Hvorfor betalte Leon Black 50 millioner dollar til Jeffrey Epstein?

0
Leon Black og Jeffrey Epstein hadde svært nære forbindelser. Bkgrunnsbilde skjermdump fra video.

Milliardæren Leon Black, som er en av de mest innflytelsesrike investorene i USA, og som nylig er valgt til formann i New Yorks prestisjetunge Museum of Modern Art (MoMA), betalte den pedofilidømte Jeffrey Epstein 50 millioner dollar etter at han kom ut fra fengsel.

Black, som kontrollerer den mektige Apollo Global Management (med Vanguard og BlackRock på eiersida), hadde et langvarig forretningsmessig forhold til Epstein, og beholdt ham til og med som eneste styremedlem utenom familien i sin egen familiestiftelse, The Black Family Foundation, sjøl etter at Epstein var dømt for pedofili.

De to mennene kjente hverandre i mer enn 20 år, skrev New York Post, og Black besøkte Epstein både i hans luksusvilla i New York og på hans private øy i Jomfruøyene, nå kalt Pedo Island på folkemunne.

Ingen har så langt klart å forklare hvorfor Black beholdt kontakten med Epstein og langt mindre hvorfor Epstein fikk så mye som 50 millioner dollar av investoren. 450 millioner kroner er jo en betydelig sum å gi bort, uansett hvem som er mottaker, og når det var en dømt pedofil som Epstein, må man jo stille spørsmålet om hvorfor.

Mens Epstein var direktør for The Black Family Foundation donerte de hundretusener av dollar til Tony Blair Faith Foundation. De delte også ut millioner av dollar til MoMA, Trinity School på Manhattan og Charles Bronfmans Birthright Israel Foundation.

En annen dollarmilliardær som favoriserte Epstein var Les Wexner, eieren av Victoria’s Secret, som solgte Epstein luksusvillaen i New York. Wexner har svært sterke forbindelser til Israel og stiftelsen hans, The Wexner Foundation, har blant annet et opplæringsprogram kalt The Wexner Israel Fellowship Program. Ingen har anklaget Wexner for noe kriminelt, men det utelukker ikke at han eventuelt kan ha blitt brukt som en kanal av Mossad.

Epsteins partner og hallik Ghislaine Maxwell har forbindelser til Mossad som hun har arvet av sin far, og mye tyder på at Mossad var involvert i virksomheten til Epstein.

Les: Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Mange ting er fortsatt svært uklart i denne saka. Akkurat hvilken rolle Leon Black har spilt er uklart. Og vi har ikke fått noe svar på hvorfor Jeffrey Epstein ga millioner av dollar til Terje Rød-Larsens stiftelse.

Les også: – Terje Rød-Larsen en norsk brikke i Epsteins spill

Forrige artikkelWHO bekrefter (ved et uhell) at Covid ikke er mer farlig enn influensa
Neste artikkelVaksine-studie satt på pause etter «uforklarlig sykdomstilfelle»