NATO og EU unnlot å stemme for en FN-resolusjon mot nazisme

0
Fakkelmarsj i Kiev 1. januar 2019 til minne om nazikollaboratøren Stepan Bandera. Foto: Shutterstock

Under et møte i FNs tredje komité ble det vedtatt en resolusjon om å bekjempe glorifisering av nazismen og nynazismen. Men under voteringa unnlot NATO-landa og EU å stemme. Dette er svært alvorlig skriver den italienske forfatteren Manlio Dinucci i avisa Il Manifesto. Italia, var sammen med Norge blant de landa som unnlot å stemme.

Resolusjonen uttrykte «alvorlig bekymring for glorifisering, uansett i hvilke form det måtte ta, av nazismen, nynazismen og av medlemmer av Waffen-SS».

122 land stemte for resolusjonen, blant dem to av Sikkerhetsrådets faste medlemmer, Russland og Kina. To land stemte mot , nemlig USA og Ukraina. Resten av NATO-landa samt EU unnlot å stemme. Også Australia og Japan unnlot å stemme.

Dette handler naturligvis om at USA og NATO støtter og er viktigste garantister for regimet i Ukraina, som har gjort nazi-kollaboratøren Stepan Bandera til nasjonalhelt og opphøyd både hans bevegelse og hans ideologi til noe nær statsideologi.

Gjennom kuppet i februar 2014 kom disse kreftene til makta i Ukraina, med tung og aktiv støtte fra USA, Israel og EU. Nazistene i Ukraina har liten velgeroppslutning, men de er djupt infoltrert i politiet og de væpnede styrkene. De har egne nazistiske militser og egne treningsleire, og de rekrutterer nazister fra hele Europa, skriver Dinucci.

Nazistiske militsfolk deltar også på treningsleire og i operasjoner i NATO-regi, noe norske myndigheter er fullstendig klar over og glatt ser gjennom fingrene med.

Forrige artikkelIntervju med opposisjonsleder i Armenia
Neste artikkelLeger advarer mot bivirkningene av covid-19 vaksine
Manlio Dinucci
Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.