USA får smake sin egen medisin

99
Capitol Hill, Washington USA 7. januar 2021. Shutterstock

Scenene fra USAs Capitol Hill har vært helt absurde, med demonstranter som tar over hallen til Kongressen mens kongressmedlemmene gjemmer seg under pultene sine. Absurde scener, men det betyr ikke at vi ikke har sett det samme før – for hvis leserne tenker godt etter så har vi sett det samme før, bare ikke i USA. Det er slett ikke sjelden at demonstranter tar seg inn i nasjonalforsamlinger for å demonstrere makt. Det er ikke sjelden at vi har sett demonstranter som er uenige i et valgresultat angripe og trenge seg inn i parlamentet.

Det har skjedd blant annet i Ukraina, Georgia, Moldova og diverse sentralamerikanske republikker. Det ser omtrent likt ut, forskjellen er at når det skjer i land USA gjerne vil kontrollere, er vestlige medier stort sett positive til aksjonene, og ser dem som uttrykk for folkets protester mot undertrykkerne. I Ukraina skjedde det for sikkerhets skyld både i 2004 og 2014. Skulle de samme mediene brukt samme standard som de brukte i de tilfellene, så skulle de ha heiet på dem som ulovlig trengte seg inn i USAs lovgivende forsamling. Er man imot sjøltekt, så får man prøve å være imot det hver gang.

Men de gjorde ikke det, og de var ikke det. Handlinger som disse mediene ville ha sett på som positive folkelige aksjoner i Ukraina, Venezuela eller Bolivia, ser de denne gangen på som «forferdelige». I 2004 var The Guardian til og med så freidige at de innrømte fullt ut at regimeskifene i Serbia, Ukraina og Georgia var gjennomført som en «smart metode for å vinne andre lands valg», noe de hyllet og ønsket seg mer av. Det tilsvarer altså en situasjon der tumultene på Capitol Hill skulle ha vært organisert av den russiske ambassaden i Washington til stående ovasjoner fra hovedstrømsmediene.

Så uansett om det er lett å fordømme sjøltekt mot nasjonalforsamlinga i en situasjon som dette, så kommer man ikke utenom at USA nå har fått smake en medisin som landets hemmelige tjenester, deres ambassader og deres NGOer gang på gang har forordnet overfor andre land. Og det er vanskelig å vise medlidenhet.

Dessuten viser disse hendelsene at USA nå fullt og helt har tatt skritt ned i den tredje verden. Det er et lovløst land, der heller ikke lovgiverne respekterer loven, og det er et land der den mikroskopisk store milliardærklassen plyndrer folket på høylys dag – og slipper unna med det.

Vestlige medier er glade i å skrive og snakke om oligarker når det gjelder andre land, men USAs egne oligarker snakker og skriver man ikke om, til tross for at gammelpresident Jimmi Carter for lengst har erklært at USA er et oligarki.

Les: Eks-president Jimmy Carter: – USA er et korrupt oligarki

Les også: Russland har ‘oligarker’, USA har ‘forretningsmenn’

Alfred W. McCoy skriver i boka “In the Shadows of the American Century: The Rise and Decline of US Global Power”:

“Mens stigende imperier ofte er kloke, til og med rasjonelle, i sin bruk av væpnet makt for erobring og kontroll av oversjøiske territorier, er nedgående imperier mere tilbøylige til ugjennomtenkte oppvisninger av makt. De drømmer om dristige militære mesterslag som på en eller annen måte skal gi dem tilbake tapt prestisje og makt”, skriver McCoy. “De er ofte irrasjonelle selv ut fra et imperialistisk synspunkt, disse mikro-militære operasjonene som kan forårsake drepende utgifter eller ydmykende nederlag som kun aksellererer den prossessen som allerede er i gang.”

USA har mistet den mystikken som trengs for å dominere andre, og uten denne mystikken vil deres rivaler se på det som skjer med økende sjøltillit og mot til å bli med på begravelsen av USAs imperium.

