Oxford-ekspert: – Myndighetene bruker feil tall for å begrunne lockdown

0
Professor Carl Heneghan ved Oxford University. Skjermdump fra BBC3

Statsminister Boris Johnson i Storbritannia ønsker som kjent en ny og streng lockdown i Storbritannia, til tross for at opprørere i hans eget parti sier at han er i ferd med å gjøre Storbritannia til «en undertrykkende autoritær stat».

Nå sier professor Carl Heneghan, ved Oxford University’s Centre for Evidence-Based Medicine, at myndighetene har brukt en utdatert graf når de skal begrunne en ny lockdown. Han sier at de tallene man bruker i Downing Street 10 «allerede er bevist å være utdatert».

De tallene og den prognosen regjeringa bygde på sa at det ville være 4000 døde i døgnet per 1. desember, men den samme prognosen forutsatte et tall på 1000 døde i døgnet per 1. november, og de virkelige tallene er i underkant av 200. Professor Heneghan sier at regjeringas tall «er matematisk ukorrekte, og skulle aldri ha vært brukt».

Regjeringas modell baserte seg også på et såkalt reproduksjonstall på inntil 1,5, mens den visste at det i virkeligheten lå nærmere 1,1. For deler av Storbritannia er det nå under 1.

Professor Carl Heneghan sier på BBC3 at tallet på smittede, innleggelser og dødsfall nå «flater ut» i Storbritannia. Liverpool er nå inne i en lockdown på «tredje nivå», men ifølge Heneghan er reproduksjontallet i Liverpool «godt under 1 for øyeblikket,» noe som betyr at epidemien er på vei ned.

Statsminister Boris Johnson har insistert på at Storbritannia «ikke har noe annet valg» enn å gå inn i en ny lockdown. Vitenskapen ser ikke ut til å gi ham noen støtte i det.

Forrige artikkelHvordan skal vi forstå terroren i Europa?
Neste artikkelNår opposisjonen er mer militaristisk enn regjeringen