Titusener i demonstrasjon mot koronatiltakene i Berlin

0
Fra demonstrasjonen i Berlin 29. august 2020. Skjermdump fra video.

Politiet i Berlin sier at rundt 30.000 mennesker deltok i massedemonstrasjonen i byen 29. august mot koronatiltakene. Myndighetene i berlin hadde lagt ned forbud mot demonstrasjonen, men en tysk domstol slo fast at forbudet var ulovlig og forfatningsstridig, så demonstrasjonen gikk etter planen.

Demonstrantene kom fra mange deler av Tyskland for å uttrykke sin protest mot koronatiltakene. Gruppa Querdenken, som står bak demonstrasjonen, sier at minst 20 paragrafer i den tyske grunnloven blir satt til side av koronatiltakene.

En av talerne på massemøtet i Berlin var Robert F. Kennedy jr. Han minte om den berømte talen som hans onkel John F. Kennedy hadde holdt i Berlin 26. juni 1963, talen der Kennedy sa «Ich bin ein Berliner». Nevøen sa at den talen rettet seg mot totalitære samfunn, og at det samme gjør dagens demonstrasjoner mot koronatiltakene.

YouTube player

Motstanderne av demonstrasjonen har hevdet at den bare var støttet av høyreekstremister og nazister, men sjøl om slike grupper fantes i et lite antall, er det ingen tvil om at demonstrasjonen som sådan var en protest mot diktatoriske tiltak fra Angela Merkels regjering og de omfattende bruddene på grunnloven som er iverksatt under dekke av å bekjempe covid-19.


Vil du være med på å utvikle vår kritiske og uavhengige journalistikk? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKonflikten mellom Frankrike og Tyrkia skjerpes
Neste artikkelRobert F. Kennedy jr. i Berlin