Biden plukker ut styremedlem fra Raytheon til å styre Pentagon

0
Illustrasjon: Shutterstock

Tidligere general Lloyd Austen sitter i styret for våpenprodusenten Raytheon.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Ifølge en rapport fra Politico så har Joe Biden plukket ut pensjonert general for hæren Lloyd Austen som sjef for den kommende administrasjonen i forsvarsdepartementet.

Lloyd Austen

Austen var sjef for USAs Central Command (CENTCOM) fra 2013 til 2016, de som overvåker USAs operasjoner i Midt-Østen. 

Etter at han trakk seg tilbake fra hæren i 2016 har han sittet i styret for Raytheon, en av de største  forsvarsentreprenørene i USA. 

Han sitter også i styret for Nucor Corporation, en stor stålprodusent i USA, og for Tenet Healthcare.

Siden Austen ennå ikke har vært ute av det militære i syv år, vil han trenge dispensasjon fra Kongressen for å få stillingen.

President Trump måtte søke om dispensasjon for Jim Mattis i 2017, den nåværende administrasjonens første Pentagon-sjef. Han satt også i styret for en våpenprodusent i USA før han ble utnevnt. 

Bidens overgangsteam har havnet i skuddlinjen fra progressive om ryktene at Michele Flournoy skulle plukkes ut som sjef for Pentagon. En av innsigelsene de progressive hadde mot Flournoy var hennes tette bånd til våpenindustrien.

Flournoy sitter i styret for forsvarsfirmaet Booz Allen Hamilton, og er medstifter for Center for a New American Security (CNAS) en hauke-tenketank som mottar heftige tilskudd fra våpenprodusentene. 

I november skrev to progressive demokrater i Representantenes Hus et brev til Joe Biden, og bønnfalt han om ikke å utnevne en forsvarsminister som tidligere hadde arbeidet med våpenindustrien. 

Representene Barbara Lee og Mark Pocan henviste til utnevnelsen av Mattis og hans etterfølgere Patrick Shanahan og Mark Esper, som også hadde arbeidet med våpenindustrien.

Bidens overgangsteam var også under press fra Congressional Black Caucus for å utnevne en svart forsvarsminister.

Dersom Austin blir utnevnt, vil han bli den første svarte sjefen for Pentagon.

Rapporter melder at Biden også vurderte tidligere innenriksminister Jeh Johnson til stillingen. Han er også en svart mann, som sitter i styret for Lockheed Martin.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSAs helsemyndigheter melder om to dødsfall blant dem som har prøvd Pfizers vaksine
Neste artikkelPCR-testene skaper et falskt bilde av covid-19