Protest i København mot lockdown og vaksinepass

9
Fra demonstrasjonen i København 6. februar 2021. Skjermdump fra video.

Demonstrasjonene i København mot den danske regjeringas koronapolitikk fortsetter. Det er ei gruppe som kaller seg «Men in Black» på nudansk som organiserer protestene. 6. februar var det en ny demonstrasjon, men i motsetning til forrige gang gikk alt fredelig for seg.

Demonstrantene protesterer mot lockdown, og mot den danske regjeringas planer om å starte digital sporing av vaksinerte og å innføre et vaksinepass som er tenkt brukt både for internasjonale reiser, men også for å kunne få adgang til arrangementer i Danmark.

Hundrevis av demonstranter gikk i fakkeltog gjennom Københavns gater. De ropte slagord mot statsminister Mette Fredriksen og sang sin egen versjon av den italienske sangen «Bella Ciao». De bar også en figur som framstilte statsminister Fredriksen med trekkene til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Samtidig avslører Berlingske Tidende at det har vært djup splittelse mellom Mette Fredriksen og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Det er Fredriksen som har pusjet på for stadig strengere tiltak, mens Brostrøm har holdt igjen.

Danske myndigheter foreslo ikke nedstengning slik Mette Fredriksen påstod

En dansk ekspertutredning slår fast at det ikke var belegg for å si at myndighetene i Danmark foreslo en nasjonal nedstenging, slik statsminister Mette Fredriksen har påstått. Dette skriver Jyllands-Posten, som fortsetter:

En uvildig ekspertudredning fastslår nu, at statsminister Mette Frederiksen ikke havde belæg for at sige, at myndighederne anbefalede den store, nationale nedlukning i foråret, sådan som hun ellers sagde på det historiske pressemøde i foråret, hvor landet gik i lockdown.

Redegørelsen »giver ikke støtte til den formulering, som statsministeren bruger på pressemødet den 11. marts 2020,« konkluderer ekspertudredningen, der har undersøgt håndteringen af coronaepidemien i foråret 2020.

Sundhedsstyrelsen var især imod at lukke daginstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner på det tidspunkt, fremgår det af udredningen, som professor Jørgen Grønnegård Christensen har stået i spidsen for.

Det fremgår også, at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, direkte har frabedt sig at være med på pressemøder med regeringen.

»Der er i det udleverede materiale flere eksempler på, at Sundhedsstyrelsens direktør har forsøgt at undslå sig deltagelse i regeringens pressemøder,« står der i ekspertudredningen.

Sundhedsstyrelsen var også skeptisk over for den ændring af epidemiloven, som regeringen fik hastet gennem Folketinget i løbet af et kaotisk døgn. En modstand, som ifølge ekspertudredningen »ikke tydeligt nok« blev videreformidlet til Folketinget.

Og hvis det ikke var danske helsemyndigheter som foreslo den drakoniske politikken som Mette Fredriksen gikk i spissen for, hvem var det da? Vi ser nå et liknende mønster i Tyskland der det er avslørt at innenriksdepartementet presset forskerne til å komme med alarmistiske utredninger for å begrunne politikernes lockdownpolitikk. Men hvor fikk politikerne det fra?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Ja, det er det store spørsmålet.
  Hvor kom direktivet om full nedstengning i så godt som alle vestlige land (samtidig) fra?
  Og hvorfor hemmeligstemples alt i 100 år?
  Og hvorfor fortsetter man tiltakene som med all tydelighet ikke virker, når befolkningen lider under dem og økonomien stuper?

 2. Jeg kan ikke ta noen av vaksinene grunnet medisinske årsaker og fryktet at jeg i nær fremtid vil ende opp med å være i husarrest resten av mitt liv grunnet korona hysteriets vaksinepass krav…

 3. De som innførte nedstenginene og lignende korona hysteri tiltak risikerer straffer for landsvik, derfor 100 år hemmelighold… De korrupte svina vet å beskytte seg selv.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  De glade amatørene på internett hadde hatt en 3 måneder lang fryktkampanje for at Vesten skulle gå for nedstenginger, men det er ingen som er interessert i hva amatørene gjør, selv om de også var med på å få Trump valgt i 2016.

  Vi lever i et ryggdekningssamfunn, hvor ingen med makt ville være ansvarlig om korona skulle føre til massedød. Når mange nok mente at corona var superfarlig, så var det egentlig gitt at nedstengingspolitikken ville bli valgt.

 5. Svaret på hvem som sitter på toppe og dikterer alle nasjoner korona politikk er som alle vet dypstaten.
  Kall det gjerne CFR eller Illuminati om du vil …

  Det er svært mange år siden de tok kontroll over Norge. All politikk som innføres her i landet unntatt småsakene kommer fra overnasjonale organ.
  Kanskje på tide å ta landet tilbake snart ?

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Du er stadig optimist mht hva “alle vet” :wink: Men at oppvåkning skjer er jeg med deg på. Om det går aldri så smått…

 7. Avatar for Anki Anki says:

  Jepp. Det er helt vilt. Bare å holde på hatten framover :slight_smile:

 8. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Tak. Danskere - bedre sent end aldrig!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere