De «progressive» demokratene har et desperat behov for en seier

5
Ilhan Omar og Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: Shutterstock

Etter at Joe Biden har annonsert sitt lag av krigshauker og neocons, er det helt tydelig at de såkalt «progressive» demokratene har blitt satt på gangen. Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) og Ilhan Omar prøver nå å oppnå i det minste en seier. Det de konsentrerer seg om er å blokkere Bidens nominerte til stabssjef, Bruce Reed. Dette går fram av en artikkel i Axios. De har valgt ut Reed fordi han er en nedskjæringspolitiker, noe han utvilsomt er.

Men det er grunn til å merke seg at de samme «progressive» uten videre har godtatt at Biden fyller opp adminstrasjonen sin med krigshauker som Tony Blinken, som kandidat til utenriksminister, Jake Sullivan, Hillary Clintons høyre hand i Libyakrigen, som nasjonal sikkerhetsrådgiver, Avril Haines, som sto i spissen for Obamas dronedrap, som direktør for nasjonal etterretning, krigshauken Michele Flournoy som kandidat til forsvarsminister og den entusiastiske tilhengeren av Irak-krigen, Susan Rice som FN-ambassadør.

Les: Er to kvinnelige «mistenkte massemordere» kandidater for Bidens stab og stillinger i den USA regjering?

Som alle burde vært klar over på forhånd brukte ledelsen i Det demokratiske partiet folk som Bernie Sanders, AOC og Omar til å mobilisere venstrestemmer for Biden, og da de hadde gjort den delen av jobben, var det bare for Demokratene å fylle på med djupstatens drømmekandidater på alle poster. Det fikenbladet de prøver å dekke skammen med, er å prøve å få en annen stabssjef enn Bruce Reed. Det skal virkelig ikke mye til for å være «progressiv» i USA i dag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for terryjack terryjack says:

  Får ikke videre håp. AOC og Ohmar er jo åpenbart opportunister. Alle som gidder å følge med, vet hva Biden har gjort

  https://www.youtube.com/watch?v=vhcuei8_UJM

  At han har mange dødsfall på samvittigheten? Pytt, så lenge han har et mangfoldig kabinett med kvinner som gjerne er litt mørke i huden er alt i orden! Hurra for “feminismen” og “anti-rasismen”!

  Som om ikke det var nok: Eks-radikaler Angela Davis som jeg likte før, sa med rette at amerikanerne må bryte ut av toparti-systemet men så formante hun folk til å stemme på Biden fordi “han er lettere å presse enn andre kandidater” ! Hennes nyere analyser har vært elendige men dette hadde jeg ikke ventet

  https://www.youtube.com/watch?v=NoumWoLmeHE

  Så har vi Noam Chomsky, hvis bøker og foredrag bidro litt til min politiske oppvåkning,som ville ty til samme budskap

  Han begrunner det med at Biden er mest “klimavennlig” til tross for hva Steigan og alle her har påpekt

  Hvis dette er å bli gammel så gruer jeg meg

 2. Hvis det nå var slik at det fantes et utviklet miljø for sosialistisk kritikk i Norge,hadde man nå laget et hefte om hvordan Klassekampen leste denne valgkampen i USA og vilke resultater en forventet av denne.
  Det er det tvilsomt vil komme sånn som alt er,men det var en skandale. Først hadde man Bernie-manien,at Bernie liksom var hærfører for en gryende revolusjon i USA. Han kapitulerte umiddelbart til Biden etter nominasjonsprosessen og da kunne vi faktisk lese i amerikanske medier at det fantes Bernie-tilhengere som var så skuffet at de tok livet av seg eller selvskadet seg.
  Det teoretiske ankerfeste i Klassekampen var webben “JACOBIN” hvis artikler jevnlig blir trykket i KK. Hovedteorien der var at Biden som president ville skaffe rom for sosialdemokrater i OPPOSISJON. Mer realistisk er å tro at deres websider vil bli overvåket og sensurert.
  På dette temaet skulle vi hatt en grundig analyse. Som jeg jevnlig påpeker: det er helt unødvendig å ta seg utenlands for å finne spinnvill borgerlig ønsketenkning og total villedning. Vi har en statssubsidiert en i vårt eget land: 43 millioner kroner.

 3. Avatar for terryjack terryjack says:

  Tulsi Gabbard gjorde det samme. Det har vært spekulasjoner om at hun kunne ha vært utsatt for press eller trusler fra dypstaten

  Det er hevet over all tvil

  Det fremkommer mer og mer tydelig at Bidens “seier” var ren valgfusk. Ikke bare telte de stemmer til folk som for lengst døde, de brukte også kunstig intelligens til å telle stemmer elektronisk. Firmaet Parascript sto for dette, de har visse forbindelser til Bill Gates og er veldig glade i demokratene

 4. Noam Chomsky er den mest kjente desinfo agenten i verden.
  Sitter som topp i Knigths of Malta.

  Folk som ikke tror på Bush sin versjon av 9/11 er idioter sier han.

  Krompen og Kongen er også medlemmer … … satanister står sammen. De andre på listen er nok heller ikke ukjente for folk :wink:

  http://themillenniumreport.com/2016/04/secret-membership-list-of-the-knights-of-malta/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere