WHO bekrefter (ved et uhell) at Covid ikke er mer farlig enn influensa

16
Foto: WHO

Av Kit Knightly, Off-Guardian.

Verdens helseorganisasjon har endelig bekreftet det vi (og mange eksperter og studier) har sagt i flere måneder – koronavirus er ikke mer dødelig eller farlig enn sesonginfluensa.

WHOs toppsjefer kom med denne kunngjøringa under en spesialsesjon i sitt hovedstyre mandag 5. oktober, det var bare ingen som virkelig forstod det.

Faktisk så de ikke ut til å forstå det helt selv.

På sesjonen avslørte Dr. Michael Ryan, WHOs sjef for nødssituasjoner, at de mener at omtrent 10% av verden har blitt smittet med Sars-Cov-2. Dette er deres «beste estimat», og en enorm økning i forhold til antall offisielt anerkjente tilfeller (rundt 35 millioner).

Dr. Margaret Harris, en talskvinne fra WHO, bekreftet senere tallet og sa at det var basert på gjennomsnittsresultatene fra alle de brede seroprevalensstudiene som er gjort over hele verden.

Enda så mye som WHO prøvde å framstille dette som en dårlig ting – Dr. Ryan sa til og med at det betyr at «det store flertallet av verden fortsatt er i fare.» – så er det faktisk gode nyheter. Og det bekrefter igjen at viruset ikke er så dødelig som alle forutsa.

Den globale befolkningen er omtrent 7,8 milliarder mennesker, hvis 10% har blitt smittet, er det 780 millioner tilfeller. Det globale antallet dødsfall som for tiden tilskrives Sars-Cov-2-infeksjoner er 1.085.373.

Det gir en dødsrate på infeksjoner på omtrent eller 0,14%. Helt i tråd med sesonginfluensa og spådommene fra mange eksperter fra hele verden.

0,14% er over 24 ganger lavere enn WHOs «foreløpige tall» på 3,4% tilbake i mars. Dette tallet ble brukt i modellene som ble brukt til å rettferdiggjøre lockdowns og annen drakonisk politikk.

Faktisk, med tanke på overrapportering av påståtte Covid-dødsfall, er IFR sannsynligvis enda lavere enn 0,14%, og det kan vise seg at Covid er mye mindre farlig enn influensa.

Ingen i main stream media tok opp dette. Selv om mange medier rapporterte Dr Ryans ord, forsøkte de alle å gjøre dem til en faretruende overskrift og spre mer panikk.

Tilsynelatende var verken de, eller WHO, i stand til å gjøre den enkle matematikken som viser oss at dette er gode nyheter. Og at Covid-skeptikerne har hatt rett hele tiden.

For å være grundig, og med et ønske om å stole på primære kilder, og ikke bare avhengig av vanlige kilder (som kan fjerne eller endre artikler), bestemte jeg meg for å finne den faktiske videoen av Dr Ryans kommentarer.

Av en eller annen grunn, selv om dette var et viktig WHO-møte under en angivelig hyper-alvorlig pandemi, er videoen vanskelig å finne. Det eneste stedet du kan se det er på WHOs egen nettside, og selv da må du gå gjennom gjennom nesten 6 timer med opptak. Vel, jeg gjorde det, og du er velkommen.

Du kan ikke bygge inn WHOs videostrøm, men jeg kan fortelle deg at du går til denne siden, klikker på «Session 1» og hopper til 1:01:33 for å høre det eksakte sitatet:

«Våre nåværende beste estimater forteller oss at omtrent ti prosent av den globale befolkningen kan ha blitt smittet av dette viruset. Dette varierer avhengig av land, det varierer fra by til land, det varierer mellom forskjellige grupper. ”

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Som vanlig på NRK nyheter i dag tidlig, var Covid-19 tema, og antall “smittetilfeller” rundt i landet listet opp. Og nesten fast innslag er NRKs egen “korona-reporter” Hallvard Sandberg, som orienterte om fremdriften på utviklingen av vaksiner. “De står på for fullt og hvert sekund teller” kunne han fortelle.
  Hvert sekund teller for å utvikle en vaksine for et virus som ikke er farlig for 99,5% av befolkningen.

  Sandberg er filmet på sitt kontor med barnetegninger på veggen av korona-virus tegnet som hodeskaller for å understreke budskapet. Ikke rart at norsk presse fikk “rettsikkerhetsprisen” for sin “uforbeholdne støtte til staten under korona-epidemien”, som må være å opprettholde panikken i befolkningen.

  Norsk presse med NRK i spissen har blitt en del av maktapparatet istedet for de de skal være, som er å være kritisk til alt som kommer fra makthavere og institusjoner. Journalistikk gjør de bare unntaksvis, verdensbildet NRK gir seerne er tilpasset det global storkapital vil vi skal ha, det er åpenbart.

 2. Avatar for Brunders Brunders says:

  Sesonginfluensa tar gjennomsnittlig 650 000 liv pr år (WHO)
  Covid 19 har hittil i år tatt 1,1 millioner liv. (VG).
  Før året er omme kan vi antakelig se dobbelt så mange døde
  av Covid 19 som av en gjennomsnitts influensa.
  (Og så kommer de som dør av "vanlig influensa i tillegg.)
  I min bok gjør dette Covid 19 ca. dobbelt så farlig som vanlig influensa.
  Noen bedre?

 3. Avatar for INK INK says:

  Dette regnestykket er basert på en antagelse og forutsetter vel dessuten at spredningen rundt om i hele verden er ganske jevn, samt at dødstallene stemmer. Så jeg vil nok ikke tro for bastant på dette.

  Men at korona er svært lite dødelig for de som ikke er i noen risikogruppe (som høy alder og kroniske alvorlige underliggende sykdommer) virker jo gå fram av all statistikk. Likeledes at de strenge tiltakene mange steder skaper fattigdom og nød. Mens flere av de aller rikeste profitterer rått og har økt sine inntekter voldsomt under korona.

 4. Avatar for Anki Anki says:

  WHO vet selvsagt at alt styret er en hype. Når de nå “ved et uhell” forteller oss det, har de ryggen fri. Men siden psykologisk kovid er den eneste pandemien vi har, har de uansett fått “folk flest” dit de vil. Langt de fleste synes det er helt ok å gi fra seg siste rest av frihet, helt frivillig. Genialt konsept :slight_smile:

 5. Avatar for aford aford says:

  clownid-19 I
  Clownid-19

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere