Leger i Italia får advarsel mot vaksinekritikk

0
Foreldre til vaksineofre under en demonstrasjon i Italia i 2018. Shutterstock

Antonio Magi, som er president for Ordine dei Medici di Roma, eller legeforeninga i Roma, varsler om at det er satt i gang tiltak mot leger i Italia som er kritiske til koronavaksinene. Det er det britiske medisinske tidsskriftet BMJ som melder dette. Tiltakene er begynt i form av undersøkelser mot navngitte leger, og det kan bli snakk om advarsel eller opp til to måneders suspensjon for de legene som angivelig er kommet med uønsket kritikk av vaksinene eller vaksineprogrammet.

Tre leger er fortsatt under undersøkelse og BMJ skriver:

En av de tre er Mariano Amici, som praktiserer i Ardea, 30 km sør for Roma. Han beskriver seg selv som en utøver av allmennmedisin. Han sier at han ikke er imot vaksinasjoner som sådan, til tross for å ha noen betenkeligheter med Pfizer-BioNtech-vaksinen som nå blir gitt i Italia. På nettstedet sitt sier han at han er ”forvirret” over helserisikoen fra slike mRNA-vaksiner og stiller spørsmål ved om de er passende for å bekjempe en sykdom som han hevder bare har en dødsrate på en av 2000. De fleste estimater setter dødeligheten 10 ganger høyere.

Til tross for etterforskningen mot ham, har han fortsatt å komme med begrunnede påstander. I forrige uke erklærte han: «Den engelske varianten av covid som forårsaker så mye bekymring for øyeblikket, bekrefter det jeg har argumentert for i flere måneder: vaksinen mot et virus som allerede har endret seg så mange ganger, risikerer å være ineffektiv og til og med farlig.»

Her er en video der Mariano Amici legger fram sitt syn:

YouTube player

En annen medisinsk organisasjon, Federazione Nazionale degli Ordini dei Medici Chirurghi e degli Odontoiari (FNOMCEO), har uttrykt bekymring over leger som nekter å bli vaksinert.

FNOMCEOs president, Filippo Anelli, fortalte de italienske mediene at rundt 100 medisinere ikke var villige til å motta vaksinasjonen, og la til at vaksineskepsis var «uforenlig med yrket fordi den benektet vitenskapelige bevis.»

Pierpaolo Sileri, Italias visehelseminister og professor i kirurgi, slo til mot sine vaksineskeptiske kolleger. «Jeg er forvirret når jeg hører om andre leger eller sykepleiere som er motvillige mot å få vaksinen,» sa han. «Jeg kan forstå det når det gjelder et publikum som kanskje ikke har den vitenskapelige forståelsen. . . men ærlig talt tror jeg at legene og sykepleierne, hvis de fortsatt er i tvil etter å ha sett alt som har skjedd, sannsynligvis er i feil jobb. »

EU-ledere er bekymret for at negative holdninger til vaksinene i alvorlig grad kan undergrave kontinentets forsøk på å overvinne covid-19. I noen land, inkludert Italia, Tyskland, Spania og Sverige, antas den offentlige skepsisen overfor covid-19-vaksiner å være høy.

Forrige artikkelStøre vil ha ei regjering som holder fast på EØS-avtalen
Neste artikkelI år lager vi fortellingene selv