«Vaksinen er trygg,» sier mannen som anbefalte vaksinen mot svineinfluensaen

14
Illustrasjon: Shutterstock

Nettavisen spurte assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen om han ville ha tatt den vaksinen som nå er annonsert. Han svarte:

Absolutt! Jeg ville vært først i køen hvis det var mulig,

Geir Stene-Larsen er samme mann som i 2009 anbefalte nordmenn å ta vaksinen mot svineinfluensaen, skriver Dagbladet. Da var han helsedirektør og han ga helseministeren ryggdekning for å anbefale vaksinen til befolkningen.

«1,2 millioner nordmenn kan bli syke av svineinfluensa i løpet av et halvt års tid. Vi risikerer å stå overfor en trussel som kan medføre 13 000 ekstra dødsfall i Norge», sa daværende helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

31 døde

 • 31 nordmenn døde av svineinfluensaen, av dem var 13 under 40 år. 80 prosent hadde kjent, underliggende sykdom.
 • I en vanlig influensasesong dør rundt 900 mennesker.
 • September 2009 til januar 2010 var det innlagt ca 1300 personer på sykehus med svineinfluensa, derav 172 personer på intensiv.

Kilde: DSBs rapport «Ny influensa A (H1N1) 2009» og FHI.

«Nye data viser at også små barn tåler vaksinen godt», sa daværende FHI-direktør Geir Stene-Larsen i 2009. Datagrunnlaget var ytterst sparsomt. I dag er Stene-Larsen sentral under covid-håndteringen, som assisterende helsedirektør. Til tross for den manglende testingen ble norske barn helt ned til seks måneder anbefalt å ta vaksinen. Bakgrunnen var – blant annet ifølge et brev Geir Stene-Larsen, daværende direktør i FHI, sendte kommunene – at «Nye data viser at også små barn tåler vaksinen godt». At han da siktet til studien av 51 småbarn, som ikke var avsluttet, sa han ingenting om.

Forskning.no skriver:

Forskere ved Folkehelseinstituttet har fulgt både vaksinerte og ikke-vaksinerte barn og unge etter svineinfluensa-pandemien, for å se om vaksinen hadde alvorlige bivirkninger.

Nå viser resultatet av studien at det var økt forekomst av narkolepsi blant dem som fikk vaksinen, melder Folkehelseinstituttet.

72 barn og unge mellom fem og 26 år ble bekreftet rammet av narkolepsi mellom oktober 2009 og utgangen av 2012. Gjennomsnittsalderen da symptomene startet, var 12 år.

«Intet utbrudd»

Professor i medisinsk mikrobiologi Ørjan Olsvik ved Universitetet i Tromsø er svært kritisk til «medieshowet» i regi av Folkehelsa i 2009, skriver Dagbladet. Han var også den gang åpen kritiker av norske myndigheters håndtering. Olsvik mener de satte i gang et «tog» som ikke var til å stoppe: forhåndsinnkjøpt vaksine som skulle brukes, overdramatisering fra politisk nivå av det som knapt nok var noen trussel mot folkehelsa, og «gambling» med at «ingen har vondt av vaksine».

Trygg for barn?

Produsenten av vaksinen, GlaxoSmithKline (GSK), hadde i avtalen med staten frasagt seg ethvert erstatningsansvar for mulige bivirkninger. Det lå i kortene at pandemi ville bety tidspress for testing. Derfor påtok staten seg ansvaret. GSK tok også forbehold både i en sikkerhetsrapport og i pakningsvedlegget for vaksinen, når det gjaldt vaksinasjon av barn. GSK skrev for alle aldersgrupper av barn: «Dersom vaksinasjon vurderes som nødvendig (…).»

Professor i mikrobiolog Elling Ulvestad ved Universitetet i Bergen tolker dette som at GSK ikke kan garantere for bruk av vaksinen på barn og ungdom.

