PCR-testene skaper et falskt bilde av covid-19

16
PCR-test. Shutterstock

Bærebjelken i myndighetenes behandling av koronakrisa er PCR-testene. Når man snakker om «høye smittetall» og bruker det som argument for å stenge kulturlivet og forby private fester og gjøre andre innskrenkninger i demokratiske rettigheter og personlig frihet, er det på grunn av at folk har testet positivt på PCR-tester.

Men hva er PCR-tester og hva vil det si å teste positivt på dem? RT-PCR eller Reverse transcription polymerase chain reaction. Det handler om å bygge DNA ut ifra en forbilde laget av RNA, heter det i Wikipedia. Teknikken er brukt i Norge i mange år blant annet på Radiumhospitalet i deres kreftforskning. Se en forklaring av teknikken her.

I vår undersøkelse fikk vi et lite innblikk i hva slags profitter som ligger i denne bransjen. Vår kilde sier at på et tidspunkt var prisen på de mikroskopiske elementene man bruker i undersøkelsen 10 dollar stykket. I deres laboratorium valgte man å dyrke dem sjøl, og i løpet av ett døgn hadde man dyrket 10 millioner slike elementer! Industrien vil snart sørge for at det blir forbudt å drive slik «hjemmedyrking».

Den protokollen som WHO anbefaler bygger på en artikkel om rt-PCR-testen som ble publisert av Corman, Drosten 23 januar 2020 i Eurosurveillance, og som ligger til grunn for all testing av SARS-CoV-2 og Covid-19. Artikkelen ble sendt inn til tidsskriftet dagen før, så noen særlig grundig fagfellevurdering kan den ikke ha vært gjenstand for, skriver assisterende professor Björn Hammarskjöld.

Nå foreligger det en fagfellevurdering av Borger og Kämmerer, og den påviser så mange feil i Corman, Drosten-artikkelen at forfatterne krever at Eurosurveillance trekker den tilbake.

Den teknikken som brukes i PCR-testene går ut på, for å si de svært enkelt, at man finner ørsmå elementer av for eksempel et virus og at man så forstørrer opp dette gjennom mange sykluser til man har noe man kan tolke. For hver syklus dobles antallet slik at man til slutt har et ekstremt antall elementer. Over et visst antall runder øker faren for feilkilder og falske positive. Våre kilder sier at tester med over 35 sykluser er meningsløse.

WHO-protokollen som brukes i Norge har ei ramme på 45 sykluser, og da mener mange at de egentlig er verdiløse. Det skrev for eksempel Laurence Stuart Dawkins-Hall ved University of Leicester i 2018. New York Times skrev i august 2020 at en undersøkelse i Massachusetts, New York og Nevada viste at 90 prosent av de som hadde testet positivt knapt hadde noe virus overhodet.

Enhver test med en syklusterskel over 35 er for sensitiv, sier Juliet Morrison, som er virolog ved University of California, Riverside. «Jeg er sjokkert over at folk skulle tro at 40 kunne representere en positiv,» sa hun. En mer rimelig begrensning ville være 30 til 35, la hun til.

Dr. Michael Mina, som er epidemiolog ved Harvard T.H. Chan School of Public Health sa at han ville sette tallet til 30, eller enda mindre.

I Norge brukes altså tester med en terskel på opptil 45 sykluser, så når Erna Solberg og Espen Nakstad snakker om at vi har så mange smittede at det må innføres «enda strengere tiltak», så er det slike tester de viser til. Men den bærebjelken som holder hele den norske koronapolitikken oppe er ikke til å stole på.

Da vi ringte rundt for å få vite hva slags terskler det opereres med i Norge, var det svært vanskelig å få noe konkret svar både på Folkehelseinstituttet og Fürst medisinske laboratorium, der selv den PCR-ansvarlige ikke kunne si noe sikkert. Dette er verken betryggende eller overbevisende.

