Franske arbeidere nekter å gå med sosialdistanse-halsbånd

12
Varslerhalsbånd. Skjermdump.

Fabrikkarbeidere i Frankrike kaller det ‘hundehalsbånd’, de nye varslerenhetene de blir pålagt å bære rundt halsen og som skal markere sosial distanse. De kaller det et «angrep på individuell frihet», ettersom arbeidsgivere prøver å få dem til å bruke enhetene for å håndheve restriksjoner mens de jobber. Dette skriver Summit News.

Alarmanordningene avgir en lyd og lyser opp hvis arbeidere kommer nærmere enn to meter fra hverandre, men har blitt stemplet av en fagforeningene for å «infantilisere» de ansatte. Alarmene er planlagt innført av hygieneselskapet Essity, som ønsker at fabrikkarbeidere skal ha dem rundt halsen.

CFDT-fagforeninga sa til AFP at det er «et system som kan sammenlignes med de som prøver å holde hunder fra å bjeffe.»

Christine Duguet, tillitsvalgt fra CFDT, mener at innretningene vil «ende opp i søppelkassene eller bli liggende i et skap», og legger til «Dette er fullstendig idioti.» Duguet uttrykte også bekymring for at selskapet ville forsøke å etablere dette systemet som et ‘sikkerhetstiltak’ selv etter at pandemien er avsluttet.

Enheten er produsert av et belgisk selskap som heter Phi Data, som også tilbyr en lignende enhet som kan aktiveres av brukeren hvis de føler at noen kommer for nær dem.

BBC har allerede pålagt sine ansatte å gå med slike halsbånd.

Kommentar: Ikke bare masker som har til hensikt å opprettholde frykt og ødelegge menneskelig kontakt og samhandling, nå også merking som kveg og kontinuerlig distansering fra kolleger. Vil de koronatroende omfavne dette også? Høyst sannsynlig.

Fra fagbevegelsens historie

I 1907 forsøkte Sulitjelma gruver å tvinge gjennom en ordning med at arbeiderne skulle bære et spesielt metallmerke for å holde kontroll med dem. Merket ble umiddelbart døpt «slavemerket», og førte til flere konfrontasjoner. Året er 1907, og datoen er 13 januar: På det eneste stedet i Sulitjelma som gruveselskapet ikke eide – ute på isen på Langvannet – samlet 1500 arbeidere seg i protest mot slavemerket og for å danne en egen fagorganisasjon.

Vil dagens arbeidere være mer føyelige enn arbeiderne i Sulis, eller vil de sette ned foten og si at nok er nok?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. We’re living in a Global asylum, an asylum where the supposed ‘‘wardens’’ are those definitely most insane - criminally insane that is . . . .

  Charly....

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Slik forhindrer man etablering av fagforeninger.

 3. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Kvalm video. Det der er utrolig ydmykende og ikke minst stressende - jeg ble stressa bare av å se på videoen! Tenkt deg på en travel arbeidsplass, den greia kommer jo til å pipe hele tiden. Snakk om dehumaniserende innrettning, de som bruker den blir vel nervevrak til slutt. Innføring av slike innretninger må bekjempes for enhver pris.

 4. Utrolig smart i grunn, får man den dingsen operert inn i seg og et lite el-sjokk så kan man faktisk forhindre at mennesker løper rundt og har sex med hverandre uten tillatelse fra myndighetene. :smiley:

  sfhdgjhkgj

 5. Det symbolske og hva det medførte av stigmatisering og nedverdigelse skal jeg la ligge. Men ang. det praktiske ved slavemerket til Sulitjelma-gruvene, det var nok ikke veldig behagelig i et fysisk krevende yrke å ha 97 gram bly bankende inn til kroppen for hver bevegelse man gjorde.

  ,last ned

 6. Ikke at det er behov for elektroniske slavemerker for at folk skal bli nervevrak, slik jeg ser det er 90% av befolkningen i Norge allerede blitt hjernevasket inn i en angst-psykose, ved hjelp av msm og nrk.

 7. Hvis ikke folk over hele verden våkner opp og kjemper imot den gobalisiske fascismen som har kuppet makten i hele den vestlige verden så kan vi alle si farvell til vår frihet som blir redusert litt etter litt med stadig nye unskyldninger…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere