Sannhetens time

0
Nederlands statsminister Mark Rutte ble grillet på TV om den hemmelige støtten til terroristene i Syria. Skjermdump fra video.

Av Lars Birkelund.

Man får iblant vite mer om Norges forsvars- og utenrikspolitikk i utenlandske medier enn i norske. Det erfarte blant annet avisa Ikkevold i 1983 da redaksjonen ble utsatt for razzia og arrestasjoner for å ha «avslørt» noe de hadde funnet i amerikanske medier. Og det har jeg erfart under skrivning av min bok «Norges krig mot Syria». 

Her en nyhet om/fra Nederland som kommer til Norge via et syrisk medie og en norsk skribent som ikke er så redd for å trå makta på tærne som norske yrkesjournalister er:

Nederland nedsatte for to år siden en parlamentarisk granskningskommisjon for å undersøke nederlandske mediers avsløringer om at skattepenger har blitt brukt til å støtte terrorister i Syria. Syriske Sana News meldte 6. desember  om «et nytt kapittel i denne skandalen», da Mark Rutte, som er Hollands statsminister, nylig har innrømmet at han har villedet nasjonalforsamlingen ved å holde tilbake fakta om overføring av millioner av dollar, logistiske og kommunikasjonsmessige hjelpemidler og hundrevis av lastebiler og andre kjøretøy til terrorister i Syria. Han skal også ha stukket kjepper i hjula for kommisjonens arbeid. Dette demonstrerer det åpenbare hykleriet som foregår når vestlige regjeringer hevder at de bekjemper terror og beskytter menneskerettigheter, skriver Sana og man kan ikke annet enn å være enig.

Se: EwMagazine.nl: Waarom houdt Rutte onderzoek naar steun Syrische rebellen tegen?

Nederlandske mediers avsløringer har medført stort sinne i den nederlandske befolkningen, skriver Sana videre. Men norske medier er mer opptatt av å unngå polarisering/bevare kos og hygge, ro og harmoni enn av å fortelle sannheten om krigen Norge fører mot Syria. Det er i så måte typisk at norske medier, meg bekjent, ikke har omtalt det som skjer i Holland. For Norge begynte å støtte terrorgrupper i Syria i desember 2012. Holland begynte antagelig fra samme tid, da dette var og er et felles prosjekt for NATO/EU-land. 

Se: NOS.nl: Rutte probeert onderzoek steun Syrische rebellen tegen te houden

Norske, nederlandske og andre myndigheter og deres medier insisterte på at det kun var «moderate opprørere» de støttet.  Men finnes det noe sånt som moderate halshuggere? Faktum er at «de moderate» raskt lot seg innrullere både i Al Qaeda og IS. Og politikere og journalister som fortsatt insisterer på dette med «moderate opprørere» blir nå møtt med latter. De siste par åra har også vist at «de moderate», også framstilt som syriske revolusjonshelter, har latt seg bruke som Tyrkias leiesoldater i Libya og Aserbadsjan. Så idealistiske, så syriske er de, med andre ord.

Nederlands regjering brukte en unnskyldning vi kjenner igjen fra Norge, nemlig at den måtte holde ting hemmelig av hensyn til allierte makter. Men det er åpenbart seg sjøl den vil beskytte, mot folkets raseri mot et bedrag av så enorme proposjoner. For NATO-lands kriger mot Libya, Syria og andre land er dessuten hovedårsaken til de store flyktningestrømmene, samt en del terrorangrep i Europa.

Sana avslutter med å si at Nederland har vært blant de verste når det gjelder å eksportere terrorister til Syria og at Nederlands regjering derfor bør stilles for retten i Den internasjonale domstolen, som er FNs øverste juridiske organ i FN, etablert i 1945. Jeg kunne ikke sagt det bedre sjøl. Og det samme gjelder naturligvis norske myndigheter fra og med 2012. Sannhetens time nærmer seg også for Norge. Medienes delaktighet i krigføringen fortjener også sanksjoner av en eller annen type.

Denne saken viser 1. at Nederland har mer kritiske medier enn Norge og 2. at det finnes en politisk opposisjon mot galskapen i Nederland. I Norge er Rødts ene representant aleine om det på Stortinget. Og det først fra og med 2017. Skjønt det finnes kritiske medier også i Norge. Men de blir avfeid som konspirasjonsteoretikere etc. De mediene som deltar i konspirasjonen mot Syria med fortielser og generelt tendensiøs dekning  av krigen beskylder altså de som avslører konspirasjonen for å være konspirasjonsteoretikere.

Det var forøvrig også nederlandske Volkskrant som avslørte White Helmets-grunnlegger James le Mesuriers svindel med penger fra NATO/EU-land. Heller ikke det omtalt i de norske mediene som beskytter WH som om organisasjonen skulle være den hellige gral.

Fra de Volkskrant: Grunnleggeren av White Helmets stjal penger av kassa

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.