Fredrik Solvang, kunne ikke du grille Bent Høie på PCR-testene?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for thomask thomask says:

  Gjennomgangen av Corman Drosten protokollen er fullstendig knusende og starter med at man har tatt utgangspunkt i et teoretisk RNA og ikke RNA fra viruset selv.

  Utrolig nok finnes det fortsatt ikke noe virus isolat og man må lure på hva vaksinene virker mot.

  Flere andre feil er at RNA’et man tester mot er “tvedydig” at man tester kun i en del av RNA’et ( man bør lete i begge ender og midten) uspesifisert antall sykler m.v.

  Det som nå burde gjøres er at man kryss tester PCR test positive med andre metoder.
  Dvs staten må pålegges å demonstrere at det lar seg gjøre å isolere sar-cov-2 fra PCR test positive.

  -----------antall sykler i Norge mail fra lab -------------
  Vår avdelingsoverlege, xxxxxxx, ved Mikrobiologi og smittevernavdelingen uttaler følgende på ditt spørsmål:

  Det kjøres 40 sykler på PCR-apparatene på yyyy. Dette er standard.
  I tillegg er alle analyseplattformene en del av eksterne og interne kvalitetsvurderinger, og vi utveksler prøver med Folkehelseinstituttet for å sikre god kvalitet og lik nasjonal standard.


 2. Avatar for thomask thomask says:

  Jeg kommenterte ovenfor. Det er 40 sykler standard i Norge.

  Og det er bare en liten del av problemet med testene.

  Om de er konfigurert ihht WHO er mere uklart jeg har ikke funnet noen informasjon om dette, men det er det jo stor grunn til å anta.

 3. Snakket med ei venninne her om dagen der jeg spurte henne om hun kunne definere et kupp.

  Jada svarte hun og ramset opp at de setter landets leder seg opp med allmektige fullmakter med fullmaktslover, setter stortinget til side, innfører unntakstilstand, nekter folk å møtes, tar kontroll over informasjonen og sensurerer alt og alle som truer kuppet. Folk får ikke møtes i grupper, alt som kinoer og andre steder der folk kan møtes stenges ned, man setter inn politi, heimevern og militæret mot eget folk.

  Ojjj… det hørtes da veldig kjent ut sa jeg og så begynte tankene å rulle og hun ble bleikere og bleikere i ansiktet.

  126052697_10164469396760252_8912340247053351082_o

  dfghjklfhjkl

 4. Avatar for paal paal says:

  Legeforeningen sier 40 sykluser brukes i Norge: https://tidsskriftet.no/2020/07/kort-kasuistikk/antistoffrespons-hos-en-familie-med-covid-19/kommentarer
  Screenshot_2020-12-09 Tidsskrift for Den norske legeforening

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Skaden er allerede skjedd, og mange av arbeidsplassene som er borte (pga restriksjoner) kommer aldri tilbake igjen. Samtidig har vi kun sett starten på ødeleggelsene disse restriksjonene vil forårsake. I månedene fremover kommer det et konkursras uten like. Virkelig ille blir det når bølge tre kommer, i januar, med påfølgende streng global lockdown på ubestemt tid.

  Da er det også mange som får dårlig råd, slik at de ikke lenger kan påkoste seg oppgradering av huset o.l. Fra og med da blir ikke restriksjonene lenger så artige for snekkere og andre yrkesgrupper som hittil har levd fett på lockdown.

 6. Avatar for INK INK says:

  Men jeg ser også at det står:

  “Siden sensitiviteten til PCR-test øker med økt antall sykluser, øker også risiko for falske positive signaler. For å avdekke dette blir alle prøver analysert i duplikat og prøver med avvikende resultater kjøres på nytt. Alle prøver med CT-verdi over 37 svares inkonklusiv og det bes om nye prøver.”

  Jeg vet ikke hvor mye sikrere det blir av analyser i duplikat?

 7. Avatar for INK INK says:

  Høres godt ut!

  Uten å påstå at det hjelper mot Covid, men jeg for min del har det siste året stanset alle små tendenser til forkjølelse, hoste eller sår hals med noen kjappe doser av denne:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere