Hvilken nye bølge?

99
Illustrasjon: Shutterstock

Regjeringa med uhørte inngrep mot folks privatliv og personlige frihet.

– Nå er det alvor. Det siste døgnet er det registrert 700 nye smittede i Norge, og hver dag våkner vi til nye smitterekorder, sa helseminister Bent Høie (H) på tirsdagens koronapressekonferanse.

Han viste også til at alle fylker nå opplever økt smitte.

– Fortsetter denne utviklingen, går helsetjenesten ned i knestående, sånn som vi ser at skjer i land etter land i Europa, sa Høie.

Basert på slik panikkbeskrivelse av situasjonen lanserer regjeringa enda grovere overgrep mot folks privatliv og personlige frihet. Er det noen som tvinges i knestående, så er det ikke helsevesenet, men kulturlivet, utelivsbransjen og en rekke andre bransjer.

Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse reagerer sterkt på regjeringas politikk. Hun sier til Dagens Medisin:

– Svaret på den økende koronasmitten ligger sannsynligvis ikke i å «isolere» en femtedel av Norges befolkning uten å skape konkrete alternativer, sier hun. og tilføyer:

– For mange er det sosiale livet selve eksistensen, det er her du henter energi og fellesskap, og mye av det som gir livet mening. Det sosiale livet er identitetsbærende og derfor helt nødvendig uansett om du lever med mange eller ingen. Vi må anerkjenner dette behovet, hvis ikke står vi i akutt fare for slitasje på vår psykiske helse.

Helseministeren påstår at vi er i en annen bølge, men er vi virkelig det? For å begrunne det snakkes det om hvor mange som er smittet. Og ser man på grafen til venstre ser det jo ut som en kjempebølge, mye større enn i vår. Men ser man på graf nummer tre, så ser man at det også er testet enormt mange flere enn i vår. Jo flere du tester, jo flere finner du.

Disse tallene sier ingenting. For det første er det tvilsomt om PCR-testene faktisk kan påvise at en person er smittet av covid-19. For det andre er det spørsmålet om hva det vil si å være smittet.

I Smittevernloven, som er den regjeringa bruker som basis for alle de drakoniske tiltakene mot oss, betyr smitte at man er sjuk. Men de fleste som opptrer på denne smittestatistikken er ikke sjuke. Se på disse grafene:

Selv om man snakker om folk som er døde av «koronarelatert årsak», så er det jo nesten ingen som dør. Og ser man på forholdet mellom de som er «smittet» og de som dør, så ser man at sjukdommen er langt mindre farlig enn i vår. Det går også fram av antallet innleggelser. 19 mennesker på intensivavdeling i hele landet er jo ikke akkurat svartedauen.

SSB har lagd en statistikk over antall døde i Norge uke for uke fra 2010 til 2020, og den ser slik ut:

Som grafen viser, er det ikke unormalt mange dødsfall i Norge i 2020. Nesten alle ukene har dødsfallene i 2020 ligget i den lavere delen av kurven. Og utover høsten kommer det til å dø noen flere – slik det alltid gjør.

31 smittet på verft – ingen ble sjuke

BRATTVÅG (VG) Skipsverft-konsernet Vard la tirsdag frem sine smittetall, da statsminister Erna Solberg kom på besøk til verftet på Brattvåg på Sunnmøre tirsdag.

Vard opplyste at flere tusen ansatte ved deres verft er testet og at 31 personer har testet positivt på covid 19 så langt.

De har gjort et par spennende funn:

– Ingen har hatt symptomer ved ankomst til verftet.

– Ingen av de som var smittet, har vært syke, men en av dem fikk etter hvert redusert smak/luktesans, sa kommunikasjonsdirektør Hege Akselvoll i Vard under sin presentasjon av coronasituasjonen i selskapet.

Skyter spurv med mitraljøse

Hvis man skulle legge ned landet og nekte folk å treffe hverandre hver gang det dør et titalls mennesker i måneden på grunn av et virus, så får man aldri åpnet landet for normal virksomhet igjen. Regjeringa har ikke møtt motstand for den ekstremistiske politikken den fører. Med noen få hederlige tiltak, har det ikke vært noen kritisk presse og folk er stort sett skremt til lydighet.

Det er nødvendig å reise et opprør mot dette. Solbergregjeringa er den verste vi har hatt i fredstid. Den har allerede påført landet økonomiske tap i hundrevis av milliarder-klassen. Skadene vil bli merket en generasjon framover.

Antakelig dør det allerede mange flere av koronatiltakene enn av viruset. Det kan være på grunn av ubehandlede sjukdommer, det kan være på grunn av psykiske lidelser og alle de andre plagene som denne politikken påfører befolkninga. Hvor lenge skal de få lov å herje med landet på denne måten?

Farlige broilere

Og hvem er de så, de som tvinger oss til å leve i isolat? Om Bent Høies utdanning og yrkeserfaring står det på regjeringas nettsider:

Utdanning
Grunnskole, Randaberg 1978-1987
Randaberg videregående skole, handel og kontor 1987-1990
2-årig studie i hotelladministrasjon, Norsk hotellhøgskole 1991-1993
Grunnfag jus, UiB 1991

Yrke
Diverse jobber ved Sola Strand Hotell (periodevis mellom 1990 og 1994)

Om Erna Solberg står det:

Utdanning

Eksamen videregående skole 1979

Cand.mag. (sosiologi, sammenlignende politikk, statistikk, sosialøkonomi), Universitetet i Bergen 1986

Deleksamen sosialøkonomi hovedfag 1988

Yrke

Sekretær Operasjon Dagsverk 1983-1985

Dette er broilere. De har absolutt ingen yrkeserfaring utenom politikken. Når slike mennesker får så mye makt, kan de bli farlige.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Bra artikkel. Det er jo nesten ingen som dør og en positiv test er ikke et «tilfelle» («case») uten kliniske symptomer og diagnose.