“USAs bortgang som ledende global makt kan komme mye raskere enn noen kunne forestille seg”, skriver McCoy. “Til tross for auraen av allmakt som imperier ofte utstråler, er de fleste overaskende skjøre, og mangler den inneboende styrken som selv beskjedne nasjonalstater har. Ja, et raskt blikk på imperienes historie vil minne oss på at de største av dem er tilbøyelige til å falle sammen av diverse årsaker. Finansielle problemer er oftest primærårsak. Gjennom størsteparten av to århundrer har hovedmålet for de fleste stabile stater vært hjemlandets sikkerhet og velstand. Utenlandske og imperialistiske eventyr har vært alternativer som kan unnværes, med (et budsjett på) normalt mindre enn 5 prosent av hjemlandets innenriksbudsjett. Uten finansiering som oppstår nærmest organisk i en selvstendig nasjon, driver imperier rovdrift i sin ustanselige jakt på plyndring og profitt – eksempler er den atlantiske slavehandelen, Belgias appetitt på gummi i Kongo, britisk Indias opiumhandel, det Tredje Rikets voldtekt på Europa, og Sovjetunionens utnyttelse av Øst Europa.”

Og Chris Hedges kommenterer dette i artikkelen: Slutten på Imperiet:

«En elite, som har mistet troverdighet og som er mistenksom og til og med paranoid i en nedgangstidsalder, vil se fiender overalt. Verktøykassen skapt for å dominere kloden – total-overvåking, slakting av borgerrettigheter, sofistikerte torturteknikker, militarisert politi, det enorme fengselsvesenet, tusenvis av militariserte droner og satellitter – vil bli tatt i bruk i hjemlandet. Imperiet vil falle sammen og nasjonen vil fortære seg selv innen vår levetid om vi ikke fravrister makta fra de som styrer korporativ staten.»

Det er fristende å se på de absurde scenene fra Capitol Hill som scener fra den dystopiske filmserien om USA endelige sammenbrudd som supermakt. Og det virker nesten om om denne filmen allerede har en regissør.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Shamanen burde headhuntes i rollen som Shamanen.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Trump var en provo som skulle bane veien for det som nå kommer.


  – Vår utrolige reise har bare nettopp begynt, sier Trump. Twitter meldte igår at han var utestengt inntil han hadde slettet tidligere poster. Så det har han åpenbart gjort. Han som skulle stå opp mot sensur i sosiale medier.

  Han var en såkalt “hare” for de som nå skal renses ut.

  https://www.youtube.com/watch?v=oWBuwFpGQNk

  Unknown
  Det finnes nok for mange sleskete videoer.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Om man ikke skriver hva menigheta vil høre, så er man en av de deplatformede og jøbbløse kjetterne som er fyllt av hat, så det er jo ikke så rart.

  double standard

 4. Om det står minus eller pluss foran, har ingen betydning. Traktorer starter - og jorda gir. Gjeldsklokka illustrerer derimot utviklinga og “sykdommene” til USA i nyere tid. En selforsynt region (samfunn) kan utstede byttemidler etter behovet for sirkulasjon/resirkulasjon. Det synes mer som en utopi å få banka inn dette, når de største idiotene “former” framtida etter oppskrift fra de grådigste individa i verden. Dra meg baklengs inn i fulekassa…

 5. Romerriket fall:
  «Da erobringene stoppet, måtte de militære utgiftene finansieres på andre måter. De romerske myndighetene forsøkte å skattlegge borgerne hardere. Men det viste seg å ikke være mye å hente der heller. På landsbygda hadde de urolige tidene med krig og plyndring, svekket jordbruksproduksjonen. Og skattlegging av byborgerne, førte til at stadig flere av dem forlot byene, som uansett hadde mistet mye av sin funksjon når handelen stoppet opp.
  Rike borgere som forlot byen, etablerte gjerne store gods på landsbygda. De holdt seg ofte med en egen privat vaktstyrke, siden den romerske hæren ikke lenger opprettholdt lov og orden. På denne måten la de noe av grunnlaget for det som senere skulle utvikle seg til konger og kronvasaller i middelalderens føydalsystem»

 6. Avatar for Slangen Slangen says:

  Dette var morosamt, har smilt og humra i to dagar. Trump samla minst 200 000 og minst 2000 var på sightseeing i kongressen, verdens mest korrupte nasjonalforsamling. Etter at ivrige vakter var fysisk nedkjempa, stille og roleg rundtur utan guide. Typisk kvit (kristen) og relativt fredeleg oppførsel. Selfies. Ikkje vold, hærverk eller terror. Det kvite fleirtalet vil bli massivt undertrykt, og saman med Trump, forsøkt utrydda.

  USA er avslørt for dei som vil sjå. Fixa valg og oppteljing, korrupt rettssystem, total jødisk mediesensur. Den amerikanske arbeiderklassen må vurdere å ta med våpena sine.

