Solberg: – Ikke et forsøk på statskupp

36
Faksimile fra ABC Nyheter

Så satte hun grunnloven til side og innførte møte-, demonstrasjons- og forsamlingsforbud. Og nå kommer prislappen i statsbudsjettet.

Det var 21. mars 2020 NTB kunne melde:

– Det var ikke et forsøk på statskupp, det var et forsøk på å få hverdagen til folk til å fungere. Nå tror jeg at vi har fått de hjemlene vi trenger, sa Solberg etter at Stortinget hadde stemt over loven første gang lørdag.

– Vi skal ikke ha mer fullmakter enn nødvendig eller lengre enn nødvendig, sier justisminister Monica Mæland (H).

Dette er over et halvt år siden, og regjeringa fortsetter sin unntakstilstand. Mindre enn ett år før stortingsvalget er vanlig foreningsvirksomhet, protester, massemøter og demonstrasjoner fortsatt forbudt, og det er ingenting som tyder på at forbudene vil bli avskaffet med det første. Og det til tross for at det knapt registeres «koronarelaterte» dødsfall lengre.

Og så kommer erklæringa fra Jan Tore Sanner i forbindelse med statsbudsjettet som økonomikommentator i NRK, Cecilie Langum Becker, sammenfatter slik:

Staten kommer ikke til å betale for at alt skal bli som før krisen

Mellom linjene ligger en vanskelig sannhet: Bedrifter kommer til å gå konkurs. Arbeidsplasser vil være tapt for alltid. Noen næringer vil aldri komme tilbake til normalen.

Der har vi det altså. Regjeringa driver klassekamp. Den har brukt virusskremselet til å lamme norsk næringsliv, politikk og organisasjonsliv og sendt hundretusener ut i permisjon og ledighet, og når røyken letter, vil det ikke være noen vei tilbake til normalen. Hele bransjer står i fare for massiv rasering. Og så sier Sanner at det er «næringene som må levere omstillingen».

Krisepakken som er helt krise

Knut Meiner skriver i en kronikk i Nettavisen at regjeringas krisepakke er helt krise. Han viser til at næringsminister Iselin Nybø sa i et intervju for et par uker siden at reiselivsbransjen må være forberedt på «den nye normalen».

Jeg er redd for fremtiden til alle mine kollegaer og konkurrenter. Jeg blir sint når jeg ser krisepakke på krisepakke blir vedtatt, mens vi som tross alt har næringsforbud, kun får vann og brød.

Meiner håper at Stortinget vil rette opp regjeringas feil. Og håpe kan man alltids, men til nå har jo Stortinget stilt seg fullt og helt bak Solbergregimets «statskupp» og latt dem herje med Norge som de har villet.

For å føye skam til skade kommer regjeringa på toppen av dette med skattelette til de rikeste.

Det skal lønne seg å være rik

Dette skriver Eva Nordlund i Nationen: «Solberg-regjeringas statsbudsjett for 2021 har en ubehagelig klar profil: Mest til de som har mest.«

Den norske versjonen av «The Great Reset»

Ideen til å stenge Norge kom ikke fra norske politikere. De fikk den fra mektigere krefter, og sjøl om de ikke vil fortelle oss hvem som ga dem dreieboka, så kjenner vi lusa på gangen. Det er den samme politikken som føres i de fleste land, ofte med reine politistatsmetoder. Og det det handler om er ikke et virus, men å bruke en virusepidemi for å begynne det som World Economic Forum kaller «The Great Reset». I vår kunne man kanskje slippe unna med å kalle dette en «konspirasjonsteori», men nå ser vi at Solberg, Høie og Sanner gjør akkurat det Karl Schwab, sjef for WEF annonserte i vår, nemlig å sette igang en voldsom omforming av kapitalismen der mange gamle næringer skal forsvinne og den «fjerde industrielle revolusjonen» skal stige fram. Og første skritt er «The Great Reset» der koronaen ble den sjokkdoktrinen som skulle til for å sette det hele i gang. Og Erna Solberg er ikke bare statsminsiter i Norge, hun er også ansatt av FN for å drive omstillling, og hun sa der:

«Mange er bekymret for arbeidsplassen sin. 

Jeg kan ikke love at alt skal bli som før.»

Samtidig som hundrevis av millioner mennesker blir fattigere, har milliardærene økt sin formue enormt gjennom «pandemien». En ny rapport fra PWC viser at dollarmilliardærene har økt sine formuer med over 27 prosent gjennom dette halvåret. De er nå totalt oppe i over 11.000 milliarder dolar. Dette er et interessant fenomen: det kalles klassekamp.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Enebak Enebak says:

  Nå må vi ikke glemme at det på de første meningsmålingene var bare tre prosent av befolkningen som var mot de totalitære inngrepene som ble innført 12 mars. Erna sa BØ og så besvimte hele nasjonen. Så enkelt er det å kuppe staten i Norge.

  Javisst kan folk dø. Det er en vesentlig del av konseptet pandemi. En annen forutsetning for å erklære en pandemi, er at den er verdensomspennende. Viruset er over alt. Det er umulig å stoppe en pandemi.

  Da var det frelseren Erna kom med løsningen: Hvis vi stenger grensene og sitter helt stille hver for oss, så vil pandemien gå over! Hei, folkens, vi stikker hodet i sanda!

  Og folket jublet. Hvor dumme er det lov til å være?

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  Visst svarte hadde vi valg!

  Årsaken til at vi ikke hadde beredskap i vår var at pandemiplanen fra 2015 ikke var fulgt opp. Flertallet i Norge hadde saldert bort beredskap for å sikre nye praktbygg og prestisjeprosjekter ved sykehusene. Fraværet av beredskap i Norge er demokratisk valgt.

  Når det gikk opp for det samme flertallet at dette valget faktisk fikk alvorlige konsekvenser, ville ingen ta ansvaret. Vi kunne ikke ta ansvaret for valgene vi hadde gjort, fordi konsekvensene ble for store. Ansvaret var så stort at det rett og slett ikke var til å bære.

  Derfor VALGTE vi enkleste vei: Vi dytta ansvaret fra oss og VALGTE å stikke huet i sanda og skyve krisa foran oss til enorme kostnader.

  Vi kunne ha valgt annerledes og unngått å ødelegge folkehelsa og økonomien. Vi kunne for eksempel ha valgt å følge norsk lov.

  Ikke prøv deg med “vi hadde ikke noe valg”! Vi hadde valg, vi har valg og vi vil alltid ha valg. Spørsmålet er om vi har ryggrad til å stå for valgene vi har gjort.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  dt201008

 4. Pål har jo et beundringsverdig stort overblikk og kunnskaper som jeg takker for. men som jeg leser han kan det fortone seg som om han mener at"The great reset" er et strategisk prosjekt som dukker opp i løpet av våren 2020.
  det som nå skjer følger i minste detalj strategidokumentet til Rockefeller Foundation fra 2010 under avsnittet “lock Step”. En verden uten grenser kontrollert av etterretningstjenester og menneskeheten i stort som slaver. Orwell og Malthus.
  Som Pompeo sa: “We are in a live exercise here to get this right”
  Og som i Tyskland: enorme penger sprøytes inn i komiteer og institiusjoner som skal overvåke all alternativ tenkning. Disse og etterretningstjenstene får penger i bøtter og spann.
  Et tragisk aspekt er at “venstresida” faktisk har alliert seg med det globalistiske prosjektet om å bekjempe alternativ ytringsfrihet. Det Terje Tvedt skrev briljant om i 2007 i det Internasjonale Gjennombruddet er ti ganger verre nå.
  Når USA/Nato ombygger Finnmark til en nuclear ubåtbase foretrekker Klassekampen på lederplass å skrive om spenningen i SørKina havet. Det er vår tilstand nå.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Noe spesielt å ha det kjempegøy over andres lidelse. Er dette noe Jesus har lært deg?

 6. Alltid vært imot bevæpning av politiet.

  Beslutninger om tilnærming i sitt arbeid er en del av politiutdanningen- Dette er ment til å gi dem et godt grunnlag for å ta riktige avgjørelser.

  Ser du selv ingen problemer ved at folk bøtelegges for brudd på karanteneregler? Karantener basert på et virus nordmenn knapt blir syke av

 7. Enhver har en enestående rett til å velge sitt fokus, mitt er på bøtelegging for å leve et sosialt liv. Tror også andre ser hvor galt fatt dette kan løpe. Vil vi kunne oppleve lignende for folk som velger å ikke vaksinere seg?

 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  Når Erna sier at det ikke var forsøk på statskupp, snakker hun sant. Det VAR statskupp.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

28 flere kommentarer

Deltakere