  Problemet nå er at mannen i gata fremdeles tror dette er et ekstremt dødelig virus - kunnskapen deres har ikke oppdatert seg siden mars. Det kan vi takke media og regjeringen for, som driver regelrett skremselspropaganda.

  I går var jeg på et kjøpesenter hvor det ikke var pålegg om munnbind. Allikevel gikk alle sauene rundt med munnbind. Når man vet at bruk av munnbind har liten eller ingen effekt på smittespredning og at nesten ingen dør, blir dette ett nesten komisk scenario - eller rett og slett litt trist. Hva er det med den jevne manns hang til servilitet? Hvorfor klarer man ikke å tenke selv?

 2. Avatar for pcwh pcwh says:

  Tenker mye på det selv om dagen, det er nesten så folk ber om å bli kontrollert. «Jeg klarer ikke å finne ut av noe selv, tving meg Erna! Beordre meg til å bruke maske, så jeg kan føle meg tryggere!» Rart.

 3. Jeg uttalte meg litt for tidlig, brukte feil graf for hele Europa i stedet for kun Belgia. Her er overdødelighet for Belgia:
  Screenshot from 2020-11-08 13-25-03
  Igjen fra Euromomo: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

  Den andre toppen skyldes visst hetebølgen i august:
  https://epistat.wiv-isp.be/momo/

  Og den tredje toppen kan vi anta at registreres som coronadødsfall. Den er ikke utenom det vanlige for Belgias influensasesonger, og den ser ut til å flate ut allerede. Så det er ikke egentlig noe å advare mot. Høie prøver å skremme oss til lydighet.

 4. Avatar for K11 K11 says:

  Det er en bølge av testing og en karantenebølge. Det brukes en test som, ifølge FHI, gir falskt resultat i nitti prosent av de “positive” tilfellene. Når man tester veldig mange (som det angivelig gjøres i hele Norge nå), oppdager man derfor veldig mange “positive” tilfeller. Og alle disse, pluss deres “nærkontakter” (og nærkontaktenes nærkontakter (osv.)) bes om å sette seg i karantene, slik at mediene kan bruke katastrofeoverskrifter om “FØRTI TUSEN I KARANTENE I NORDKJOSBOTN”.

  Skaperen av PCR-testen, nobelprisvinneren Kary Mullis, sa flere ganger offentlig at metoden ikke kan brukes til å stille diagnoser eller påvise virus. Likevel er det nettopp dette som gjøres, og disse falske “diagnosene” brukes til å legitimere tyranniske og grovt uproporsjonale restriksjoner som ødelegger hele land, og driver millioner av mennesker ut i fattigdom, ensomhet, depresjon og selvmord. Og dette er bare begynnelsen på galskapen. Gud hjelpe oss alle når vi ser hvor stygt det blir i fortsettelsen.

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Du har ikke noe belegg for å hevde at tiltakene har reddet mange liv. Det er ren spekulasjon, umulig å bevise eller motbevise fordi det ikke finnes noen kontrollgruppe. Nei, Sverige er ikke relevant, dette er det skrevet mye om, de har helt annerledes befolkningsstruktur og eldre/pleiehjemsstruktur.

  I tillegg vil jeg stille deg et hypotetisk spørsmål: om COVID 19 hadde tatt ca. 900 menneskeliv i året, med en snittalder på 82 år, synes du det hadde vært uakseptabelt? Vi har nemlig en sånn situasjon hvert år. Det kalles «influensasesong» og det lever vi faktisk med uten at noen synes det er umenneskelig eller uakseptabelt.

  Dette er en så og si ren eldre-pandemi. Hvis snittalderen på døde er 82 år, er en vesentlig andel av de som dør mye eldre, fordi så få unge dør. Synes du det er riktig at de unge og levedyktige skal få livene sine ødelagt for å redde livene til folk som er på slutten av sitt? Det er helt perverst. Det er en grunn til at vi har uttrykket «kvinner og barn først».

  Siden dette er en eldre- og pleiehjemspandemi hadde man oppnådd langt bedre effekt med målrettede tiltak mot risikogruppene og latt barn og unge vanlige folk fortsette som før. Man kunne for eksempel gitt alt personale på gamlehjem 500.000/året i COVID19 bonus mot at de aksepterte å midlertidig isolere seg fra alt annet. Problem solved for noen milliarder i stedenfor hundrevis av milliarder. Dette er et vinn-vinn scenario.

 6. Avatar for Enebak Enebak says:

  Mener du at vi skal “redde livet” til gamle som har livet bak seg ved å ødelegge barn som har livene sine foran seg økonomisk, sosialt og psykisk?

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Går ut fra at du sikter til dette? Det har i så fall ingenting med virkeligheta å gjøre. Unger blir fortsatt isolert fra skole og venner.
  Unger blir fortsatt fratatt helsoppfølging når helsesykepleiere brukes til testaktivitet.
  Unger blir fortsatt nektet å spille fotball og drive med annen organisert aktivitet.
  Osv.
  Staten har truet lenge med portforbud. Det vil gå enda hardere ut over ungene.
  Jeg oppfatter nesten det du sier som en hån mot generasjonen som har livene sine foran seg, for å være ærlig.

 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  Der er du ved sakens kjerne. Verden er snudd på hodet. Det er ikke barn og unge som skal ofre. Det er du og jeg som skal ofre for å sikre at ungene våre får vokse opp i frihet og velstand.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

91 flere kommentarer

Deltakere