Gjenåpne samfunnet!

58

Markering for frihet fremfor frykt – hver lørdag foran Stortinget

Vi skriver år 2021 og nærmer oss snart et helt år med restriksjoner, munnbind, to meters avstand og, let’s face it – direkte brudd på menneskerettighetene. Vi vet at det er noe som skurrer. Dette er alvor! Så hvorfor i all verden lar vi det skje?

Barn vokser opp i en nærmest surrealistisk tidsepoke i en sårbar tid i livet der de trenger tryggheten som ligger i den menneskelige kontakten mest. Fra før vokser de nå opp med nettbrett, sosiale medier og en kunstig, digital verden. Nå går de enda mer glipp av den essensielle kontakten med hverandre og voksne som er så avgjørende for sosial læring gjennom kroppsspråket og ansiktsuttrykkene et umaskert ansikt gir. Små bedrifter, puber og restauranter, utesteder og treningssentre som har beriket og gledet hjerte, kropp og sinn i sine lokale og regionale distrikter i flere tiår – borte. Unge voksne i middelklassen beveger seg mot underklassen fordi de nå er arbeids-ledige. Julen 2020 ble for mange en kamp om å overleve under julemiddagens – ”for maske, eller mot maske”, eller ”for vaksine, mot vaksine”-debatt, eller fullstendig fraværende grunnet ”restriksjoner” og ”smittevern” selv med sin nærmeste familie og venner. Mennesker som før stolte på hverandre, som brødre, søstre eller ektefeller skuler nå på hverandre og krangler om Corona. Enslige, pensjonister, de allerede isolerte fra før kjente kanskje på sin siste dråpe av livsgnist denne julen. Bare fortvilelse står igjen, og tomhet.

Og alt dette på grunn av en ”pandemi” som i praksis er en politisk kosmetisk betegnelse på ”forkjølelse 2020”, om en ser nærmere på tallene! Overlevelsesraten er 99.99%, eller dødeligheten på 0,1% eller lavere for flertallet, og i tillegg er tallene for 2019, 2018 og tidligere år like høye, eller høyere!Hvor er ”pandemien” i alt dette? Hvor er ”krisen” som angivelig rettferdiggjør alle restriksjonene og tiltakene som har rammet TUSENVIS av mennesker bare i Norge i 2020?

Regjeringen melder nå nye Coronatiltak og -restriksjoner, og regjeringen truer med full nedstengning av samfunnet. I praksis har smitte-vernslov blitt omgjort til Norges nye grunnlov. Lockdown gjør mer enn å redusere livskvalitetene våre. Lockdown dreper! Vi våkner hver dag til en sakte død. Ikke minst er det en dypttrengende psykologisk faktor her ved at TV- og mainstream media oppfordrer til frykt. Vi svekkes altså ikke bare fysisk, men psykisk. Og det har vi gjort i 10 måneder! Og med hvilket faglig belegg og rettferdiggjørelse? Dette er IKKE akseptabelt! Dette er langt utover rimelighetens grenser! For de sårbare i samfunnet. For oss selv. For våre eldre. Og våre barn!Røde luer – av folket, for folket – sier at nok er nok!

Gjenåpne samfunnet – gi folket friheten tilbake! Spre kjærlighet – ikke frykt! Det sier de røde luene! Vi oppfordrer derfor ALLE som har fått kjenne seg lei, fortvilet og forbannet på dette narrespillet til å komme på markering foran Stortinget.

Kommende markeringer:

09. januar – kl. 15-17

16. januar – kl. 14-16

23. januar – kl. 14.30–16

Vi oppfordrer alle til å ta med plakater og skilt for å vise politikerne nøyaktig hva vi synes om de nye Coronatiltakene! Vi inviterer kreative sjeler til å tegne, male og skrive en beskjed til politikerne og helsemyndighetene! Men også for å inspirere og vise våre medsøstre og medbrødre i gatene at alt vi vil er å leve, og la leve – i FRIHET, fred og kjærlighet! Og vi oppfordrer til slutt alle til å ta med gryter, spann, trommer og lokk – slik at vi ikke bare synes, men høres når vi avslutter markeringen i et demonstrasjonstog gjennom Karl Johans gate og til Oslo S! Og hvis du har en rød lue, vil det også bidra til synlighet.

For sammen er vi – folket – sterke!

