Irak oppfordrer Den arabiske liga om å ta opp igjen Syria som medlem

0
Møte i Den arabiske liga. Foto: Al Masdar News.

Iraks utenriksminister, Fuad Hussein, understreker i en uttalelse behovet for å gjeninsette Syria i landets sete i Den arabiske liga, samtidig som han bemerket at dette ville bidra til prinsippet om integrering av arabisk arbeid og samhandling. Dette melder AlMasdarNews.

Den irakiske ministeren sa dette under et møte med en gruppe Gulf-tjenestemenn 1. mars 2021. Hussein berømmet «trepartsmekanismen mellom Irak, Jordan og Egypt.» Under møtet berørte den irakiske utenriksministeren de nylige møtene i Den arabiske liga på ministernivå og behovet for å aktivere mekanismene for arabisk samhandling. Han pekte på behovet for å bringe Syria tilbake til landets plass i ligaen.

Syria ble suspendert fra Den arabiske liga i 2012. Det var første gang i organisasjonens historie at et av dens stiftelsesland har fått sitt medlemskap suspendert.

Suspensjonen av Syria var et tiltak som ble anført av gulfstatene for å legge til rette for intervensjonskrigen mot Syria. Det har foreløpig ikke kommet noen reaksjon fra andre arabiske stater på uttalelsene fra Fuad Hussein.

Den arabiske liga er en politisk organisasjon som ble dannet i Kairo i 1945. Organisasjonen består av 22 medlemsland fra den arabiske verden, inkludert Palestina. I de første årene arbeidet ligaen primært for å sikre selvstendighet for arabiske land fortsatt under kolonistyre, deretter for å fremme arabisk enhet gjennom politisk og praktisk samarbeid mellom medlemslandene.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/League_of_Arab_States%2C_Western_Sahara_striped.png
Medlemsland i Den arabiske liga. Wikimedia Commons.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.