Jan Guillou: – For Vänsterpartiet er rasisme ikke noe problem bare den kommer fra rett hold

8
Jan Guillou, skjermdump fra video

Den svenske forfatteren, journalisten og samfunnsdebattanten Jan Guillou skrev en artikkel i svenske Aftonbladet 30. august 2020 der han sa at det var pinlig at en mann fra det svenske gammelhøyre et poeng når han kritiserer et klart rasistisk utsagn fra Expomedarbeideren Bilan Osman som har uttalt at: ”För var dag som går så pallar jag inte med vita människor.” Guillou pekte på at denne typen flagrant rasistiske utsagn spiller ballen rett i hendene på Sverigedemokraterna.

Guillou har fått svar, både fra Bilan Osman og fra Vänsterpartiets «sjefsideolog» Hanna Cederin. I et svar til dem begge skriver Guillou at ingen av dem tar opp det som er stridens kjerne, nemlig Osmans klart rasistiske angrep på hvite mennesker.

Här blottas kanske Vänsterpartiets största ideologiska svaghet. Trots att de är vårt sista socialdemokratiska parti och har den populäraste partiledaren får de inte opinionen på sin sida. Det kunde vara ett politiskt mysterium.

Men ur Vänsterpartiets synvinkel är Bilan Osmans flagrant rasistiska språkbruk ursäktat. Det behöver inte ens beröras i diskussionen, bör snarare förtigas, av den enda anledningen att Bilan Osman är svart.

Och när alltfler förorter terroriseras av kvinnofientliga religionsfanatiker blundar Vänsterpartiet, för att dessa reaktionärer, som står för allt som V inte står för, är icke-vita, eller, med det löjliga nyordet, ”rasifierade”. Som om det vore en ursäkt.

Att bekämpa hederskulturen borde vara en huvuduppgift för Vänsterpartiet. I stället har de ställt sig på kvinnoförtryckets sida med hänvisning till att annat ställningstagande vore ”rasism”. Minns hur de behandlade aktivisten Amineh Kakabaveh.

Tvångsäktenskap, barn- och hustrumisshandel och grynkoll på kvinnors kläder och sexualitet är lika förkastligt om det tillämpas av bruna som av vita. Och det är sannerligen inte ”vänster”.

Men vem är jag att ge Vänsterpartiet råd? I partiets tradition vore jag nu en politiskt död man efter brännmärkning från chefsideolog. Fast komiskt nog, och som tur är, i Expressen och inte i Pravda.

Kommentar: Dette er vel ikke så ulikt situasjonen i Norge. Det er ikke så mange av de sjølutnevnte «antirasistene» som tar avstand fra den formen for rasisme som framføres av den høyreekstreme islamisten Haitham al-Haddad som fungerer som den ideologiske inspiratoren for Fahad Qureshi og IslamNet. Han sier sånne ting som at homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!)

Det er tydelig at visse «antirasister» også synes at rasisme er greit hvis den kommer fra rett hold.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  ”För var dag som går så pallar jag inte med vita människor.”

  Sverige har jo kjørt et generøst løp kontra invandring så det var stygt og dumt sagt.

  https://www.youtube.com/watch?v=iChPRQCVLio

  VS

  Screenshot_20201008_153505_com.duckduckgo.mobile.android

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Øppna era hjertan”.

  young-man-offered-to-tezcatlipoca-huitzilopochtli-toxcatl-spanish-report-by-sahagu-n_orig

 3. Avatar for Brunders Brunders says:

  Venstresiden både i Skandinavia og i de fleste andre land, er vidåpne for postmodernistisk marxist-feministisk ideologi.
  Det betyr at rasisme ikke lenger er en relevant kategori, men underlagt spillet om makt, makt og bare makt. Alt annet er sosiale konstruksjoner som bare tjener det hvite maskuline patriarkatet, og som sådant irrelevant som politisk innhold.
  Det merkelige er, at mange på venstresiden slutter seg til produktene av disse maksimene, uten at de ser ut til å forstå dybden i hva de slutter seg til.

  Postmoderninsmen, slik den forekommer i USA og Canada er tilsynelatende marxistisk, men kjører for fullt som de endelige forsvarere av utsatte grupper, som transpersoner og andre i LGB-kategoriene, og dertil de undertrykte “rasifiserte”.
  Problemet er at det er en ren maktkamp, der de ser for seg at de skal overta makten i verden, men uten å endre økonomiske eller sosiale realiteter, bare overta dem.

  Galskap? Jeg stemmer ja. Dette er ikke venstre-politikk, men heller fascisme.
  (Fascismen var jo også i utgangspunktet en venstre-politisk greie, vi skal ikke glemme det, helt.)

  Jan Guillou er en av mine store helter, og selv ikke lite av en gammel-raddis.

 4. Avatar for Enebak Enebak says:

  Den der var god: Ei svart dame fant ut at hvite er grovt overrepresentert i engelske nasjonalparker (90% av de som besøker nasjonalparkene er hvite). Så hu starter ei turistforening for svarte i rein protest. Bra!
  Hva dette har å gjøre hos WEF fikk jeg derimot ikke helt med meg.

 5. Avatar for Enebak Enebak says:

  Skjønte poenget da jeg leste kommentarene i Tweeten. Leste ikke tittelen på artikkelen fra WEF godt nok. Fascinerende.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere