til at regjeringa prøver å bevæpne klanene til å møte SDF hvis lignende spenning bryter ut i provinsen i framtida. Regjeringa søker på forskjellige måter ved hjelp av sine allierte Russland og Iran å bygge et nettverk av forbindelser med stammene for å utnytte deres makt om nødvendig.”

Det syriske nyhetsbyrået Sana melder at Al-Ubaid-stammen har fordømt handlingene til USA og SDF-styrkene i Nordøst-Syria.

Al-Ubaid-stammen erklærte at den vil stå sammen med den syriske arabiske hæren for å rense all syrisk jord fra terrororganisasjoner og bevare Syrias suverenitet og nasjonale enhet.

Sana melder også at USA har evakuert over 40 IS-terrorister til en base i Hasakah-provinsen.

Alexander Mercouris:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.