GlaxoSmithKline erklærte seg skyldig i største rettssak mot BigPharma

I 2012 måtte GlaxoSmithKline erklære seg skyldig i en rettssak som var anlagt av USAs Food and Drug Administration (FDA) og betale en sum på 3 milliarder dollar, den største til da i USAs historie. GSK erklærte seg skyldig i kriminell svindel og for ikke å ha rapportert sikkerhetsproblemer.

Så derfor er det helt naturlig at norske myndigheter har full tillit til dem denne gangen. Ingenting kan gå galt!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Godt å verta minna på dette. Kampen mot vaksinemotstanden leier så lett ut i motsett grøft, til tanken om at vaksine aldri er farleg og alltid er bra.

 2. Avatar for thomask thomask says:

  Også Høie var en ivrig Pandemrix pusher.

  Interessant å lese opp historien.

 3. Avatar for Elias Elias says:

  Jeg oppfordrer alle til å lese denne svært interessante (og ganske korte) artikkelen, som også er relevant i forhold til vaksiner som innlegget handler om:


  Det kan være nyttig å ha i bakhodet under lesningen at norske laboratorier sannsynligvis kjører 40 sykler på pcr-testene (ref. thomask). Likeså denne uttalelsen fra lege Joakim Øvrebø ved FHI til Nettavisen 09.09.20:

  “Vårt beste estimat nå er at metoden sannsynligvis har en spesifisitet på ca 99,999 prosent. Det vil si at dersom 100.000 Covid-19-negative testes, så vil sannsynligvis 1 bli positiv (falsk positiv). I uke 35 ble 84.554 personer testet og 374 ble positive. Med en spesifisitet på 99,999 prosent så vil sannsynligvis maks 1 av de 374 være falske positive”.

  En uttalelse som står i sterk motsetning til opplysningene i denne artikkelen på nettsiden til FHI: https://www.fhi.no/nyheter/2020/unodvendig-a-teste-store-grupper-av-friske-ved-lite-koronasmitte/.

 4. Avatar for MariaK MariaK says:

  Jeg lurer på hvordan FHI har estimert den falske positiv raten. Viser FHI til en publikasjon hvor denne falske positvraten blir estimert eller har de gjort disse beregningene selv? Om de har gjort disse beregningene selv, burde vi jo kunne få tak i disse bergningene fra de?

 5. Avatar for Joso Joso says:

  Ingenting av dette spiller jo lenger noen rolle. Om titusenvis av leger og forskere sier at coronaepidemien er en falsk og korrupt og politisk konstuert pandemi, med kontroll, økonomi og makt som hovedingrediens, så spiller det ingen rolle for folk, inkl. journalister. 70-80 prosent av befolkningens støtter regjeringen, og nærmere 100 % av befolkningen støtter myndighetene i Oslo, Bærum, Asker, Drammen og i andre byer, ved frivillig å gå med munnbind. Når det kommer dokumentarer på Netflix., for det gjør det, spiller heller ingen særlig stor rolle. For nå vet vi at folk flest ikke er smartere enn folk under middelalderen, og legger seg flat for propaganda. Jeg ser ikke lenger noen grunn til å være en del av dette folket, men heller albue meg frem og opp og tenke på meg selv og de helt nærmeste.

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Det er allerede publisert flere videoer som viser statsledere o.l. som tilsynelatende “får vaksinen”. Det brukes tullesprøyter (med tilbaketrekkbar kanyle) eller sprøyter uten innhold, og injeksjonene gis ikke på riktig måte. Noen får saltløsninger.

  I videoene er det ikke gjort noe forsøk på å skjule at det dreier seg om tull og svindel. Spørsmålet er hvorfor? Er det bare for å spotte og håne den gemene hop? Eller er det for å “vekke folk”? (Jeg er klar over at det bare er såkalte “sinnssyke konspinisser” som “våkner”, men mtp. hvor glad pengefolket er i å bruke splitt-og-hersk-strategien, kan det vel tenkes at de vil sette konspinissene opp mot den servile saueflokken.)

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Enig. Det er ikke så farlig om et par milliarder mennesker blir DNA-modifisert så lenge det er utilsikta. Shit happens.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nettopp. Det er derfor det ikke finnes kreft.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere