NATO og EU unnlot å stemme for en FN-resolusjon mot nazisme

0
Fakkelmarsj i Kiev 1. januar 2019 til minne om nazikollaboratøren Stepan Bandera. Foto: Shutterstock

Under et møte i FNs tredje komité ble det vedtatt en resolusjon om å bekjempe glorifisering av nazismen og nynazismen. Men under voteringa unnlot NATO-landa og EU å stemme. Dette er svært alvorlig skriver den italienske forfatteren Manlio Dinucci i avisa Il Manifesto. Italia, var sammen med Norge blant de landa som unnlot å stemme.

Resolusjonen uttrykte «alvorlig bekymring for glorifisering, uansett i hvilke form det måtte ta, av nazismen, nynazismen og av medlemmer av Waffen-SS».

122 land stemte for resolusjonen, blant dem to av Sikkerhetsrådets faste medlemmer, Russland og Kina. To land stemte mot , nemlig USA og Ukraina. Resten av NATO-landa samt EU unnlot å stemme. Også Australia og Japan unnlot å stemme.

Dette handler naturligvis om at USA og NATO støtter og er viktigste garantister for regimet i Ukraina, som har gjort nazi-kollaboratøren Stepan Bandera til nasjonalhelt og opphøyd både hans bevegelse og hans ideologi til noe nær statsideologi.

Gjennom kuppet i februar 2014 kom disse kreftene til makta i Ukraina, med tung og aktiv støtte fra USA, Israel og EU. Nazistene i Ukraina har liten velgeroppslutning, men de er djupt infoltrert i politiet og de væpnede styrkene. De har egne nazistiske militser og egne treningsleire, og de rekrutterer nazister fra hele Europa, skriver Dinucci.

Nazistiske militsfolk deltar også på treningsleire og i operasjoner i NATO-regi, noe norske myndigheter er fullstendig klar over og glatt ser gjennom fingrene med.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.