Flertall i det danske Folketinget for covid-19-pass

13
Illustrasjon: Shutterstock

I en artikkel i den danske avisa Jyllands-Posten 24. november 2020 foreslo Dansk Industri, at man skal innføre et såkalt covid-pass for å kunne kunne dokumentere at man er vaksinert mot corona-virus. Forslaget ble støttet av en rekke private bedrifter, som også ser at en corona-vaksine blir et krav hos dem. 

Avisa Fagbladet 3F skriver at et flertall av partiene i det danske Folketinget er tilhengere av å innføre et slikt pass:

Et flertal blandt Folketingets partier er umiddelbart positive over for tanken om at indføre et såkaldt vaccine-pas.

Og det er også noget, regeringen arbejder på, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en kortfattet mail til Fagbladet 3F. 

– Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på at få etableret et COVID-19 vaccinepas tilsvarende det eksisterende COVID-19 testpas, skriver ministeriet.

SF, De Radikale og Dansk Folkeparti er imot og frykter indirekte tvang.

SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, påpeger, at eksempelvis gravide og folk, der lider af sygdomme, risikerer ikke at kunne tåle vaccinen. 

– Vi trænger virkelig til at få åbnet samfundet igen, men det er generelt bekymrende, når noget får karakter af tvang.

Også De Radikale synes, at idéen lugter lidt af tvang. Sundhedsordfører hos De Radikale, Stinus Lindgreen, frygter, at det kan øge skepsissen og skade opbakningen blandt befolkningen.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er heller ikke umiddelbart tilhænger af idéen. Hun så til gengæld gerne, at man indførte en anden form for corona-pas, hvor man i udlandet kunne fremvise en negativ corona-test i stedet for at gå i karantæne.

Danmarks største fagforening negativ til covid-pass

Fagbladet 3F har ikke lykkes med å få noen kommentar fra Enhedslisten, men skriver at Danmarks største fagforening, 3F, som eier avisa er negative til et covid-pass:

Nesstformann i 3F, Tina Christensen, sier: 

– Det er vigtigt at give svar på, hvordan det her skulle fungere i praksis uden at blive en trussel mod lønmodtagerens levebrød, hvis de af den ene eller anden grund ikke kan eller vil lade sig vaccinere. Der er nogle meget store principper i spil, som man skal iagttage meget nøje.

Kommentar:

Det de danske kommentarene ikke tar høyde for er den store diskusjonen knyttet til usikkerheten ved vaksinene. Det er registrert store helseproblemer knyttet til flere av de kandidatvaksinene som er under utprøving, og det er også reist alvorlige prinsipielle innvendinger mot de vaksinene som er er basert på den uprøvde og risikable RNA-teknologien til for eksempel Moderna.

Les: Leger advarer mot bivirkningene av covid-19 vaksine

Børskometen Moderna vil utvikle vaksiner som endrer arvestoffene våre

Men det som er sikkert er at milliardærklubben World Economic Forum og The Rockefeller Foundation vil glede seg over holdningene i det danske Folketinget.

De har utviklet noe som kalles CommonPass. Det tar sikte på å være en elektronisk dokumentasjon av brukernes covid-19 status og er ment brukt ved grensepasseringer, eller som det heter på nettsida deres:

For at global reise og handel skal komme tilbake til nivået før pandemien, trenger de reisende en sikker og verifiserbar måte å dokumentere sin helsestatus på når de reiser og krysser grenser. Land må være i stand til å stole på at en reisendes status ved en COVID PCR-test eller vaksinasjon administrert i et annet land er gyldig. Land vil også trenge fleksibiliteten til å oppdatere kravene til helseskjerming når pandemien utvikler seg og vitenskapen utvikler seg. Flyselskaper, flyplasser og andre interessenter i reisebransjen vil trenge det samme.

Passet skal altså baseres på PCR-tester, som jo er en omstridt metode.

En domstol i Portugal vedtok 11 november 2020 at PCR-testene er upålitelige og at de ikke kan brukes til å pålegge folk karantene.

Det var domstolen Acórdão do Tribunal da Relação de Lisboa som behandlet saka og felte dommen. Dommen er publisert her.

PCR-testene finner ekstremt små deler av for eksempel et virus. For at disse skal kunne tolkes må de skaleres opp. Dette må gjøres i mange runder, sykler. Det er ikke uvanlig at man bruker 30 slike runder eller fler for å få noe man kan lese.

Domstolen viser til en fagfellevurdert forskningsartikkel av Jaafar et al. 2020 og skriver:

“Hvis noen blir testet av PCR som positive når en terskel på 35 sykluser eller høyere brukes (som er regelen i de fleste laboratorier i Europa og USA), er sannsynligheten for at personen blir smittet mindre enn 3%, og sannsynligheten at det nevnte resultatet er falskt positivt er 97%. ”

Alt legges her til rette for den farmasøytiske industrien, som John Le Carré omtalte som «det mest talende eksemplet» på «forbrytelsene til uhemmede kapitalismen.» (Kronikk i The Nation, 2001.)

Opportunistiske politikere i allianse med og manipulert av en rovgrisk kapitalistisk industri uten hemninger, og med øye bare for aksjekursene sine – hva kan gå galt?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Toby Toby says:

  “Stjålet framtid” av T. Colborn, D. Dumanoski og J.P. Myers, var årets WWF-bok i 1997.
  Forfatterne eksemplifiserer og advarer om hvordan medisiner/kjemikalier påvirker naturen,oss mennesker, flora og fauna.
  De kjemiske produsentene kan fortsette fordi hovedregelen er at et stoff er ufarlig/nyttig inntil det motsatte er bevist. Bevisbyrden er snudd, forbrukerne må bevise at de/økosystemet er skadet. Produsentene må heller ikke ta hensyn til samhandlingen mellom stoffer eller den kumulative eksponeringen.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Om korona kunne gi oss generelle sykdomspass, så ville det innebære at vi fikk tilbake en grensekontroll, og det hadde jo vært bra. Multiresistent tuberkolose er forøvrig noe vi virkelig ikke vil ha inn i landet.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:


  " * Følgende innreisende skal ikke bo på karantenehotell:
  o Personer som bosatt i eller som eier bolig i Norge
  o Personer som er arbeidsreisende med arbeids- eller oppdragsgiver som sørger for
  egnet oppholdssted med enerom, er asylsøker eller overføringsflyktning".


 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ikke alle dyresykdommene, heller. Men slik er individualismen. Da går grensa ved din egen fjøsdør. Slik at diverse avlsdyr og adopterte laus-bikkjer skal kunne importeres billig.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  De vet jeg veldig lite om, og det er nok strategiske årsaker som ligger bak at massemedia ikke forteller oss om det, når den dominerende ideologien er fri flyt.

 6. Avatar for bkfrem bkfrem says:

  Man har haft et covid-pas i Danmark siden juni… Steigan lyver/forvansker og taler om. Vacine-pas. Hvilket er noget helt andet. Igen steigan er på alle måder utroværdig, Hans nyheder er partsindlæg.

 7. Avatar for pcwh pcwh says:

  Ups, ga deg en like før jeg husket at dette selvfølgelig ikke gjelder migranter fra dysfunksjonelle områder. De har egne regler, som de har hatt i førti år.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere