Leger advarer mot bivirkningene av covid-19 vaksine

0
Illustrasjon: Shutterstock

Feber, svettetokter, migrene og muskelsmerte som kan vare i dagevis er bare noen av bivirkningene som er registrert under utprøving av covid-19 vaksinene til Pfizer, Moderna og andre.

Dr. Sandra Fryhofer i American Medical Association sier at bivirkningene kan gjøre at hennes pasienter vil vegre seg mot å ta en oppfølgingsinjeksjon. På et virtuelt møte i USAs CDC, som er ansvarlig for gjennomføring av vaksineprogrammene, sa Fryhofer:

Vi må virkelig advare om at dette ikke vil være som en spasertur i parken.

På møtet ble det også snakket om at det er «viktig å utvikle et positivt språk» når man snakker om bivirkningene. I stedet for bivirkninger kan man kalle det «respons» for eksempel.

Tidligere har andre leger i USA tatt til orde for at det å ta vaksinen skal oppfattes som «en patriotisk plikt» og for å «straffe» dem som nekter.

Professor i virologi og genøkologi, Terje Ingemar Traavik advarer mot de vaksinene man nå vil hastegodkjenne:

– Når vaksinerte personer infiseres med viruset kan de fortsatt skille ut virus og smitte andre. Vaksineprodusentene har ikke hevdet noe annet, og nylige fagfelle-vurderte forskningsartikler understreker dette, sier Traavik til TV 2.

Folkehelseinstituttet skriver på sine hjemmesider at hensikten med vaksinasjon er for å forebygge sykdom, eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger.

– Men de vaksinene som nå søkes hastegodkjent bidrar ikke til å hindre smittespredning, sier Traavik.

Det er tydelig at her går det over stokk og stein i kappløpet om å erobre tetposisjon i det lukrative vaksinemarkedet. Men om folk blir sjuke av vaksinene må de i hvert fall lære seg å tenke positivt på det. Kanskje Kulturrådet kunne utlyse en konkurranse?

Dette handler ikke om å være imot vaksiner i prinsippet, men å advare mot profittjaget til BigPharma som gang på gang har påført pasienter store skader nettopp fordi profitten settes foran hensynet til folks liv og helse.

Det er vel verdt å lese advarlsene fra forfatteren John Le Carré. Han studerte Big Pharma grundig i forbindelse med at han skrev boka A Constant Gardener. Her er hans refleksjoner om denne industrien. Merk for eksempel det han skriver om hvordan industrien har kjøpt seg støtte:

But Big Pharma is also engaged in the deliberate seduction of the medical profession, country by country, worldwide. It is spending a fortune on influencing, hiring and purchasing academic judgement to a point where, in a few years’ time, if Big Pharma continues unchecked on its present happy path, unbought medical opinion will be hard to find.

Forrige artikkelNATO og EU unnlot å stemme for en FN-resolusjon mot nazisme
Neste artikkelKrampaktig hemmelighold