La ikke trussel om vaksinepass lure deg til å ta korona-vaksinen

72
Shutterstock
Bjørn Nistad

Av Bjørn Nistad.

Vi har etter måneder med smittevernstiltak og nedstenging av store deler av samfunnet blitt vant til påbud og trusler fra dem som styrer oss. Likevel var det trolig mange som i likhet med undertegnede kvakk til da de leste nyheten om at Datatilsynet har sagt ja til elektroniske vaksinepass. Betyr det at myndighetene får det som det vil, og at vi alle må la oss vaksinere med den hurtigutviklede, potensielt farlige korona-vaksinen, siden alternativet er å gi avkall på utenlandsreiser?

Svaret er heldigvis nei. Eventuelle planer om å vaksinere mer eller mindre hele befolkningen vil neppe kunne virkeliggjøres, og smittevernsdiktaturet vi i dag lever under vil trolig bryte sammen i løpet av vinteren. Og dersom vaksinepass i det hele tatt blir en realitet, vil det neppe bety noe særlig.

I løpet av januar–februar må vi anta at myndighetene vil ha vaksinert det de har definert som risikogruppene for korona (beboerne på eldreinstitusjoner, personer over 70 år og mennesker som lider av diverse sykdommer). Siden det nesten bare er mennesker i risikogruppene som dør eller blir alvorlig syke av korona, vil det – så sant vaksinen fungerer – bety at antallet døde og sykehusinnlagte på grunn av korona vil gå fra dagens nesten ingen til tilnærmet null. Og i en situasjon der praktisk talt ingen dør eller blir innlagt på sykehus grunn av korona – og der nesten all kjenner til de hundrevis av ofrene etter massevaksineringen mot svineinfluensa – vil trolig bare en begrenset del av folk utenfor risikogruppene ønske å ta en hurtigutviklet vaksine ingen kan vite om er trygg. Og når bestemor og andre i risikogruppene er vaksinert, vil folk neppe overholde myndighetenes smittevernspåbud lenger. ”Smitten” vil komme ut av kontroll, befolkningen vil få immunitet på naturlig vis, og eventuelle vaksineplaner vil bli meningsløse.

Trolig vil myndighetene – som vil måtte påta seg det politiske og strafferettslige ansvaret for eventuelle vaksineskader – selv få kalde føtter i forhold til å vaksinere personer utenfor risikogruppene i en situasjon der tilnærmet ingen dør eller blir alvorlig syke av korona. En ny vaksineskandale etter erfaringene med svineinfluensavaksinen – ikke minst dersom det er barn og unge blant ofrene – vil utløse så mye raseri i befolkningen at det trolig vil ende med et nytt landssvikoppgjør.

Dersom antallet døde og sykehusinnlagte ikke går kraftig ned etter at de mest utsatte befolkningsgruppene er vaksinert, betyr det at korona-vaksinen ikke virker. Og da vil folk selvsagt ikke la seg vaksinere. Og dersom håpet om avvikling av smittevernstiltakene og gjenåpning av samfunnet som en følge av en vellykket vaksine blir knust, vil folk trolig være så lei og desillusjonert at de gir blaffen i smittevern og påbud nær sagt uavhengig av konsekvensene.

Hva med forholdene i andre land? Bør vi ta korona-vaksinen slik at vi får vaksinepass og kan reise til andre land?

Svaret er etter min mening nei. Skepsisen mot de hurtigutviklede korona-vaksinene er stor i nesten alle land, og mange vil unnlate å la seg vaksinere. I en slik situasjon gir vaksinepass liten mening. Og myndighetene selv i autoritære stater vil trolig kvie seg for å tvinge vaksinepass på en befolkning som allerede er lei korona-tiltak og begrensninger i sin livsutfoldelse.

Endel flyselskaper har signalisert at de vil kreve vaksinepass, og enkelte land vil kanskje nekte folk innreise med mindre de kan dokumentere vaksinasjon eller immunitet mot korona. Dette skjer imidlertid i en situasjon der det er mye oppmerksomhet omkring korona. Så snart dødstallene går ned fordi korona-vaksinene begynner å virke, eller fordi korona som andre former for influensa har ”brent seg ut”, vil kravene om vaksinepass og liknende bli oppgitt, og flyselskaper og land rundt om på kloden vil kappes om reisende og turister ute å bry seg om korona.

Dersom det ut på vårparten kommer et tilbud om korona-vaksine til oss utenfor risikogruppene, vil det fornuftigste være å erklære seg usikker og be om betenkningstid. Skal myndighetene opprettholde prinsippet om frivillighet, må de respektere folks usikkerhet og la den enkelte få ta vaksinen på det tidspukt vedkommende selv måtte ønske. Ved foreløpig å takke nei til vaksinen risikerer man ikke noe annet enn å rykke bakover i en eventuell vaksinekø.

Viser det seg at et gitt flyselskap eller reisemål krever vaksinepass, bør man uten problemer kunne finne et annet flyselskap eller reisemål. Og dersom et stort antall flyselskaper eller land om et år eller to år krever et korona-pass – noe som virker lite sannsynlig – får man heller da vurdere å la seg vaksinere. Om et år eller to vil vi dessuten vite langt mer om korona-vaksinene er trygge.

Myndighetene og myndighetslojale massemedier vil kanskje prøve å skape et inntrykk av at personer som takker nei til korona-vaksinen, avskriver seg retten til utenlandsreiser. Det vil i så fall være løgn. Dersom vaksinering mot korona om 1–2 år skulle vise seg å være et krav for å få fly med flyselskaper eller for å få adgang til andre land, vil myndighetene måtte tilby en slik vaksinering ut fra prinsippet om lik adgang til varer og tjenester for alle borgere. Det maksimale man risikerer ved i dag å si nei til korona-vaksinering, vil være selv å måtte betale noen hundrelapper for å la seg vaksinere dersom man på et fremtidig tidspunkt skulle bestemme seg for å ta vaksinen.

Det fornuftigste for oss som ikke tilhører risikogruppene, vil være å takke nei til den hurtigutviklede og potensielt farlige korona-vaksinen dersom vi får tilbud om den. Det har vi alt å vinne og ingenting å tape på.

Dersom store deler av befolkningen velger å takke nei til korona-vaksinen, vil det dessuten fremtvinge en diskusjon om vaksinens nyttevirkning og farer. Og det vil bli vanskeligere for myndighetene å påtvinge barn og unge vaksinen – dersom de virkelig har til hensikt å gjøre noe så uansvarlig.

Å nekte å ta vaksinen er ikke bare det mest rasjonelle av hensyn til eget liv og egen helse for alle utenfor risikogruppene, men det er også det mest ansvarlige og solidariske.

Ved å takke nei til korona-vaksinen gjør du det vanskeligere for myndighetene å virkeliggjøre eventuelle planer om å vaksinere barn og unge.

Bjørn Nistad

Doktor i russisk historie

Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Red.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for K11 K11 says:

  “Smitten” ER allerede ute av kontroll. Samtidig som tallet på sykehusinnlagte med “korona” er stabilt (på litt over hundre). Og LIKEVEL har regjeringen stor støtte i befolkningen (og blant media) for sin plan om snarlig implementering av portforbud.

  Du skjønner, det spiller ingen rolle at nesten ingen blir syke av korona (egentlig influensa), og at enda færre blir innlagt på sykehus. For så lenge folk flest TROR at sykehusene er fulle av koronapasienter som kjemper for sitt liv, og så lenge folk flest er hundre prosent servile overfor Solberg-regimet og dets propagaganda-apparat (media) – kommer de villig til å la seg vaksinere.

  Folk flest leser ikke statistikk, og hvis du gir dem link direkte til statistikken hos FHI, Helsedirektoratet e.l. – tror de det er et falsum. Det samme tror de om du forteller dem at 1700 døde i en norsk influensasesong for få år siden, eller at 7600 var innlagt på sykehus med influensa i en annen nylig sesong. (“Korona er MYE farligere enn influensa uansett!”)

  Vi kommer aldri tilbake til “normalen” igjen. Dette er The Great Reset.

 2. Avatar for Comrad Comrad says:

  Matvaresituasjonen er prekær, USA er på randen av borgerkrig, økonomer spår et gigantisk krakk, verdensomspennende dataangrep og nye pandemier er varslet, arbeidsledigheten er skyhøy, næringslivet er på knærne og den økonomiske eliten står samlet bak planene om et Great Resett. I tillegg står store deler av befolkningen dypt investert i troen på dommedagsprofetier og bunnfalsk vitenskap, den eliteeide pressen spiller samstemt sørgemarsj, og det er mange usikkerhetsmomenter i Nistad sin analyse. Han skal ha takk for at han prøver å finne lyspunkter i tilværelsen, men jeg ville heller satt pengene mine på at jorda er flat.

