Ortodokse jøder i Brooklyn brenner masker i massiv protest mot lockdown

0
Ortodokse jøder brenner masker i Brooklyn. Skjermdump fra video

De ortodokse jødene i New York har tatt kraftig avstand fra koronaregimet i byen og den israelske avisa Haaretz melder at de demonstrerer blant annet ved å brenne masker.

De nye reglene for New York betyr stengning av de jødiske skolene, begrensning av besøk til synagogene, avlysning av religiøse høytider og stenging av butikker og arbeidsplasser.

De ortodokse jødiske lederne fordømte borgermester Cuomos «drakoniske regler» og sa at de vil knuse tusenvis av forretninger og drastisk begrense muligheten til religiøs aktivitet.

De har også rykket ut med dette oppropet i sosiale medier:

Her sier de at Cuomos koronatiltak er «vitenskapelig og grunnlovsmessig tvilsomme» og at de ikke har tenkt å bøye seg for kravet om å innskrenke gudstjenestene.

Kommentar:

Den massive muren som har beskyttet myndighetenes irrasjonelle og ekstreme koronatiltak begynner å sprekke, først og fremst fordi modige medisinske eksperter har trosset trulser om yrkesforbud og sensur og kommet opp med kraftige faglige protester. Men den sivile motstanden øksre også, ikke minst har den vist seg i store demonstrasjoner i Berlin og London. Og så altså, nokså uventet, fra ortodokse jøder i New York.

Forrige artikkelJan Guillou: – For Vänsterpartiet er rasisme ikke noe problem bare den kommer fra rett hold
Neste artikkelSolberg: – Ikke et forsøk på statskupp