Biden plukker ut styremedlem fra Raytheon til å styre Pentagon

14
Illustrasjon: Shutterstock

Tidligere general Lloyd Austen sitter i styret for våpenprodusenten Raytheon.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Ifølge en rapport fra Politico så har Joe Biden plukket ut pensjonert general for hæren Lloyd Austen som sjef for den kommende administrasjonen i forsvarsdepartementet.

Lloyd Austen

Austen var sjef for USAs Central Command (CENTCOM) fra 2013 til 2016, de som overvåker USAs operasjoner i Midt-Østen. 

Etter at han trakk seg tilbake fra hæren i 2016 har han sittet i styret for Raytheon, en av de største  forsvarsentreprenørene i USA. 

Han sitter også i styret for Nucor Corporation, en stor stålprodusent i USA, og for Tenet Healthcare.

Siden Austen ennå ikke har vært ute av det militære i syv år, vil han trenge dispensasjon fra Kongressen for å få stillingen.

President Trump måtte søke om dispensasjon for Jim Mattis i 2017, den nåværende administrasjonens første Pentagon-sjef. Han satt også i styret for en våpenprodusent i USA før han ble utnevnt. 

Bidens overgangsteam har havnet i skuddlinjen fra progressive om ryktene at Michele Flournoy skulle plukkes ut som sjef for Pentagon. En av innsigelsene de progressive hadde mot Flournoy var hennes tette bånd til våpenindustrien.

Flournoy sitter i styret for forsvarsfirmaet Booz Allen Hamilton, og er medstifter for Center for a New American Security (CNAS) en hauke-tenketank som mottar heftige tilskudd fra våpenprodusentene. 

I november skrev to progressive demokrater i Representantenes Hus et brev til Joe Biden, og bønnfalt han om ikke å utnevne en forsvarsminister som tidligere hadde arbeidet med våpenindustrien. 

Representene Barbara Lee og Mark Pocan henviste til utnevnelsen av Mattis og hans etterfølgere Patrick Shanahan og Mark Esper, som også hadde arbeidet med våpenindustrien.

Bidens overgangsteam var også under press fra Congressional Black Caucus for å utnevne en svart forsvarsminister.

Dersom Austin blir utnevnt, vil han bli den første svarte sjefen for Pentagon.

Rapporter melder at Biden også vurderte tidligere innenriksminister Jeh Johnson til stillingen. Han er også en svart mann, som sitter i styret for Lockheed Martin.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Steel, Weapons, Oil, Pharma. We are the world… Ingen som ser tegni… ?

 2. Avatar for aford aford says:

  KD logo wb red brbwire III

  Norge feiger ut:

  GÅR IKKE TIL KRIG MOT RUSSLAND FØR JUL LIKEVEL

  NRK melder i dag at etterforskningen av hackingen av et antall epostkonti tilhørende norske stortingsrepresentanter og norske offentlige og private selskaper, er avsluttet. PST har konkludert med at hackingen ble utført av hackergruppen Fancy Bear, en avdeling innenfor den russiske militære etterretningstjenesten (GRU), men henlegger saken, da det ikke anses mulig å straffeforfølge de skyldige.

  Kommentariatets Diktatur er opprørt over den skammelige nølingen norske myndigheter fremviser vedr. denne skandaløse spionasjen.
  Ikke mulig å straffe? Å nei? Hallo. Ingen krig altså? Makan. Skuffet nå.

  Men: Hold motet oppe og ukruttet tørt! Den venter ei forgjeves som venter på en krig.

 3. Avatar for Per1 Per1 says:

  Ja, naturligvis så USA´s afro-amerikanere har en sort at identificere sig med.
  Men er de sorte så dumme, at de ikke kan se, at det er en sort, der er kommet til tops på de hvides betingelser?

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det mener åpenbart “antirasistene”. På en annen side ser de fargede fordelen av denne idiotismen.  “Han har ikke innrømmet det før, men forteller at han byttet navn fra Abdi Jamal Mohammed Sheik til Jamal Sheik som følge av hverdagslig rasisme over tid”.
 5. Mark Esper som var forsvarsminister, kom fra Raytheon, der han hadde stilling som kommunikasjons-direktør. I sin første åpningstale anbefalte han at USA måtte satse mer på raketter og missiler i forsvaret, og Raytheon er verdens største produsent av raketter og missiler.

  Nå skal en annen fra Raytheon styre Pentagon, det militær-industrielle kompleksets hovedkvarter, som har til oppgave å få bevilget så mye som mulig til forsvars(angreps) budsjettet, nå over halvparten av statsbudsjettet, og de vil ha enda mer i de private eiernes av krigsvåpen-industriens lommer.

  Det er storkapitalens militær-industrielle kompleks som bestemmer trusselbildet mot USA, som formidles av den samme storkapitalens MSM til vestens befolkninger som hjernevaskes til å tro at de vanvittlige summene til forsvarsbudsjettene må bevilges, ellers vil Russland og Kina invadere Vesten.

  En tidligere forsvarsminister kom fra Boeing, en av de største kontraktørene ved siden av Raytheon i USAs privateide krigsvåpen-industri. Om de ikke har minister-posten, har krigsvåpen-industrien sine folk i ministeriet og Pentagon og har hatt det, spesielt etter de fant opp atombomben.

  Det er de som styrer USA og har bygd opp dypstaten. Ingen president som prøver å fravriste dem makten får sitte i Det Hvite Hus, de statuerte et eksempel med Kennedy. Biden er deres mann. Deres kriger fortsetter til den globale storkapitalens globalisme er fullført.

 6. Huff, da blir de skuffa når Trump får 4 nye år…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere