Markering mot vindkraft – vis din motstand!

0
Foto: Shutterstock

Av Jan Gunnar Berg.

Det blir en rekke nye markeringer mot vindkraft på Eidsvolls plass. Den første markeringen arrangeres lørdag 12. desember 2020 fra kl. 11.00 til 13.00

Denne markeringen inngår i en rekke markeringer utenfor Stortinget denne høsten og vinteren. Jan Gunnar Berg er uavhengig arrangør.

Den første markeringen arrangert av Jan Gunnar Berg ble gjennomført 10. oktober 2020. Markeringen var en suksess og samlet flere enn 120 deltakere.

I tillegg til de større markeringene der det holdes appeller arrangeres det også ukentlige «stille markeringer» på kveldstid. Her er hensikten å være synlige og drive opplysningsarbeid. Virkemidlene er sterke bilder, fra vindkraftverk og anleggsområder, opplyst av fakler i høstmørket. Bildene taler godt for seg selv. Den første markeringen av dette slaget ble gjennomført tirsdag 10. november. Tilbakemeldingene er meget gode.

Motstanden mot vindkraftutbyggingen er raskt økende, men innbyggerne i Oslo og omegn henger fortsatt en del etter landet forøvrig. Tiden er inne for å nå ut til innbyggere i Oslo og omegn som selv ennå ikke er direkte berørt av vindkraftutbygging. Dette angår oss alle.

Det er ikke bare tanken som teller – vis din motstand!


Bildet er fra anleggsområdet i Tysvær og ble tatt på min rundreise i oktober 2020.
Foto: Jan Gunnar Berg

Bakgrunn

Den mest omfattende og raskeste ødeleggelsen av urørt natur skjer under påskudd av å være et grønt skifte. Det er ikke noe grønt over å grave opp myrer og sprenge fjell.

FN mener tapet av natur er en minst like stor trussel som klimaendringene. 145 eksperter fra 50 land har skrevet klimarapporten der dette fremkommer. Den beskriver relasjonen mellom menneskelig aktivitet, økonomisk utvikling og naturen gjennom de siste femti årene. Den presenterer også en rekke scenarioer for de kommende tiårene.

Rapporten viser at vi går en mørk fremtid i møte dersom vi ikke gjør store endringer i hvordan vi forbruker naturressursene.

Vi kan ikke redde natur og klima ved å rasere natur. Det kan synes som om våre politikere fatter beslutninger på kollektive antagelser om hva som er smart fremfor hva forskere, biologer og andre fagpersoner uttaler.

Jeg låner ordene til Birgit Oline Kjerstad, leder av Nei til vindkraftverk på Haramsøya, for å beskrive ødeleggelsene; «Det er eit monument over feilslått politikk og statleg overgrep.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.