Hvorfor ønsker høyreregjeringen mulighet til portforbud?

40
Illustrasjon: Shutterstock

Av Einride.

Høyreregjeringen har sendt ut på høring et lovforslag som skal gi dem mulighet til å innføre portforbud. De later som det er begrunnet i pandemisituasjonen, men dødelighetsraten har falt dramatisk under gjennomsnittet i de foregående år på slutten av 2020, ifølge SSB, så det kan ikke begrunnes i det.

Når det gjelder antallet syke som følge av influensalignende sykdom ligger det svært mye lavere i 2020 enn i tidligere år, som vist her på steigan.no.

Høyreregjeringen har gjort en elendig jobb med utrulling av vaksine. Slik ser statistikken ut i dag:

Norge, et av verdens rikeste land pr innbygger, er ikke i nærheten av å komme inn på bunnen av denne lista.

Det virker som høyreregjeringen har hastverk med lovforslaget om portforbud, før tilstrekkelig mange blir vaksinert slik at Covidsmitten avtar. Hvorfor har de det, er et godt spørsmål?

Det er en begynnende sosial uro i befolkningen i høyinntektsland, og slik situasjonen utvikler seg hvor høyreregjeringen kjører hele bransjer i grøfta, er det ingen grunn til at denne uroen vil avta. Er det muligens dette høyreregjeringen har i tankene med forslaget om at de skal ha mulighet til å innføre portforbud?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Portforbud har nok dessverre ingenting med smittevern å gjøre. Nordmenn er ekstremt lydige og har høy tillit til regjering og følger de smittevernstiltak som Erna og Høie ruller ut. Sist vi hadde portforbud var under okkupasjonen. Det burde jo ringe et par bjeller.

  Vårt nye smittevernstegime ligner mer og mer på hvordan tyskerne styrte Norge under 2. Verdenskrig: alt blir forbudt, styre ved dekret og forordning, ikke noe demokrati, detaljstyring av folks hverdag og nå - portforbud. Dette er et angrep på det norske folk, nå må vi som nasjon snart våkne opp og innse realitetene.

 2. En får en følelse at myndighetene skrur til skruen litt og litt. Tåler de litt til? La oss prøve. Nå er det dette som mangler. Portforbud. Om en ser på dataene i Sverige så har dødsfallene ramlet fra toppen 17.12 og helt til i dag. Det nærmer seg sommertall og som for forskjellige influensaer. Det er ikke over men det nærmer seg raskt for Sverige. Det begynner å se lovende ut. Det var den virussesongen. Myndighetene begynner å få det travelt.bilde

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det brukes skrekk over hele linja for å promotere den nyfascistiske samfunnsmodellen. Her fra db.no.
  Hvor mange leveår en 80 åring med underliggende sykdom er beregnet å leve nevnes ikke. Ei heller noen link til selve undersøkelsen.
  “Studien er akkurat sendt inn til et medisinsk tidsskrift, og er ennå ikke fagfellevurdert”.

 4. Spør Herr Schwab . . . .

  germansociopathschwab

 5. Hvis man ser stort på det og har kjennskap til denne skurkenes planer for resett og det de åpent skriver i WEF, kobler på sjokk behandlingen fra 2020 med virus tiltak og nå klimameldingen for Norges del…
  Så ser man jo at de skal «legge ned» distriktene - CO2 avgift vil ta knekken på Norge (transport og industri)
  Ser at Erna mener vi skal drive og leve av CO2 fangst og datasentere, vindmøller og kanskje litt biogass?

  Portforbud kommer godt med når folk skjønner de er blitt lurt, mister arbeid og drukner i gjeld

  Virker som om man også gjør det man kan for at mye av næringslivet skal forgjeldes.

  Hvis man så skal få folk til å godta at gjelden ettergis (reset) mot at Staten (?) overtar eiendom. Betyr det at staten da allerede har overgitt makta til NWO, og at alt vil eies av Verdensbanken (og gutta bak der)?
  Vil det bety en form for føydalsamfunn der alle blir leilendinger…

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det grønne skiftet. Alle biler skal fra nå være grønne.

  7020-3467_4c

 7. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Nja… vet ikke helt om du treffer spikeren på hodet her :slight_smile:

  The Great Reset er en reell greie, som er åpent ute i lyset, se f.eks WEFs hjemmesider. Veldig mange mektige mennesker stiller seg bak. Om det er viktig eller ikke kan diskuteres. Personlig tenker jeg at når elitene møtes og avtaler ting bør man ihvertfall prøve å forstå hva som skjer. The great Reset prøver å kapitalisere på eller dra nytte av COVID19 krisen, det sier de selv. Om det betyr at dette henger sammen eller er bare opportunistisk er åpent for debatt, men WEF var vel en av arrangørene bak event 201…

  fascisme er i mine øyne autoritær kapitalisme, det ultimate samrøre mellom private og offentlige interesser, ensretting av samfunnet og frarøvelsen av private rettigheter, militærisering, kriminalisering av «dissens». Vi er på vei dit.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nettopp. Venstresiden er kuppet av globalistene og nå bruker høyreglobalistene dette til å slå ned på den reelle venstresiden (dvs arbeiderklassen).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

32 flere kommentarer

Deltakere