Blir det fiskekrig mellom Norge og EU?

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

EU går til strid mot norsk suverenitet og fastsetter torskekvoter i fiskevernsonen rundt Svalbard helt på egenhånd. Dette er uakseptabel framferd fra EU. Dette skriver Arne Byrkjeflot, som er politisk rådgiver for Nei til EU.

EU tar seg til rette

Byrkjeflot skriver at EU tar seg til rette både overfor Norge og Storbritannia:

Nå går EU til strid mot norsk suverenitet og fastsetter torskekvoter i fiskevernsonen rundt Svalbard helt på egenhånd. Norsk Russisk fiskerikommisjon har fastsatt total tredjelandskvote i Svalbardsonen til 34 864 tonn torsk. Av dette har britene i forhandlinger med Norge fått en kvote på 8200 tonn. Bygd på historiske rettigheter. Da er det 26 664 tonn igjen å fordele på andre land. 

EU tar seg til rette og ga i en rådsforordning 28-1-2021 fem EU-land lisens til å fiske 28 431 tonn skrei. Ja, de har også fastsatt kvoten for Storbritannia som de mener ikke skal ha mer enn 4323 tonn.

Byrkjeflot skriver også at EU fortsetter provokasjonen gjennom å fastsette kvoter for snøkrabbe og at EU setter Svalbardtraktaten i spill.

Nei til EU siterer fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen som sier:

«Dette strider mot Norges suverene rettigheter etter havretten, og vi ser svært alvorlig på EUs ensidige kvotefastsettelse. Jeg har derfor gjort det klart overfor EU at ethvert fiske utover Norges kvotetildelinger vil være et ulovlig fiske og vil bli håndhevet av kystvakten på alminnelig måte.»

Så får vi se om det blir fiskekrig mellom EU og Norge eller om dette er spill for galleriet forut for kvoteforhandlingene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen strategiske betydninga av Irans og Russlands felles marineøvelser
Neste artikkelTexanere mottar vanvittige strømregninger etter vinterstormen