Protestene mot koronapolitikken sprer seg til flere byer i Italia

11
Fra protestene i Firenze mot koronapolitikken til statsminister Conte. Skjermdump fra video.

Italia går mot en enda strengere unntakstilstand knyttet til koronakrisa. Men mens det våren 2020 ble sunget arier fra balkongene og folk hengte opp plakater med «Andrà bene» det vil gå bra – er det helt andre reaksjoner nå. Folk er slitne, de er blitt fattigere og de begynner å bli forbannet.

Det har vært demonstrasjoner mot lockdown og unntakslovene i Roma, Firenze, Milano, Torino, Trieste og andre byer. I Firenze samlet 600 demonstranter seg på den berømte piazza della Signoria, skriver Il fatto quotidiano 30. oktober 2020. Demonstrantene ropte «Libertà! Libertà!» og slagord om å «få Firenze i gang igjen». En liknende demonstrasjon fant sted i Bologna.

Italiensk presse har til dels omtalt demonstrantene som «høyreekstreme» og «fascister», men i Firenze ropte demonstrantene: «Vi er ikke fascister, vi er sultne!» Avisa La repubblica har video- og fotoreportasje fra demonstrasjonen i Firenze her. Corriere della sera har en tilsvarende reportasje her.

Italia registrerer en voldsom økning i antall «tilfeller», men det henger ikke minst sammen med at det testes svært mange flere enn før.

Worldometer 30. oktober 2020

Antallet dødsfall som regnes som «koronarelaterte» er derimot fortsatt lavt. I vår førte frykten til at det var en enorm oppslutning om statsminister Giuseppe Conte, til tross for at politikken hans betydde stor arbeidsløshet og store sosiale probmer. Men nå faller populariteten til Conte markant. Ei meningsmåling gjennomført for Corriere della sera sier klart og tydelige at «Conte ikke lenger klarer å overbevise folket».

Foreløpig er protestene og demonstrasjonene få, men det murrer på gater og piazzaer. Seg i mellom er det stadig fler som snakker om koronapolitikken som «den nye fascismen». Tida vil vise om regjeringa klarer å holde på støtten, eller om misnøyen og desperasjonen vil slå ut i full blomst.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  According to the same report, the most impacted sector would be the services sectors, with average default rates increasing by more than 20% :thinking:

 2. Avatar for Rapper Rapper says:

  “fascisme”…

  Oligarkenes mål er jo en en-verdens regjering - noe som kan nærmere kalles for “kommunisme” enn “fascisme”.
  At små bedrifter går konkurs nå er jo et nyttig steg mot det; de vil at hele befolkningen blir avhengig av den storforretnings-myndighetenkomplekset.

  Det er så dumt å kalle hva som helst der maktene er tyrannisk på en eller annen vis, “fascisme”. Men det er jo det som blir resultatet når de som vinner kriger skriver historien og kontrollerer mediene osv.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Fascist er de venstretroendes ord for kjetteri, og endrer derfor betydning ettersom hva ortodoksien ser på som den største trusselen mot den sanne frihetsteologien…

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Mer riktig er det betegnelsen Mussolini ga sin egen politiske bevegelse som var en inspirasjonskilde for Hitler når han bygde sin egen bevegelse. Dette er noe sentimentalistene forsøker å fortrenge. De liker åpenbart å sutre og dyrke nederlaget.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og da Mussolini var en frafallen kommunist som lagde en utfordrerideologi som lurte arbeiderne inn i fortapelsen i steden inn på veien til paradiset, så ble ordet fascist til de venstretroendes ord for kjetteri.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ikke rart, da marxisme på mange måter er en ateistisk religion.

  At fascist i dag ikke betyr annet enn en kjetter.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Javel. Plager det deg? Kanskje det heller skulle betydd “blomsterelsker”? Det var nå åkkesom mer tæl i Mussolini enn dagens sutrere på samfunnets ytterkant. Alle som utfordrer det bestående må i det minste tåle negativ omtale uten å bryte sammen i gråt.

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Har noen fortalt deg at du har blitt en sur gammel gubbe?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere