«Great Reset vil føre til ei sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet»

0
KLaus Schwab taler på The Chicago Council on Global Affairs. Skjermdump fra video.

Klaus Schwab, World Economic Forum, om sine visjoner for «Den fjerde industrielle revolusjonen».

Under en tale ved Chicago Global Council on Global Affairs sa Klaus Schwab, grunnlegger av og toppsjef i World Economic Forum at «Den fjerde industrielle revolusjonen» og «The Great Reset» vil føre til ei «sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet».

Dette er ikke nye tanker fra Schwabs side. I boka Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution som han ga ut i 2018, skrev han:

«Etter hvert som kompetansen på dette området forbedres, (kriminalitetsbekjemping, reds. anm.) blir fristelsen for sikkerhetstjenester og domstoler til å bruke teknikker for å fastslå sannsynligheten for kriminell aktivitet, vurdere skyldfølelse eller muligens til og med minner direkte fra folks hjerner. Selv å krysse en nasjonal grense kan en dag kreve en detaljert hjerneskanning for å vurdere hvilken sikkerhetsrisiko en person representerer. Faktisk føler noen av oss allerede at smarttelefonene våre har blitt en utvidelse av oss selv. Dagens eksterne enheter – fra bærbare datamaskiner til Virtual-Reality-Headset – vil nesten helt sikkert bli implantert i kroppen og hjernen, ”skriver Schwab.

World Economic Forum går i spissen for denne utviklinga ved å drive propaganda for implantering av digital ID under huden på folk, slik som i denne artikkelen fra Sverige: Thousands of Swedish people are swapping ID cards for microchips.

Da vi omtalte boka til Schwab, Covid-19 The Great Reset, og kalte den «et program for globalt diktatur», var det en kritiker som sa: «Hvorfor er det så viktig hva denne 83 år gamle mannen sier

Svaret på det spørsmålet er enkelt. Schwabs ord er ekstremt viktige fordi han er lederen for fellesorganisasjonen av de 1000 rikeste og mektigste kapitalistiske selskapene i verden. Det som kommer fra World Economic Forum blir svært ofte til praktisk politikk både på regjeringsnivå og i internasjonale organisasjoner som EU, FN, Verdensbanken og så videre.

Når det for eksempel gjelder cybersikkerhet, kan man bare se på hvem som utgjør arbeidsgruppa til WEF på det området for å skjønne hva vi snakker om. Grunnleggerne av gruppa er: Accenture, Fortinet, Palo Alto Networks, Salesforce, Saudi Aramco, Sberbank.

Blant partnerne til denne gruppa er Amazon Web Services, BlackRock Inc., China Southern Power Grid, Credit Suisse, Deloitte, Deutsche Post DHL, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi, Huawei, IBM, JPMorgan Chase, ManpowerGroup, Mastercard, Microsoft, Saudi Information Technology Company og faktisk også Aker.

Dette er selskaper som kontrollerer svært store deler av det globale ID- og sikkerhetsmarkedet. Dette er selskaper som stort sett får det som de vil. Den som tror at Schwabs visjoner bare er fantasiene til en 83 år gammel mann, har virkelig ikke fulgt med i timen.

Forrige artikkelDeltok i lovlig demonstrasjon mot koronatiltakene i Bergen – fikk sparken av kommunen
Neste artikkelDe «progressive» demokratene har et desperat behov for en seier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).