«Great Reset vil føre til ei sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet»

10
KLaus Schwab taler på The Chicago Council on Global Affairs. Skjermdump fra video.

Klaus Schwab, World Economic Forum, om sine visjoner for «Den fjerde industrielle revolusjonen».

Under en tale ved Chicago Global Council on Global Affairs sa Klaus Schwab, grunnlegger av og toppsjef i World Economic Forum at «Den fjerde industrielle revolusjonen» og «The Great Reset» vil føre til ei «sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet».

Dette er ikke nye tanker fra Schwabs side. I boka Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution som han ga ut i 2018, skrev han:

«Etter hvert som kompetansen på dette området forbedres, (kriminalitetsbekjemping, reds. anm.) blir fristelsen for sikkerhetstjenester og domstoler til å bruke teknikker for å fastslå sannsynligheten for kriminell aktivitet, vurdere skyldfølelse eller muligens til og med minner direkte fra folks hjerner. Selv å krysse en nasjonal grense kan en dag kreve en detaljert hjerneskanning for å vurdere hvilken sikkerhetsrisiko en person representerer. Faktisk føler noen av oss allerede at smarttelefonene våre har blitt en utvidelse av oss selv. Dagens eksterne enheter – fra bærbare datamaskiner til Virtual-Reality-Headset – vil nesten helt sikkert bli implantert i kroppen og hjernen, ”skriver Schwab.

World Economic Forum går i spissen for denne utviklinga ved å drive propaganda for implantering av digital ID under huden på folk, slik som i denne artikkelen fra Sverige: Thousands of Swedish people are swapping ID cards for microchips.

Da vi omtalte boka til Schwab, Covid-19 The Great Reset, og kalte den «et program for globalt diktatur», var det en kritiker som sa: «Hvorfor er det så viktig hva denne 83 år gamle mannen sier

Svaret på det spørsmålet er enkelt. Schwabs ord er ekstremt viktige fordi han er lederen for fellesorganisasjonen av de 1000 rikeste og mektigste kapitalistiske selskapene i verden. Det som kommer fra World Economic Forum blir svært ofte til praktisk politikk både på regjeringsnivå og i internasjonale organisasjoner som EU, FN, Verdensbanken og så videre.

Når det for eksempel gjelder cybersikkerhet, kan man bare se på hvem som utgjør arbeidsgruppa til WEF på det området for å skjønne hva vi snakker om. Grunnleggerne av gruppa er: Accenture, Fortinet, Palo Alto Networks, Salesforce, Saudi Aramco, Sberbank.

Blant partnerne til denne gruppa er Amazon Web Services, BlackRock Inc., China Southern Power Grid, Credit Suisse, Deloitte, Deutsche Post DHL, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi, Huawei, IBM, JPMorgan Chase, ManpowerGroup, Mastercard, Microsoft, Saudi Information Technology Company og faktisk også Aker.

Dette er selskaper som kontrollerer svært store deler av det globale ID- og sikkerhetsmarkedet. Dette er selskaper som stort sett får det som de vil. Den som tror at Schwabs visjoner bare er fantasiene til en 83 år gammel mann, har virkelig ikke fulgt med i timen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Dias Dias says:

  For de som har fulgt med i timen vet at dette blir like stor samfunnsomveltning som den industrielle revolusjonen, men til forskjell så resulterte den forrige revolusjonen i en mengde opprør og etablering av arbeids og interesse organisasjoner. Denne gangen vil Corona fjerne enhver motstand.

 2. Avatar for Rapper Rapper says:

  (Beklager, jeg må bare limne inn dette en gang til. siden jeg mener det er viktig at vi finner / opplaste en ny kopi av videoen):
  Steigan og andre: Videoen som viste demonstrasjonen i Bergen – Youtube har fjernet den!: https://steigan.no/2020/11/protest-mot-covid-19-restriksjoner-bergen-21-11-2020/

  Dette er grunnen til at folk trenger å flytte over til andre platformer slik som bitchute.com (eller i hvert fall ha back-up kanaler der, og få følgere oppmerksomme på dem før Youtube-kanalen blir slettet). Youtube er jo Google, og det er veldig lite rom for kritikk der. Korridøren blir stadig smalere.

  Vet noen om et annet sted der videoen kan finns?

 3. Det er fordi WEF, den globale storkapitalen, har sine folk blant de sentrale politikerne i alle politiske partier av betydning, og i ledelsen i EU og FN blant annet. Politikernes oppdrag for dem er å gjøre hva WEF ønsker om til praktisk politikk.

 4. Avatar for thormothr thormothr says:

  image

  I store deler av verda ligger forholdene til rette for teknologiutvikling mot et høyere nivå; enkeltmennesker kan bare påvirke denne utviklinga i små trekk, og hverken Schwab eller World Economic Forum er drivkrafta.

  Sosialdemokratiet Kongeriket Norge med parlamentarisk styresett er en av de største kapitalistene i verda, og Mao’s Kinesiske republikk er en enda større kapitalist. Steigan ser “kapitalisme” som problemet, og å bytte ut Solberg med seg sjøl som løysinga. Et håpløst perspektiv.

  –Ja, det finnes natur, teknologi og arbeidskraft (“produksjonsmidler”), og noen må nødvendigvis kontrollere denne energien/aktiviteten. Men for at hver og én skal ha reell økonomisk og moralsk frihet, så må hver og én eie/kontrollere en brøkdel av denne energien/aktiviteten gjennom ei ubetinga grunninntekt. Feks. ved at halvparten av overskuddet av naturressurser, samt moms på konsum, deles likt mellom alle innbyggerne i en nasjon (etter prinsippet om menneskelig likeverd). Inntektsskatt hemmer folk i å dekke sine behov gjennom bytte av idéer, tjenester og varer, og bør av den grunn unngås.

