Ortodokse jøder i Brooklyn brenner masker i massiv protest mot lockdown

0
Ortodokse jøder brenner masker i Brooklyn. Skjermdump fra video

De ortodokse jødene i New York har tatt kraftig avstand fra koronaregimet i byen og den israelske avisa Haaretz melder at de demonstrerer blant annet ved å brenne masker.

De nye reglene for New York betyr stengning av de jødiske skolene, begrensning av besøk til synagogene, avlysning av religiøse høytider og stenging av butikker og arbeidsplasser.

De ortodokse jødiske lederne fordømte borgermester Cuomos «drakoniske regler» og sa at de vil knuse tusenvis av forretninger og drastisk begrense muligheten til religiøs aktivitet.

De har også rykket ut med dette oppropet i sosiale medier:

Her sier de at Cuomos koronatiltak er «vitenskapelig og grunnlovsmessig tvilsomme» og at de ikke har tenkt å bøye seg for kravet om å innskrenke gudstjenestene.

Kommentar:

Den massive muren som har beskyttet myndighetenes irrasjonelle og ekstreme koronatiltak begynner å sprekke, først og fremst fordi modige medisinske eksperter har trosset trulser om yrkesforbud og sensur og kommet opp med kraftige faglige protester. Men den sivile motstanden øksre også, ikke minst har den vist seg i store demonstrasjoner i Berlin og London. Og så altså, nokså uventet, fra ortodokse jøder i New York.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.