Det amerikanske imperiets Janus-ansikt

30
Janus. Foto: Shutterstock
Caitlin Johnstone

Av Caitlin Johnstone.

Innvielsesfesten til Biden/Harris kommer til å bli en stjernespekket feiring som strekker seg over enestående fem dager. Den vil bli en svimmel orgie av spenning, en hyllest til et morderisk oligarkisk imperium som har et nytt ansikt bak resepsjonen, etter å ha lovet superrike sponsorer at ingenting vil grunnleggende endre seg.

Dette kommer på et tidspunkt da amerikanerne nå sier at de stoler på store selskaper mer enn de stoler på sin egen regjering eller media, når eksperter forkynner  frydefullt i New York Times at «bedriftsleder har blitt den fjerde statsmakt» mens de presser et helt politisk system for å glatt installere Biden, når den ledende jobbsøkeren til Justisdepartementets antitrust-avdeling er en tidligere tjenestemann hos Obama som gikk fra regjeringen til å jobbe for både Amazon og Google, og når amerikanere blir pumpet full av argumenter for å akseptere en økende mengde autoritære endringer for sitt eget beste.

Og denne maniske feiringen og den økende åpne hyllingen av de store selskapenes makt flyter selvsagt som et lag skum oppå en uopphørlig elv av menneskelig blod, mens det verdensomspennende imperiet fortsetter å knuse enhver nasjon som ikke adlyder det, for å sikre varig ubestridt hegemoni i verden.

Men – i det minste stemte de ut fascismen.

Det amerikanske imperiet er stygt og skummelt. Jo mer du ser på det, jo styggere og skumlere blir det. Derfor brukes så mye krefter på å holde offentligheten bort fra å se på det direkte.

Det amerikanske imperiet har to ansikter, en forankret i vestkysten og den andre i øst. Det første ansiktet, som kommer fra Hollywood, presenterer et glisende plastsmil til verden som skildrer hvor morsomt og fantastisk og rettferdig Amerika er og hvordan alle systemene fungerer helt fantastisk. Det andre ansiktet, som kommer fra Washington, Pentagon i Arlington og CIA i Langley, er vill i øynene og tilsmurt med blod.

Akkurat som enhver annen moster med to ansikter, avhenger ansiktet du vil se av hvor du står.

Hvis du bor i velstående vestlige nasjoner eller i selve USA, blir du for det meste presentert med det første ansiktet. Rørledningene med kunstig kultur går fra Hollywood til resten av verden og lar alle hele tiden se det amerikanske livet som morsomt, morsomt og fullpakket med morsomme replikkvekslinger, ispedd seksuell oppmerksomhet fra vakre kvinner og sparking av skurker ned i vulkaner. Frihet og demokrati ™ ️. Kapitalismen fungerer meget bra. Du kan trygt stole på disse karene til å styre verden. Nyheter klokka elleve.

Hvis du bor i Midtøsten, Asia eller i det globale sør, er det langt mer sannsynlig at du treffer det andre ansiktet. Det blodige ansiktet. Mordets ansikt. Tyranniets ansikt. Ansiktet hvis handlinger ikke er noe annet enn en endeløs krig mot ulydighet, der enhver regjering som prøver å insistere på sin egen nasjonale, militære eller økonomiske suverenitet eller kontroll over eget næringsliv og ressurser, blir presset ned i skitten på enhver måte som er nødvendig, til den enten kollapser eller adlyder .

Imperiet trenger begge ansiktene. Uten draps-ansiktet kunne det ikke eksistere som et imperium. Uten det smilende ansiktet ville publikum aldri godta draps-ansiktet.

Mennesker som bor i sentrum i et morderisk imperium er historisk uvitende om dets forferdelige natur. I gamle dager var det fordi det var lett å begrense tilgang til informasjon. I dag er det fordi informasjon er lett å manipulere og forvrenge. Det er den eneste forskjellen mellom dette nye morderiske imperiet og de gamle. Det, og det faktum at dette med økende skjødesløshet rasler med våpen som kan føre til verdens undergang .

Menneskeheten vil ikke få kjenne helse og harmoni før den vet sannheten. Inntil vi samlet våkner for hva som skjer i vår verden, i våre nasjoner, i vårt samfunn og med oss selv. Bevegelsen mot en sunn verden er en bevegelse mot å bli klar over ting vi tidligere ikke var klar over. I dette tilfellet, som et første skritt, betyr dette kollektivt å se bak den glisende plastmasken til det malende dødsmaskineriet under.


Australske Caitlin Johnstone kan støttes med en 50-lapp på Patreon eller Paypal

Oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. ’‘Bevegelsen mot en sunn verden er en bevegelse mot å bli klar over ting vi tidligere ikke var klar over.’'

  Caitlin rocks! :heart:

 2. Ser de har spraymalt Matteus 23,27 om hykleri.

  “Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere, som ligner kalkede graver som utvendig er vakre å se til, men innvendig er fulle av dødningeben og all slags urenhet.”

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Unknown-1 Unknown-2

  Oops. Der var den fyren igjen. Nissen på lasset.  https://www.youtube.com/watch?v=vQCtBcgbHK4
 4. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Det som har irritert alle demokrater og den såkalte venstresiden i politikken de siste 4 årene er nettopp at Trump har vist frem det sanne USA: stygt, inkompetent, selvopptatt og vulgært. Han har ikke spilt rollen sin som en som glatter over styggheten!

  Det er derfor demokratene og alle oss gode nordmenn ELSKET Obama: han var kjekk og karismatisk og til og med multikulturell, stort bedre ansikt utad finner du ikke! Samme om folk ikke fikk det noe særlig bedre, «hope and change» meg i ræva, de rike ble rikere, de fattige fattigere og krigene og dronebombingen fortsatte i samme eller høyere tempo enn før - men nå kunne det glatter over med et pent og karismatisk ansikt mens han kastet litt basketball og var «kul».

  Ja, demokrater og nordmenn ER så overfladiske.

 5. “Får bare ta det som det kommer,” hører jeg folk sier.
  Uttrykket, " det går seg nok til", eller
  “Se hva som skjer,”
  er det ikke mye hjelp i,
  der en fatalistisk holdning er gjennomgangstema,
  og ingenting handler om at vi selv skal aktivt ,
  eller langt mindre pro-aktivt påvirke .
  Vi skal liksom være tilskuere.

  Nok av det.
  Tror det er på tide å lage noen helt nye motto
  som duger i en totalitær tid vi er født inn i.

 6. Min moster hadde også to ansikter. Ett når hun var edru og ett når hun var full.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  og et år etter:

  In September 2020, the national debt had risen up to 26.95 trillion U.S. dollars.

  En økning på over 100.000 kr per innbygger, per år og Biden har nok ikke tenkt til å roe ned på låneopptaket.

  Edit. Nesten 28 trillioner er det nå i januar.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

22 flere kommentarer

Deltakere