Protest i København mot lockdown og vaksinepass

0
Fra demonstrasjonen i København 6. februar 2021. Skjermdump fra video.

Demonstrasjonene i København mot den danske regjeringas koronapolitikk fortsetter. Det er ei gruppe som kaller seg «Men in Black» på nudansk som organiserer protestene. 6. februar var det en ny demonstrasjon, men i motsetning til forrige gang gikk alt fredelig for seg.

Demonstrantene protesterer mot lockdown, og mot den danske regjeringas planer om å starte digital sporing av vaksinerte og å innføre et vaksinepass som er tenkt brukt både for internasjonale reiser, men også for å kunne få adgang til arrangementer i Danmark.

YouTube player

Hundrevis av demonstranter gikk i fakkeltog gjennom Københavns gater. De ropte slagord mot statsminister Mette Fredriksen og sang sin egen versjon av den italienske sangen «Bella Ciao». De bar også en figur som framstilte statsminister Fredriksen med trekkene til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Samtidig avslører Berlingske Tidende at det har vært djup splittelse mellom Mette Fredriksen og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Det er Fredriksen som har pusjet på for stadig strengere tiltak, mens Brostrøm har holdt igjen.

Danske myndigheter foreslo ikke nedstengning slik Mette Fredriksen påstod

En dansk ekspertutredning slår fast at det ikke var belegg for å si at myndighetene i Danmark foreslo en nasjonal nedstenging, slik statsminister Mette Fredriksen har påstått. Dette skriver Jyllands-Posten, som fortsetter:

En uvildig ekspertudredning fastslår nu, at statsminister Mette Frederiksen ikke havde belæg for at sige, at myndighederne anbefalede den store, nationale nedlukning i foråret, sådan som hun ellers sagde på det historiske pressemøde i foråret, hvor landet gik i lockdown.

Redegørelsen »giver ikke støtte til den formulering, som statsministeren bruger på pressemødet den 11. marts 2020,« konkluderer ekspertudredningen, der har undersøgt håndteringen af coronaepidemien i foråret 2020.

Sundhedsstyrelsen var især imod at lukke daginstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner på det tidspunkt, fremgår det af udredningen, som professor Jørgen Grønnegård Christensen har stået i spidsen for.

Det fremgår også, at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, direkte har frabedt sig at være med på pressemøder med regeringen.

»Der er i det udleverede materiale flere eksempler på, at Sundhedsstyrelsens direktør har forsøgt at undslå sig deltagelse i regeringens pressemøder,« står der i ekspertudredningen.

Sundhedsstyrelsen var også skeptisk over for den ændring af epidemiloven, som regeringen fik hastet gennem Folketinget i løbet af et kaotisk døgn. En modstand, som ifølge ekspertudredningen »ikke tydeligt nok« blev videreformidlet til Folketinget.

Og hvis det ikke var danske helsemyndigheter som foreslo den drakoniske politikken som Mette Fredriksen gikk i spissen for, hvem var det da? Vi ser nå et liknende mønster i Tyskland der det er avslørt at innenriksdepartementet presset forskerne til å komme med alarmistiske utredninger for å begrunne politikernes lockdownpolitikk. Men hvor fikk politikerne det fra?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelForholdet mellom Russland og EU på frysepunktet
Neste artikkelStore protester mot militærkuppet i Myanmar