  NRKs debatt viser at alle politikarane og mediafolka seier det same, akkurat det same, med små nyanser. Løgner frå utanriksministeren, små ærefulle pip frå høgresida, og foraktfull hillary-tale om den amerikanske arbeiderklassen frå ‘venstresida’. Denne feige banden, i den underdanige vassalstaten vår, er enten lobotimerte eller vonde.

  Eg vil tilføye: Storminga av kongressen er godt mogeleg ein planlagd deep state psykologisk operasjon for å undertrykke det kvite amerikanske folk.

 7. De som kjenner fremtiden har til alle tider utnyttet situasjonen til egen fordel.
  Rockefeller og flere andre i superliten har trampet ned dørene til kjente klarsynte som Edgar Cayce, Anton Johansen ( Lebesbymannen ) Baba Vanga mm, selv Hitler besøkte henne og gikk rasende ut derfra.

  Hun varslet også 9/11 og sa noe rart som fikk mange til å tro det hadde rablet for henne, hun sa at Kursk ville være omringet av vann på alle kanter, men Kursk ligger i høyden og det er ingen store innsjøer som kan skape en flodbølge, noen år etter så sank U-båten Kursk.

  Baba Vanga sa at den 44 presidenten vil være den siste og han vil være svart. Den som kommer etterpå vil ikke sitte ut perioden.

  Noe som er på vei til å skje nå

  Presser Pence for å få Trump avsatt: − Han bør gjøre det med det samme
  Demokratenes kongressledere har bedt USAs visepresident Mike Pence om å iverksette det 25. grunnlovstillegget og få Trump fjernet.

  Billy Meier sa at etter 2020 så vil det ikke finnes noe USA lenger slik vi kjenner det. HAN sa også at det vil dukke opp en lungesykdom fra Wuhan i Kina i 2020 som vil sette skrekk i verden.

  Elitejøder som Soros står bak masseinnvandringen til vesten, det er for å destabilisere og utslette oss, islamistene vil snart angripe innenfra og rive i filler de vestlige nasjoner.

  For min del så har jeg alltid planlagt fremtiden min utfra hva de som har sett fremtiden har sagt.

  Her i huset var jeg ferdig preppet for mange år siden, siden de fleste klapper til at verden går under så sitter jeg og venter og koser meg, har planlagt nøye for de neste årene, har alt jeg trenger for at jeg og familien skal klare oss når helvete virkelig starter.

  Her kan du se Dana Ashely forklare hvem Trump er og hva som kommer.

  https://www.youtube.com/watch?v=Nv6GTQUE6nw
 8. Avatar for K11 K11 says:

  Trump var jo demokrat før, og venn både av Clintons og Epstein m.fl. Så gikk han til valg på løfter om å fengsle Hillary, vant valget, og trakk tilbake lovnaden om å fengsle henne. Han innrømte offentlig at han kun hadde sagt det for å vinne valget.

  Fortsatt fins det en del Trumptilhengere som tror han skal forbli president etter den tyvende. Noen sier tilogmed at han blir president (av den nye republikken USA) fjerde mars, da dette tradisjonelt var innsettelsesdatoen for amerikanske presidenter frem til 1933. (Og Trump skal, ifølge enkelte QAnon-fans, angivelig nå gjenopprette “republikken USA”. Etter 1933 har visst USA vært et “selskap”.)

  Trump var nok aldri noe annet enn en svindler og slangeoljeselger. Foruten å flytte mer penger over til Israel og de ultrarike, var hensikten med hans presidentskap å fremprovosere innstramminger av bl.a. ytringsfriheten og våpenlovgivningen. Han hadde flere Skull & Bones- og Goldman Sachs-folk i kabinettet sitt, og alle medlemmene der var sionister, stort sett med nære bånd til storkapitalen og det militærindustrielle komplekset. (F.eks. var søsteren til Blackwatergrunnleggeren Erik Prince Trumps utdanningsminister, og Prince samarbeidet tett med Trump.)

  Biden/Harris er ihvertfall litt mer transparente. Og vi får endelig igjen en situasjon der konspinisser slutter å tilbe den amerikanske regjeringen. Ingen konspinisser liker Biden, mens over halvparten elsket Trump. Fortsatt er det vel en tredjedel eller så som forguder ham.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

91 flere kommentarer

Deltakere