Det amerikanske imperiets Janus-ansikt

0
Janus. Foto: Shutterstock

Av Caitlin Johnstone.

Innvielsesfesten til Biden/Harris kommer til å bli en stjernespekket feiring som strekker seg over enestående fem dager. Den vil bli en svimmel orgie av spenning, en hyllest til et morderisk oligarkisk imperium som har et nytt ansikt bak resepsjonen, etter å ha lovet superrike sponsorer at ingenting vil grunnleggende endre seg.

Dette kommer på et tidspunkt da amerikanerne nå sier at de stoler på store selskaper mer enn de stoler på sin egen regjering eller media, når eksperter forkynner  frydefullt i New York Times at «bedriftsleder har blitt den fjerde statsmakt» mens de presser et helt politisk system for å glatt installere Biden, når den ledende jobbsøkeren til Justisdepartementets antitrust-avdeling er en tidligere tjenestemann hos Obama som gikk fra regjeringen til å jobbe for både Amazon og Google, og når amerikanere blir pumpet full av argumenter for å akseptere en økende mengde autoritære endringer for sitt eget beste.

Og denne maniske feiringen og den økende åpne hyllingen av de store selskapenes makt flyter selvsagt som et lag skum oppå en uopphørlig elv av menneskelig blod, mens det verdensomspennende imperiet fortsetter å knuse enhver nasjon som ikke adlyder det, for å sikre varig ubestridt hegemoni i verden.

Men – i det minste stemte de ut fascismen.

Det amerikanske imperiet er stygt og skummelt. Jo mer du ser på det, jo styggere og skumlere blir det. Derfor brukes så mye krefter på å holde offentligheten bort fra å se på det direkte.

Det amerikanske imperiet har to ansikter, en forankret i vestkysten og den andre i øst. Det første ansiktet, som kommer fra Hollywood, presenterer et glisende plastsmil til verden som skildrer hvor morsomt og fantastisk og rettferdig Amerika er og hvordan alle systemene fungerer helt fantastisk. Det andre ansiktet, som kommer fra Washington, Pentagon i Arlington og CIA i Langley, er vill i øynene og tilsmurt med blod.

Akkurat som enhver annen moster med to ansikter, avhenger ansiktet du vil se av hvor du står.

Hvis du bor i velstående vestlige nasjoner eller i selve USA, blir du for det meste presentert med det første ansiktet. Rørledningene med kunstig kultur går fra Hollywood til resten av verden og lar alle hele tiden se det amerikanske livet som morsomt, morsomt og fullpakket med morsomme replikkvekslinger, ispedd seksuell oppmerksomhet fra vakre kvinner og sparking av skurker ned i vulkaner. Frihet og demokrati ™ ️. Kapitalismen fungerer meget bra. Du kan trygt stole på disse karene til å styre verden. Nyheter klokka elleve.

Hvis du bor i Midtøsten, Asia eller i det globale sør, er det langt mer sannsynlig at du treffer det andre ansiktet. Det blodige ansiktet. Mordets ansikt. Tyranniets ansikt. Ansiktet hvis handlinger ikke er noe annet enn en endeløs krig mot ulydighet, der enhver regjering som prøver å insistere på sin egen nasjonale, militære eller økonomiske suverenitet eller kontroll over eget næringsliv og ressurser, blir presset ned i skitten på enhver måte som er nødvendig, til den enten kollapser eller adlyder .

Imperiet trenger begge ansiktene. Uten draps-ansiktet kunne det ikke eksistere som et imperium. Uten det smilende ansiktet ville publikum aldri godta draps-ansiktet.

Mennesker som bor i sentrum i et morderisk imperium er historisk uvitende om dets forferdelige natur. I gamle dager var det fordi det var lett å begrense tilgang til informasjon. I dag er det fordi informasjon er lett å manipulere og forvrenge. Det er den eneste forskjellen mellom dette nye morderiske imperiet og de gamle. Det, og det faktum at dette med økende skjødesløshet rasler med våpen som kan føre til verdens undergang .

Menneskeheten vil ikke få kjenne helse og harmoni før den vet sannheten. Inntil vi samlet våkner for hva som skjer i vår verden, i våre nasjoner, i vårt samfunn og med oss selv. Bevegelsen mot en sunn verden er en bevegelse mot å bli klar over ting vi tidligere ikke var klar over. I dette tilfellet, som et første skritt, betyr dette kollektivt å se bak den glisende plastmasken til det malende dødsmaskineriet under.


Australske Caitlin Johnstone kan støttes med en 50-lapp på Patreon eller Paypal

Oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTankar ved lesing av Terje Tvedts verdshistorie
Neste artikkelFranske arbeidere nekter å gå med sosialdistanse-halsbånd
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."