  Samfunnet beveger seg mot kunstig superintelligens - som man kan estimere vil oppstå rundt år 2040 - og dette betyr at samfunnet som vi kjenner det vil opphøre. Men det er ikke garantert at vi ikke vil “sprenge kloden” før den tid. Kaos og internasjonale interessekonflikter vil være en trussel mot vårt felles livgrunnlag fram til kunstig superintelligens kan oppstå og spre seg i solsystemet (og videre).

  image

  …og dette framstår for meg som den beste systemteoretiske måten å sørge for ei fredelig teknologiutvikling videre.

 5. Avatar for thormothr thormothr says:

  p.s. For 100 milliarder produksjonsdyr er det uvesentlig at menneskeapene som vokter over de er redde for et influensavirus. Minus minken i Danmark, som får tidlig eutanasi.

 6. Det var greit for denne profilen at man delte det hun skrev :

  Det er bare et munnbind
  Det er bare to uker
  Det er bare til antallet går ned
  Det er bare å sprite seg iblant
  Dette går snart over

  Det er bare én meter
  Det er bare noen få kohorter
  Det er bare annenhvert sete
  Det er bare noen få butikker
  Dette klarer vi

  Det er bare til vi har flatet kurven ut
  Det er bare for å hjelpe sykepleierne i sin jobb
  Det er bare for å ikke skremme de andre
  Det er bare teater, opera og konserter
  Dere kan fremdeles omgås utenom

  Det er bare til vi får vaksinen
  Det er bare noen få bivirkninger
  Det er bare et enkelt armbånd
  Det er bare for å vise at du er trygg å omgås
  Det er viktig at vi kan stole på hverandre

  Det er bare en app
  Det er bare for å vise hvem du har vært hos
  Det er bare å holde seg hjemme
  Det er bare tøysekopper som protesterer
  Dem er ingenting å bry seg om

  Det er bare en liten innlogging
  Det er bare for å beskytte deg mot hat
  Det er bare noen få personer
  Det er bare å lytte til fornuften
  Du vil ikke merke at de er borte

  Det er bare en liten databrikke
  Det er bare for å samle statistikk
  Det er bare for å betale for småting
  Det er bare for å unngå dramatikk
  Det vet du jo allerede

  Det er bare så, du kan få utbetalt din lønn
  Det er bare så, du kan få lov til å reise langt
  Det er bare så, du kan få fortsette å være grønn
  Det er bare så, du kan få gjøre som forlangt
  Du må vise nytt pass

  Det er bare sånn, du kan få førerkort nå
  Det er bare sånn, du kan få stemme nå
  Det er bare sånn, du kan få innsyn nå
  Det er bare sånn, du kan få leve nå
  Du har ikke noe valg

  Det er bare enkelte småting som ennå er ugjort
  Det er bare enkelte inngrep som nå står igjen
  Det er bare enkeltes motstand som må føres bort
  Det er bare enkeltes klager vi nå må tvinge hen
  Da vil alt bli bra

  Det er jo bare et bilde av en utgammel mann
  Det er jo bare et skuespill ingen kan skjønne
  Det er jo bare en skrøpelig bygning helt uten navn
  Det er jo bare et symbol vi alle må fordømme
  Du må jo vise hensyn

  selv om alt ligger i aske

  Husk kjære lille venn : det er jo bare ei maske

  Galicyla, Document kommentator.

 7. “For some time now, naturalized American citizens who grew up in the Soviet bloc have been saying that they’re seeing in this country the rise of something that reminds them of what they left behind.”

  Historien lærer oss at for mye konsentrasjon av makt som ikke trenger å stå til ansvar, alltid er galt. Vi lever nå i et nytt kapittel av den historien.

  https://www.document.no/2020/11/24/mens-verden-lar-seg-distrahere-pagar-en-stille-totalitaer-revolusjon/

  Responsen viser at de er opptatt av det samme.
  En skriver :

  “Så utrolig godt skrevet! Det er til å få gåsehud av. Når vi leser hva World Economic Forum og Agenda 2030 har i vente for oss med: The Great Reset, så kan man miste nattesøvnen av mindre. Erna fremstår sammen m eliten som en maktgal diktator og vi ligger så dårlig an fremover. Det må et mirakel til om vi skal få beholde våre frie liv fra nå av.”

 8. Avatar for K11 K11 says:

  Den andre bølgen rakk tilfeldigvis å dabbe av akkurat i tide til Black Friday og julehandelen, som i år slår alle rekorder.

  Det viktigste for “eliten” – Great Reset eller ei – er at handelsrekordene blir slått også neste år, og året etter det, etc. Så denne eliten, inklusive Klaus Schwab, er avhengig av at folk flest har nok kjøpekraft til å være gode forbrukere. Klaus & Co. kan gjemme seg bak slagord om “grønn teknologi” og “bærekraftig utvikling” så mye de vil, men til syvende og sist kommer de ikke til å gjøre noe som kan skade Amazons bunnlinje.

  De kommer imidlertid til å bruke restriksjonene for å ta knekken på alle små konkurrenter Amazon og resten av gigantselskapene har. Målet er en strømlinjeformet verden hvor all handel er dominert av noen få enorme aktører.

  Den tredje og eventuelt fjerde bølgen kommer til å være over før Black Friday neste år, slik at nye handelsrekorder kan settes da også. I den “grønne og bærekraftige” utviklingens navn. Mer dramatisk blir ikke “The Great Reset”.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere