Jan Guillou: – For Vänsterpartiet er rasisme ikke noe problem bare den kommer fra rett hold

0
Jan Guillou, skjermdump fra video

Den svenske forfatteren, journalisten og samfunnsdebattanten Jan Guillou skrev en artikkel i svenske Aftonbladet 30. august 2020 der han sa at det var pinlig at en mann fra det svenske gammelhøyre et poeng når han kritiserer et klart rasistisk utsagn fra Expomedarbeideren Bilan Osman som har uttalt at: ”För var dag som går så pallar jag inte med vita människor.” Guillou pekte på at denne typen flagrant rasistiske utsagn spiller ballen rett i hendene på Sverigedemokraterna.

Guillou har fått svar, både fra Bilan Osman og fra Vänsterpartiets «sjefsideolog» Hanna Cederin. I et svar til dem begge skriver Guillou at ingen av dem tar opp det som er stridens kjerne, nemlig Osmans klart rasistiske angrep på hvite mennesker.

Här blottas kanske Vänsterpartiets största ideologiska svaghet. Trots att de är vårt sista socialdemokratiska parti och har den populäraste partiledaren får de inte opinionen på sin sida. Det kunde vara ett politiskt mysterium.

Men ur Vänsterpartiets synvinkel är Bilan Osmans flagrant rasistiska språkbruk ursäktat. Det behöver inte ens beröras i diskussionen, bör snarare förtigas, av den enda anledningen att Bilan Osman är svart.

Och när alltfler förorter terroriseras av kvinnofientliga religionsfanatiker blundar Vänsterpartiet, för att dessa reaktionärer, som står för allt som V inte står för, är icke-vita, eller, med det löjliga nyordet, ”rasifierade”. Som om det vore en ursäkt.

Att bekämpa hederskulturen borde vara en huvuduppgift för Vänsterpartiet. I stället har de ställt sig på kvinnoförtryckets sida med hänvisning till att annat ställningstagande vore ”rasism”. Minns hur de behandlade aktivisten Amineh Kakabaveh.

Tvångsäktenskap, barn- och hustrumisshandel och grynkoll på kvinnors kläder och sexualitet är lika förkastligt om det tillämpas av bruna som av vita. Och det är sannerligen inte ”vänster”.

Men vem är jag att ge Vänsterpartiet råd? I partiets tradition vore jag nu en politiskt död man efter brännmärkning från chefsideolog. Fast komiskt nog, och som tur är, i Expressen och inte i Pravda.

Kommentar: Dette er vel ikke så ulikt situasjonen i Norge. Det er ikke så mange av de sjølutnevnte «antirasistene» som tar avstand fra den formen for rasisme som framføres av den høyreekstreme islamisten Haitham al-Haddad som fungerer som den ideologiske inspiratoren for Fahad Qureshi og IslamNet. Han sier sånne ting som at homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!)

Det er tydelig at visse «antirasister» også synes at rasisme er greit hvis den kommer fra rett hold.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.