– Tiltakene mot korona er ute av proporsjoner

55
Faksimile fra Bergens Tidende. Foto: Halvor Næss privat

«For mange av oss, og det gjelder ikke minst helsepersonell, er den koronapolitikken som føres nå, uforståelig. Regjeringen skaper en fryktkultur jeg aldri har opplevd.«

Dette skriver Halvor Næss, overlege på Nevrologisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus i et debattinnlegg i Bergens Tidende. Han skriver videre:

Vi vet mye mer om koronaviruset i dag enn i vinter. Det viktigste er at for friske folk er dødeligheten svært lav. For eksempel er dødeligheten 0,1 prosent (en promille) for friske menn i 60-årene som smittes av korona (IFR).

Til sammenlikning døde 1 prosent av alle menn i 60-årene i løpet av 2019 (ti ganger så stor risiko).

For sårbare mennesker er dødeligheten høyere enn for influensa, men for friske under 70 år er dødeligheten den samme eller lavere. Vi vet hvem de sårbare menneskene som trenger beskyttelse, er.

Næss var avdelingsoverlege på Medisinsk avdeling ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i 2000, og hadde derfor det øverste medisinske ansvaret. Epidemien startet brått fra den ene dagen til den andre like før jul. Antall innleggelser gikk opp fra 15 til 25 pasienter i gjennomsnitt pr. døgn, hvorav de aller fleste med influensa og lungebetennelse. Han anslår at i alt cirka 400 pasienter ble innlagt med influensa og lungebetennelse i denne perioden. Overlege Næss sammenlikner:

Nå trues det med at landet skal stenges ned, hvis ikke befolkningen oppfører seg. Ifølge FHI er det i gjennomsnitt lagt inn åtte pasienter med korona pr. døgn på sykehus i Norge de siste 14 dagene (til og med 3/11). Det tilsvarer mindre enn 1 prosent av innleggelsesraten pr. døgn på Haraldsplass i 2000.

I slutten av mars ble det over en toukersperiode lagt inn 34 pasienter pr. døgn på norske sykehus (fire prosent av innleggelsesraten på Haraldsplass i 2000).

Og han konkluderer:

Forståelsen av koronaepidemien er helt ute av proporsjoner. Når denne epidemien er over, skal det bli interessant å se hvorfor håndteringen gikk galt.

Jeg tror ikke våre politikeres ettermæle kommer til å være særlig godt.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Så godt å se at det fortsatt finnes fornuftige leger som snakker ut i Norge også.

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  Det er en spinkel røst mot det overdøvende angstskriket som bygges opp av myndigheter, media og medløpere.
  Motstandere ties ihjel, overdøves og latterliggjøres.
  Dette sitatet kommer fra Dagbladets lederartikkel for et par dager siden. Det viser ganske tydelig at det er fritt fram for totalitarisme i Norge.

  " Dugnaden er over. Festene må ta slutt. Den tradisjonelle jula kan ryke. Frivillighet blir gradvis erstattet av forbud, påbud og tettere oppfølging fra politiet. De kommende ukene må nordmenn holde seg hjemme og i størst mulig grad unngå kontakt med andre. Hjelper ikke dette mot smitten, går det mot nedstengning av hele landet. I ytterste konsekvens kan portforbud bli nødvendig."

 3. Ja , tiltakene og hysteriet i Norge er ute av proporsjoner.
  Jeg som sitter her i Bulgaria med en uhysterisk befolkning , og mye verre situasjon enn i Norge , vet ikke hva jeg skal tro.
  Jeg har nå valg mellom pest eller kolera .
  Være her i Bulgaria og stå han av , eller reise ‘hjem’ til Norge med et hysterinivå som når nye høyder for hver dag…
  Det kan hende jeg blir returnert hvis jeg ikke har ‘papirene i orde’.
  Da har de endelig fått i stand den returavtalen de har siklet etter lenge…
  Jeg kan bli stående på Gardermoen og se flyktninger og asylsøkere gli rett forbi meg uten dokumenter på at de er friske…

  Måtte oppgjørets time komme mot denne galskapen !!

