Rasende Tory-parlamentarikere sier at Boris Johnson gjør landet til «en undertrykkende autoritær stat»

0
Boris Johnson i Underhuset. Skjermdump fra video

Boris Johnsons plan om å kaste Storbritannia inn i enda en lockdown møtte kraftig motbør fra en del medlemmer av hans eget parti. Minst tolv medlemmer at Toryenes gruppe i Underhuset sier at de vil stemme mot statsministeren fordi de mener han er i ferd med å gjøre Storbritannia til «en undertrykkende autoritær stat». Parlamentsmedlem Charles Walker sier at Johnson «kriminaliserer foreldre som vil treffe barna sine og barn som vil treffe foreldrene». Den konservative Sir Graham Brady krever en full konsekvensanalyse før Underhuset stemmer over Johnsons forslag. Johnson avviste dette og sa at det vil bli mange virkninger, blant annet tap av jobber, men at dette «må settes opp mot de tragiske tapene av liv» man kan få om ikke tiltakene gjennomføres.

Den massive stengninga av samfunnet kommer til å bli vedtatt, fordi Labourleder Sir Keir Starmer har gjort det klart at hans parti vil støtte dem.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no