 3. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Bra forsøk på en litt positiv vinkling fra artikkelforfatter, men jeg deler de betraktningene som er gjort her i kommentarfeltet så langt.

  Vi har allerede en situasjon hvor «smitten» , som på mange måter ikke betyr noe særlig, er frikoblet fra det som egentlig betyr noe, antall innlagt på intensiv og antall døde. Allikevel er dette nå tallet vi følger, og det er helt meningsløst, men folk har akseptert det.

  Antall døde er jo ca halvparten av en vanlig influensasesong, som jo tilsier at dette har vært en overreaksjon av episke proporsjoner. Antall innlagt på intensiv er lavt i forhold til kapasitet.

  Så lenge vi PCR-tester og attpåtil kjører de på 40 sykluser (vitenskapelig meningsløst) kommer «smitten» til å vedvare, og det er alt de trenger for å fortsette i det uendelige med dette sirkuset.

  Dette er keiserens nye klær, og intil han lille ungen påpeker at keiseren er naken kommer ingenting til å skje.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Du setter din lit til eventyr? Tilbake til noe jeg har skrevet om før. Dagens situasjon kan spores tilbake til manglende overgangsrite mellom barndom og voksenliv. Dagens “voksne” er bare forvokste unger som håper mamma snart kommer på banen og ordner opp. Hadde det vært noen voksne i rommet hadde denne komedien vært over på et blunk.

 5. En glimrende analyse av Bjørn Nistad som er helt korrekt om tiltakene hadde handlet om korona.

  Som de fleste vet så har det ingenting med korona å gjøre, men derimot SatanKlaus og WEF sin The Great Reset.

  Rottene er lette å lese, man kjenner lusa på gangen etter hvert, når Erna vil ha portforbud og militæret i gatene nå flere mnd etter at de har startet med vaksinering så vet man at dette er noe langt større.

  Ordren om portforbud kommer så klart fra overnasjonale krefter (WEF ), det er ikke noe Erna har funnet på i fylla.

  På senhøsten 2019 laget hun unntaksloven, en lov som ikke skulle tas i bruk, bare noe man hadde om det skulle dukke opp en nasjonal krise sånn plutselig, …ups … noen uker etterpå så kom påstanden om Covid 19 og loven tredde i kraft.

  Samme sier de om portforbudloven. det sier seg selv at de vil spre en påstand om en superfarlig mutasjon der mange vil dø, det er så klart de vaksinert som dør av GMO vaksinen.

  31 jan er Hitler loven på plass, allerede i feb/mars vil de vaksinerte starte å dø som de nå vil kalle bølge 3.

  Om Erna vil bruke bombefly og bombe hus med flere en 5 personer og skyte folk som bryter portforbud gjenstår å se, men etter alt vi har sett til nå så er det ingenting som overrasker lenger.

  feb/mars starter folk å dø av vaksinen sier helse professorer siden vaksinen gjør virus og bakterier usynlige for immunforsvaret så infeksjoner kan vokse i fred frem til du dør.
  Det passer perfekt inn med timingen av Ernas portforbud.

  PROFESSOR DOLORES CAHILL: WHY PEOPLE WILL START DYING A FEW MONTHS AFTER THE FIRST MRNA VACCINATION

 6. Avatar for INK INK says:

  Her er det en såkalt “vaksineekspert” fra UiO som påstår at det er mindre risiko ved de eksperimentelle Covid-vaksinene enn ved vanlige vaksiner og at de slett ikke er hurtiggodkjent og hun ser også rakt bort fra at man faktisk ennå ikke vet om vaksinene gir flokkimmunitet (iflg FHI).


  Påstandene stemmer så dårlig med så mange andre kilder, at dette kjøper jeg bare ikke.
  Jeg lurer jo litt på hvorfor hun framstår nesten mer som en bruktbilselger enn som en nøytral fagperson.
 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Resett er deepfake drevet av en etteretningsoffiser.

 8. MSM har brukt hjernevask teknikker i et helt år for å få folk til å kjøpe «viruset» «trusselen» «maskene» og nå «vaksinen»

  Når man bor litt i utkanten kan man unngå hjernevasken. Verre for de som bor i maskebyer eller på annen måte minnes på dette hele tiden.bilde

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

64 flere kommentarer

Deltakere