Solberg: – Ikke et forsøk på statskupp

0
Faksimile fra ABC Nyheter

Så satte hun grunnloven til side og innførte møte-, demonstrasjons- og forsamlingsforbud. Og nå kommer prislappen i statsbudsjettet.

Det var 21. mars 2020 NTB kunne melde:

– Det var ikke et forsøk på statskupp, det var et forsøk på å få hverdagen til folk til å fungere. Nå tror jeg at vi har fått de hjemlene vi trenger, sa Solberg etter at Stortinget hadde stemt over loven første gang lørdag.

– Vi skal ikke ha mer fullmakter enn nødvendig eller lengre enn nødvendig, sier justisminister Monica Mæland (H).

Dette er over et halvt år siden, og regjeringa fortsetter sin unntakstilstand. Mindre enn ett år før stortingsvalget er vanlig foreningsvirksomhet, protester, massemøter og demonstrasjoner fortsatt forbudt, og det er ingenting som tyder på at forbudene vil bli avskaffet med det første. Og det til tross for at det knapt registeres «koronarelaterte» dødsfall lengre.

Og så kommer erklæringa fra Jan Tore Sanner i forbindelse med statsbudsjettet som økonomikommentator i NRK, Cecilie Langum Becker, sammenfatter slik:

Staten kommer ikke til å betale for at alt skal bli som før krisen

Mellom linjene ligger en vanskelig sannhet: Bedrifter kommer til å gå konkurs. Arbeidsplasser vil være tapt for alltid. Noen næringer vil aldri komme tilbake til normalen.

Der har vi det altså. Regjeringa driver klassekamp. Den har brukt virusskremselet til å lamme norsk næringsliv, politikk og organisasjonsliv og sendt hundretusener ut i permisjon og ledighet, og når røyken letter, vil det ikke være noen vei tilbake til normalen. Hele bransjer står i fare for massiv rasering. Og så sier Sanner at det er «næringene som må levere omstillingen».

Krisepakken som er helt krise

Knut Meiner skriver i en kronikk i Nettavisen at regjeringas krisepakke er helt krise. Han viser til at næringsminister Iselin Nybø sa i et intervju for et par uker siden at reiselivsbransjen må være forberedt på «den nye normalen».

Jeg er redd for fremtiden til alle mine kollegaer og konkurrenter. Jeg blir sint når jeg ser krisepakke på krisepakke blir vedtatt, mens vi som tross alt har næringsforbud, kun får vann og brød.

Meiner håper at Stortinget vil rette opp regjeringas feil. Og håpe kan man alltids, men til nå har jo Stortinget stilt seg fullt og helt bak Solbergregimets «statskupp» og latt dem herje med Norge som de har villet.

For å føye skam til skade kommer regjeringa på toppen av dette med skattelette til de rikeste.

Det skal lønne seg å være rik

Dette skriver Eva Nordlund i Nationen: «Solberg-regjeringas statsbudsjett for 2021 har en ubehagelig klar profil: Mest til de som har mest.«

Den norske versjonen av «The Great Reset»

Ideen til å stenge Norge kom ikke fra norske politikere. De fikk den fra mektigere krefter, og sjøl om de ikke vil fortelle oss hvem som ga dem dreieboka, så kjenner vi lusa på gangen. Det er den samme politikken som føres i de fleste land, ofte med reine politistatsmetoder. Og det det handler om er ikke et virus, men å bruke en virusepidemi for å begynne det som World Economic Forum kaller «The Great Reset». I vår kunne man kanskje slippe unna med å kalle dette en «konspirasjonsteori», men nå ser vi at Solberg, Høie og Sanner gjør akkurat det Karl Schwab, sjef for WEF annonserte i vår, nemlig å sette igang en voldsom omforming av kapitalismen der mange gamle næringer skal forsvinne og den «fjerde industrielle revolusjonen» skal stige fram. Og første skritt er «The Great Reset» der koronaen ble den sjokkdoktrinen som skulle til for å sette det hele i gang. Og Erna Solberg er ikke bare statsminsiter i Norge, hun er også ansatt av FN for å drive omstillling, og hun sa der:

«Mange er bekymret for arbeidsplassen sin. 

Jeg kan ikke love at alt skal bli som før.»

Samtidig som hundrevis av millioner mennesker blir fattigere, har milliardærene økt sin formue enormt gjennom «pandemien». En ny rapport fra PWC viser at dollarmilliardærene har økt sine formuer med over 27 prosent gjennom dette halvåret. De er nå totalt oppe i over 11.000 milliarder dolar. Dette er et interessant fenomen: det kalles klassekamp.

Forrige artikkelOrtodokse jøder i Brooklyn brenner masker i massiv protest mot lockdown
Neste artikkelSkal hele landet vårt ødelegges?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).