Hvilken nye bølge?

0
Illustrasjon: Shutterstock

Regjeringa med uhørte inngrep mot folks privatliv og personlige frihet.

– Nå er det alvor. Det siste døgnet er det registrert 700 nye smittede i Norge, og hver dag våkner vi til nye smitterekorder, sa helseminister Bent Høie (H) på tirsdagens koronapressekonferanse.

Han viste også til at alle fylker nå opplever økt smitte.

– Fortsetter denne utviklingen, går helsetjenesten ned i knestående, sånn som vi ser at skjer i land etter land i Europa, sa Høie.

Basert på slik panikkbeskrivelse av situasjonen lanserer regjeringa enda grovere overgrep mot folks privatliv og personlige frihet. Er det noen som tvinges i knestående, så er det ikke helsevesenet, men kulturlivet, utelivsbransjen og en rekke andre bransjer.

Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse reagerer sterkt på regjeringas politikk. Hun sier til Dagens Medisin:

– Svaret på den økende koronasmitten ligger sannsynligvis ikke i å «isolere» en femtedel av Norges befolkning uten å skape konkrete alternativer, sier hun. og tilføyer:

– For mange er det sosiale livet selve eksistensen, det er her du henter energi og fellesskap, og mye av det som gir livet mening. Det sosiale livet er identitetsbærende og derfor helt nødvendig uansett om du lever med mange eller ingen. Vi må anerkjenner dette behovet, hvis ikke står vi i akutt fare for slitasje på vår psykiske helse.

Helseministeren påstår at vi er i en annen bølge, men er vi virkelig det? For å begrunne det snakkes det om hvor mange som er smittet. Og ser man på grafen til venstre ser det jo ut som en kjempebølge, mye større enn i vår. Men ser man på graf nummer tre, så ser man at det også er testet enormt mange flere enn i vår. Jo flere du tester, jo flere finner du.

Disse tallene sier ingenting. For det første er det tvilsomt om PCR-testene faktisk kan påvise at en person er smittet av covid-19. For det andre er det spørsmålet om hva det vil si å være smittet.

I Smittevernloven, som er den regjeringa bruker som basis for alle de drakoniske tiltakene mot oss, betyr smitte at man er sjuk. Men de fleste som opptrer på denne smittestatistikken er ikke sjuke. Se på disse grafene:

Selv om man snakker om folk som er døde av «koronarelatert årsak», så er det jo nesten ingen som dør. Og ser man på forholdet mellom de som er «smittet» og de som dør, så ser man at sjukdommen er langt mindre farlig enn i vår. Det går også fram av antallet innleggelser. 19 mennesker på intensivavdeling i hele landet er jo ikke akkurat svartedauen.

SSB har lagd en statistikk over antall døde i Norge uke for uke fra 2010 til 2020, og den ser slik ut:

Som grafen viser, er det ikke unormalt mange dødsfall i Norge i 2020. Nesten alle ukene har dødsfallene i 2020 ligget i den lavere delen av kurven. Og utover høsten kommer det til å dø noen flere – slik det alltid gjør.

31 smittet på verft – ingen ble sjuke

BRATTVÅG (VG) Skipsverft-konsernet Vard la tirsdag frem sine smittetall, da statsminister Erna Solberg kom på besøk til verftet på Brattvåg på Sunnmøre tirsdag.

Vard opplyste at flere tusen ansatte ved deres verft er testet og at 31 personer har testet positivt på covid 19 så langt.

De har gjort et par spennende funn:

– Ingen har hatt symptomer ved ankomst til verftet.

– Ingen av de som var smittet, har vært syke, men en av dem fikk etter hvert redusert smak/luktesans, sa kommunikasjonsdirektør Hege Akselvoll i Vard under sin presentasjon av coronasituasjonen i selskapet.

Skyter spurv med mitraljøse

Hvis man skulle legge ned landet og nekte folk å treffe hverandre hver gang det dør et titalls mennesker i måneden på grunn av et virus, så får man aldri åpnet landet for normal virksomhet igjen. Regjeringa har ikke møtt motstand for den ekstremistiske politikken den fører. Med noen få hederlige tiltak, har det ikke vært noen kritisk presse og folk er stort sett skremt til lydighet.

Det er nødvendig å reise et opprør mot dette. Solbergregjeringa er den verste vi har hatt i fredstid. Den har allerede påført landet økonomiske tap i hundrevis av milliarder-klassen. Skadene vil bli merket en generasjon framover.

Antakelig dør det allerede mange flere av koronatiltakene enn av viruset. Det kan være på grunn av ubehandlede sjukdommer, det kan være på grunn av psykiske lidelser og alle de andre plagene som denne politikken påfører befolkninga. Hvor lenge skal de få lov å herje med landet på denne måten?

Farlige broilere

Og hvem er de så, de som tvinger oss til å leve i isolat? Om Bent Høies utdanning og yrkeserfaring står det på regjeringas nettsider:

Utdanning
Grunnskole, Randaberg 1978-1987
Randaberg videregående skole, handel og kontor 1987-1990
2-årig studie i hotelladministrasjon, Norsk hotellhøgskole 1991-1993
Grunnfag jus, UiB 1991

Yrke
Diverse jobber ved Sola Strand Hotell (periodevis mellom 1990 og 1994)

Om Erna Solberg står det:

Utdanning

Eksamen videregående skole 1979

Cand.mag. (sosiologi, sammenlignende politikk, statistikk, sosialøkonomi), Universitetet i Bergen 1986

Deleksamen sosialøkonomi hovedfag 1988

Yrke

Sekretær Operasjon Dagsverk 1983-1985

Dette er broilere. De har absolutt ingen yrkeserfaring utenom politikken. Når slike mennesker får så mye makt, kan de bli farlige.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.