  (Har alltid ment at dette viruset fungerer politisk og det ser en dag for dag. Dette er et PK virus og hopper etter deres pipe)

 4. Avatar for Enebak Enebak says:

  Makan til pølsevev. Hvorfor skal sårbare dømmes summarisk til isolasjon på ubestemt tid?
  Er det noen som har spurt “de sårbare” om hvordan de vil ha det?
  Min gamle mor blånekter på å bli isolert bare for å unngå å forverre dødsstatistikken. Jeg står i fare for å begå uaktsomt drap når jeg besøker henne.
  Flere tusen psykisk utviklingshemmede ble i vår utsatt for bestialske overgrep for å bli “beskyttet” av velmenende hysterikere.
  Når er det nok?

 5. Avatar for INK INK says:

  Det var faktisk vanlig praksis i Norge på syttitallet å holde mødrene strengt unna premature kuvøsebarn - ofte i ukevis etter fødselen - fordi barselkvinner ble ansett av de lærde akademiske leger som smittebomber og potensielt livsfarlige for sine premature nyfødte. Siden fant man naturligvis ut at det er sludder at mødre utgjør noen større smitterisiko for barna sine, og dessuten (som de fleste jordmødre sikkert kunne ha fortalt de beleste doktormennene, som forresten også på den tiden trodde på ville skrivebordsteorier om at premature barn ikke føler smerte) at muligheten for at barnets overlevelse øker jo mer det får ha ha kontakt med sin mor. Pluss den viktige tilknytningen, der selv de første timene er vist å telle for det senere forholdet mellom mor og barn, naturligvis. Så man avsluttet den hjerterå praksisen med å skille mor og premature barn, som tidligere hadde gitt mange barn en veldig dårlig start på livet og også antagelig sørget for at noen ikke overlevde i det hele tatt.

  Men nå har man altså begynt med det tullet igjen på grunn av en sykdom som utrolig sjelden er farlig for verken babyer eller mødrene deres. Galskap.

 6. Avatar for pcwh pcwh says:

  MEN DET KAN JO BLI KRISE!!! SE PÅ BELGIA!!!

  Som fører ALLE dødsfall på sykehjem som covid, uansett hva det skyldes. Sånn går det når en kelner (Høie) og en advokat (Nakstad) får styre. Det er faktisk på tide med en revolusjon…

 7. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Takk Mari, det morsomme med dette materialet er at de legger det ut selv ikke sant (WEF osv). Dette er deres egne små reklamesnutter. Vanskelig å kalle det en konspirasjonsteori når de publiserer det så åpenlyst selv.

  Her er også en flott artikkel om Klaus Schwaab og “Zee Great Reset”. Igjen, artikkelen er basert på hva Klaus Schwaab og hans kollaboratører selv har publisert, så her er det lite konspirasjon og mye fakta:

 8. Avatar for Mari Mari says:

  Ignorance is bliss oversettes visst til ikke bry deg om hva du ser, nå til dags.
  Flott link, tusen takk.
  Selv har jeg begynt å spørre folk om de skjønner hva som skjer dersom vi alle endelig en dag blir tvungen til å vandre rundt med en stjerne med ordet Jøde på. Kanskje det er slik maskene bør se ut.

  I morges, etter at jeg leverte gutten til taxien, på vei tilbake til leiligheta var det en ansatt av borettslaget i heisen. Karen hadde maske på men nektet å være i heisen med meg etter jeg hostet. Jeg forklarte for ham at jeg har astma. Han nektet fortsatt. Så jeg kastet ham ut av heisen ved å entre selv. Jeg har fått nok av tøvet, propagandaen, løgnene og NWO. Min tålmodighet er ved sin ende.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

47 flere kommentarer

Deltakere