Dersom du ønsker å være frivillig bidragsyter til markeringene, ønsker å bidra økonomisk – eller har tips, eller forslag til gode appellanter – gjerne med helsefaglig, eller juridisk bakgrunn, eller sitter inne med andre ressurser som kan hjelpe oss å løfte opp saken vi står sammen om – ta gjerne kontakt med en av de røde luene! Vi har økt tempoet, vi vet at tiden går og livet renner ut mens politikerne og helse- myndighetene finner på nye, uhørte sprell hver uke. Derfor holder vi nå markering for frihet hver eneste lørdag utenfor Stortinget!

Vel møtt!

Røde luer

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Veldig bra, røde luer. Jeg kommer.
  Men, men, men: Vi har mektige fiender som vil sverte oss for enhver pris. Vær så snill, bannlys politiske budskap som ikke har noe med sak å gjøre. Tenker på Trump-flaggene jeg så der sist jeg var med. Det kan skade saken vår utrolig.

 2. Avatar for Sophia Sophia says:

  Det är ganska lätt att sabba em sån här demonstration genom att betala några idioter för att gå in och uppträda som ”foliehattar”… detta har hänt i Tyskland bland annat, att fredliga demonstrationer blir ockuperade av folk som försöker motarbeta den egentliga saken… Jag kan redan se ”the headlines” i NRK; ”Anti-vaxxers/Høyreextremister i protest mot Korona foran stortinget”… eller något liknande polariserande skräp… Ni måste vara väldigt tydliga med ert budskap, så att till och med en 5-åring inte kan missförstå att det handlar om att inte kasta våra surt förvärvade demokratiska principer överbord i vår irrationella frykt för viruset. Det tar hundratals år att bygga upp en demokrati, men bara ett år att förstöra den… Vi måste bygga broar till dem som nu lever i frykt för viruset istället för att spä på polariseringen i samhället. Tack för detta initiativ! Det är hoppingivande och hjärtevärmande och jag önskar er stor framgång med att nå ut med er rättfärdiga kritik<3

 3. Hvilken missforståelse? Røde luer og alle andre symboler som ble brukt mot nazistene under okkupasjonen er høyst passende som demonstrasjon mot fascismen i Norge som vi nå lider under…

 4. Nja vet ikke om jeg er enig. At man er i mot disse eksperimentelle nye korona-vaksinene betyr ikke at man er i mot vaksinasjon i det store og det hele. Folk må få vite at dette er en eksperimentell mRNA-vaksine, og mRNA-vaksiner er aldri før godkjent for bruk på mennesker. Det er og grunn til å spørre seg følgende spørsmål:

  1. Dersom disse vaksinene er så trygge, hvorfor får da produsentene garanti mot søksmål?
  2. Har alle glemt hva som skjedde ifbm svineinfluensa-vaksinen? Svineinfluensaen ble jo også fremstilt som den nye pesten, men viste seg å være total ufarlig for de aller fleste.

  Ingen er i mot medisiner som virker, men da må også alle fakta på bordet; først da kan hver enkelt gjøre seg opp sin egen vurdering. Du nevner også tvang: I Danmark så har jo myndighetene gått ut og sagt at arbeidsgivere kan si opp ansatte som nekter å vaksinere seg. Er det riktig? Dersom man risikerer å miste levebrødet sitt om man motsetter seg, da er det ikke lenger frivillig.

 5. Avatar for Strutsen Strutsen says:

  Nå har regjeringen også satt ekstrem kort høringsfrist på disse lovforslagene, i tilleg til lovforslaget om å delegere vaksinemaset og eventuelt press til fastlegene gjennom en slags belønningsordning, og litt diffuse lovtekster som kan innebære tvangsvaksinering, https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing-stortings-og-sametingsvalget--2021-covid-19/id2813510/?expand=horingsbrev&fbclid=IwAR1SYtb9Lq4gAk4PEgrlHwxbHvgHwK4GBI5BW8-hHHMvmuEyr-n5JXQm2uI , det jeg ikke skjønner er hvordan Nordmenn kan være så servile og blinde att de ikke innser att Solberg og globokapitalistene hennes prøvde seg på ett mykt kupp allerede i Mars/April, takk for svaret, min venn.

 6. Jeg hva med på nogen af de første demonstrationer foran stortinget i Oslo, det er flere måneder siden, der hva vi ca 100 personer max, og der hva ligeså meget politi som der hva demonstranter hvis ikke flere,De havde omringet pladsen,og det hva helt almindelige folk der hva der , der hva barn og gamle kvinder og mænd og unge . Der hva civilpoliti med store dobermann hunde også og der hva flere hestepatruljer og politiet spærrede indgangen til pladsen efter talerne startede, man kunne ikke vide om de ville slippe en ind på pladsen før man gik forbi dem. Det hva modbydeligt og se politiet som ellers har som opgave og beskytte borgerne bruge facistpoliti taktikker og bruge skræmme taktik. Hvis de ville de havde knust menneskemængden på 1 minut med det beredskab de havde.Der hva NRK tilstede også de havde kæmpe store kameraer lige op i ansigtet på folk ligsom få at identificere de få som havde mødt op. Det virkede som om de hva der for så at vise konspirations idioterne på tv og hænge dem ud. NRK journalist og kameramand hva en af de få som havde på mundble i mængden. Der hva flotte taler , den bedste taler hva en kendt Norsk menneskerets advokat, jeg har desværre glemt hvad han hed. Selvom vi hva få føltes det godt at være der iblandt mine medborgere der hva masser af vrede og masser af mod, det hva helt almindelige folk . Jeg er ikke I Norge I øjebikket så kan ikke være med denne gang men jeg vil være der i ånden. Det er bare og stå på , fred være med jer.

 7. Avatar for Sophia Sophia says:

  Jag tror personligen att det är kontraproduktivt att ge upp försöken till kommunikation (med f.x. Klassekampen) bara för att de hittills inte visat så stort intresse för att ivareta folkets grunnlovsfestete rettigheter i den här ”krisen”.
  Det är lätt att bli arg och uppgiven för att man får noll respons av en avis som påstår sig stå på ”folkets” sida, när folket försöker ta kontakt och uttrycka sin oro… (Jag har blivit arg/besviken/uppgiven många gånger…)

  Men ilska och stolthet för ingenstans. Jag tror mer på att man måste bre sig med tålamod och sträcka ut sin hand gång, på gång, på gång… den blir kanske bortslagen de 50 första gångerna, men så funkar det plötsligt vid det 51:a försöket? (what would jesus do? (obs. inte religiös men ni fattar poängen…))

  Ingen i ”Lockdown-bevegelsen” är ond… de är bara väldigt rädda och litar på att regeringen jobbar för dem. I början var jag ofta arg på det som jag såg på som ignorans och konflikträdsla, men nu försöker jag tänka att det egentligen är väldigt synd om den som är genuint rädd, och att de måste bli mötta med lugn, förståelse, tålamod, kärlek och medlidande. De vill väl bara komma till en trygg famn och tror att Solberg/Høie är den famnen… men om vi är öppna och redo att lyssna på varandras sorger så kan folket bli sin egen trygga famn…

  Jag är så glad (och lyckligt lottad) att jag inte är rädd för pandemin (det hade lika gärna kunnat vara tvärtom, om jag inte hade haft vänner som också har varit av ifrågasättande natur), men jag är rädd för maktmissbruk istället…

  De är lika övertygade om att DE har rätt som VI är övertygade om att vi har det. KANSKE ligger sanningen någonstans mitt emellan? Jag tror/hoppas(!) det.
  Det är som att vi lever i parallella informationsuniverser. Nu står vi bara på varsin sida av väggen och skriker åt varandra, och det leder ju ingen vart, medan de rika skrattar hela vägen till banken. Någon måste vara ”den vuxna” i den här situationen och inte ge upp hoppet om sin nästa. Vi får ta fram vår lilla hammare och knacka bort den här muren som skiljer oss åt, en flisa i taget, tills vi kan ta varandras händer igen och bli starka tillsammans.

 8. Hvis du ordner det, skriver jrg under. Jeg vet lite om underskriftskampanjer. Funker de?
  Jeg føler meg ensom for tiden. Føles som jeg er omgitt av folk som enten støtter tiltakene og kun kritiserer myndighetene fordi de ikke er strenge nok, eller folk som bare gir f. 100 møtte opp i dag. Det er sjokkerende. Jeg hørte politiet vitse om hvor få folk det var. “Jeg har aldri sett så mange mennesker før, jeg.” Godt oppmøte av politi i det minste! Hadde det vært ti ganger så mange, hadde Smørberg og co blitt litt urolige trolig.
  Jeg har seriøst vurdert å starte en slags støttegruppe, samtalegruppe rundt covid, for folk som er kritiske. Noen interesse for det?
  Jeg vurderer å forlate landet hvis det blir portforbud og man får litt varsel. Jeg jobber frilans og har tid til å stikke av. Men er jo en del praktisk styr med leilighet osv.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

50 flere kommentarer

Deltakere