Hvordan skal vi forstå terroren i Europa?

47
Terrorister i Idlib. Foto: Shutterstock

Enda en gang har en europeisk storby blitt rammet av terror. Minst tre sivile og en gjerningsperson ble om kvelden 2. november 2020 drept da tungt bevæpnede personer skjøt mot personer på seks forskjellige steder i Wien. En av angriperne sympatiserte med IS, sier Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer.

Foreløpig er det ikke klart hva slags gruppe det var som gjennomførte terroren i Wien, men det kan godt vise seg at det var ei islamistisk terrorgruppe. Men hvordan skal vi forstå dette? Er det «muslimene som er kommet for å ta oss»?

Dette ville være en absurd konklusjon. Terroristgrupper som IS, al-Qaida og så videre er naturligvis motivert av islam, og de bruker en ekstrem og fanatisk versjon av islam til å motivere seg. Men hvordan har disse gruppene oppstått? Hvem har finansiert dem, trent dem, holdt dem i live og gjort dem til de effektive drapsmaskinene de er?

Vi vet jo hvem. De dokumentene Edward Snowden hadde med seg fra NSA viste at USA hadde finansiert og støttet terroristene i FSA i Syria helt fra starten. De viste at dette skjedde i tett samordning med Saudi-Arabia. Vi vet at Qatar, Emiratene og Saudi-Arabia finansierer og støtter islamistiske terrorgrupper, og at de gjør det i full forståelse med USA, Frankrike og andre imperialistiske land. Og vi vet at også Israel har støttet, væpnet og finansiert slike terrorgrupper.

I noen tilfeller vet vi at terrorister som har vært trent av for eksempel MI6 i Storbritannia til å krige i Libya har kommet hjem og utført terror i Storbritannia, slik som Manchester-bomberen.

MI6 hjalp jihadister organisere seg i Manchester

Vi vet også at Norge, ikke minst under Erna Solberg har finansiert terrorgrupper i Syria med kanskje så mye som 15 milliarder norske skattekroner.

Hvis det nå er IS-ere og al-Qaida-folk som har stått bak terroren i blant annet Frankrike og Østerrrike, så er det altså «våre folk» som har kommet hjem. Imperialismen ser seg tjent med å utvikle leiehærer av fanatikere, og bruk av den ekstreme islamismen som ideologi for disse, har vist seg å være effektivt.

Skal vi forstå det som skjer må vi forstå denne sammenhengen. Den islamistiske terrorismen har ikke oppstått av seg sjøl. Den er trent fram, finansiert og hjulpet av imperialistmaktene. Dette er»våre folk». Det var slike folk som var infanteristene for Jens Stoltenberg og de rødgrønne da de ga dem luftstøtte med nesten 600 bomber over Libya.

Terroren som rammer Europa er derfor ikke bare en indirekte konsekvens av imperialsmen. Den er et direkte produkt av imperialismen. Sjefene deres er ikke noen imamer, men etterretningstjenestene i mange land. Europas befolkning burde begynne å stille våre makthavere til ansvar for å ha skapt disse morderbandene.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Uansett hva man måtte mene om islamittisk terrorismes opphav er det et faktum at en ny samfunnsstruktur ble skapt i vesten etter 911. Og den er avhengig av fortsatt terror for å overleve.

 2. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Operation Gladio? Synes jo timingen av disse terrorangrepene er ganske interessant. Men det er sikkert bare tilfeldigheter :wink:

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Virus og terror hånd i hånd. Bli hjemme er myndighetenes råd

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Politiet i Oslo fulgte mandag kveld utviklingen på terrorangrepet i Wien, samtidig som det gjøres vurderinger rundt sikkerheten ved synagogen i Oslo”.
  Nrk
  De kan føle seg trygg. IS har aldri angrepet jødiske mål.
  " Rabbineren Schlomo Hofmeister sier til nettstedet Kurier at angriperne skjøt mot folk som satt på et utested, ikke mot synagogen".

 5. Fra James Perloffs sider.
  Forfatter av The Shadows of power, (om CFR ) som hadde boka liggende en stund
  på “Foreign affairs” egen historiske kildeliste.

  ( Utdrag )

  H: My mother is from Homs; that is where the militants had their very first victory. Do you know what flag they raised there when that happened?

  JP: No, I don’t.
  H: It was the Israeli flag. My friends and family members took pictures of it, then it was quickly taken down.
  JP: Well, I guess that should come as no surprise. ISIS never attacks Israel, their wounded have been cared for in Israeli hospitals, and there was an Israeli colonel [Yusi Oulen Shahak], captured among ISIS forces.
  https://jamesperloff.com/2018/03/30/a-syrian-christian-reveals-what-is-really-happening-in-syria/

  Her er et par av bøkene hans :


 6. De sier nå at den ene terroisten som er tilknytte IS har røtter i Macedonia.
  Syntes at jeg hørte noe slavisk dialekt på det ene opptaket fra Synagogen.
  Disse muslimene er de som ble finansiert av Vesten for å rive ned Sovjet sin interessesfære på Balkan.
  Dette må det opplyses om for å stille de som er ansvarlig for å ødelegge Europa , til ansvar !

 7. Figuren viser den forventede prosentandelen av muslimer i vestlige land basert på hvordan de muslimske befolkningene øker. Men tar figuren høyde for den negative fødselsraten blant de ikke-muslimske etnisk opprinnelige europeiske befolkningene?

  Ifølge tall fra SSB for et par år siden, vil den negative fødselsraten blant norske kvinner, gjøre at antallet kvinner over 67 år blir fordoblet om 30 år fra nå av, og dermed blir kvinner i ufruktbar alder fordoblet. Fødselsraten for etnisk europeiske kvinner er nå på rundt 1,5, og den demografiske utviklingen det medfører, kan gjøre at prosenttallene av muslimer i 2050 i forhold til etnisk opprinnelige blir høyere.

  For de flestes del lever muslimer i vestlige land i parallellsamfunn, og distanserer seg fra den vantro vertbefolkningen. For mange kan ikke snakke landets språk når de begynner på skolen, og for mange av dem forlater skolen som funksjonelle analfabeter. Uansett, jo flere muslimer, jo flere militante blir det, og mer aggresjon mot grånende vertbefolkninger som står for skattegrunnlaget, og som får flere eldre og færre yngre år for år.

  Skal Europa ha store kolonier med muslimer er terror mot vertbefolkningene uunngåelig. Som også er en del av strategien til storkapitalen som står bak den for det meste ikke-integrerbare masse-innvandringen fra MENA-land til Europa. For multikulturisme med for det meste ikke-integrerbare er den mest effektive måten å ødelegge nasjonalstater, sosialt sikkerhetsnett og arbeidsmarked.

 8. Det er jo helt riktig alt det Pål her skriver og til slutt mener han at befolkningen burde stille MAKTHAVERNE til ansvar for det barbariet de har fått istand.
  Problemet er at befolkningen vil ikke,kan ikke gjøre noe sånt uten massiv informasjon av den typen som Eva T og andre Syria-aktivister har bedrevet på steigan.no. takk til alle bidragsytere for dette gjennom årene. Stor takk.
  Da har vi det problemet at det meste som har kommet på trykk på denne bloggen har vært i hardtslående polemikk med den norske “venstresidas” virkelighetsbilde.
  Og det er heller ikke noe som indikerer at MAKTHAVERNE tar til vettet for her er Jihadismen som utgår fra Aserbadsjan væpnet og rustet opp til nye kriger i Kaukasus,fortrinnsvis rettet mot Russiske allierte. Uighurene har i tusentalls vært på Nato-Jihad trening i Tyrkia-Syria,selvfølgelig skal disse settes inn for å sabotere Silkeveien og destabilisere Xianjang-provinsen.
  “Det triumferer ikke mere sannhet enn det som trumfes igjennom” skrev Brecht. Sjelden eller aldri har sannheten om Jihad-terrorismen hatt dårligere kår enn nå. Den er bekjempet av nær sagt alle.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

39 flere kommentarer

Deltakere