«Nei til koronatyranniet» – titusener protesterte på Trafalgar Square

16
Fra demonstrasjonen på Trafalgar Square. Skjermdump fra video

Titusener av mennesker samlet seg til demonstrasjon på Trafalgar Square i London september 2020 mot det de kalte «koronatyranniet». De hadde hadde ikke masker og brydde seg ikke om «sosial distansering». Demonstrantene krevde umiddelbar oppheving av koronatiltakene og hadde paroler som «You’ll be safer media distancing than social distancing», Freedom not fear!», «No to lockdown!», «No to fascism!» og «Say no to cashless society!».

Demonstrasjonen er omtalt i The Independent, som også har mange bilder og video fra demonstrasjonen.

Etter at demonstrasjonen hadde pågått en stund, ble den oppløst av London-politiet – med hjemmel i koronareglene. Politiet påsto at demonstrantene satte seg sjøl og andre i fare.

Det er en voksende massebevegelse i flere europeiske land mot koronatiltakene både fordi reglene regnes som unødvendige og fordi de krenker de fleste grunnleggende demokratiske friheter og rettigheter og har store negative økonomiske konsekvenser.

Her er en video fra demonstrasjonen:

Den største demonstrasjonen mot koronadiktaturet fant sted i Berlin, men det har også vært demonstrasjoner i Madrid, Brussel og andre byer.

Titusener i demonstrasjon mot koronatiltakene i Berlin

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Forhåpentligvis våkner også flere nordmenn opp, Det politisk velbrukte “valgfrihet” kan være et uttrykk som står seg i denne coronatida.

  Frihet til å velge ved å ha alternative betalingsmetoder.
  Frihet til å velge om hurtigproduserte vaksiner mot noe som knapt noen blir syke av er noe vi vil ha i våre kropper.
  Frihet til å velge om vi vil dyrke placeboeffekten ved ansiktsmasker på offentlig transport.
  Frihet til å kunne være sosial uten å telle antall.
  Frihet til å demonstrere…

  Valgfrihet.

  Arbeidsledighet i svekkede demokratier i økonomisk resesjon vil ikke bedre folks helse. Dersom det er helse koronatiltakene dreier seg om?

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  Koronatiltakene handler om sykdom, ikke helse. Forskjellen er definert i paragraf 1 i WHO’s grunnlov:

  “Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.”

  Helse er mer enn fravær av sykdom. WHO definerer helse som fullstendig fysisk, mentalt og sosialt velvære. For min del har helsa å skranta det siste halvåret.

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Selv med full nasjonal lockdown, kommer ikke nordmenn til å reise seg mot dette tyranniet. Nordmenn flest er altfor servile og underdanige, og har full tillit til Erna, samme hva hun foretar seg. Store protester mot koronagalskapen er derfor utenkelige i Norge, selv om statistikken viser at omtrent ingen blir syke av viruset.

  Vi er kanskje bare noen uker unna restriksjoner av det slaget vi nå ser i Quebec og Victoria. Dvs portforbud for den gemene hop, og interneringsleire for dissidenter. Dette blir tilsynelatende varmt mottatt av nordmenn flest, om kommentarfeltene på nettet skal være noe å dømme etter. Hysterikernes skremselspropaganda får stå uimotsagt på de aller fleste nettsteder, og mediene våre jobber på spreng med å koke opp mer og mer bisarre skrekkhistorier om påstått “smitte” som angivelig rammer den ene byen etter den andre. Mens dette skjer, har sykehusene våre nesten null koronapasienter, og ingen som får intensivbehandling. Annenhver måned dør visst en nittiåring som kanskje – ifølge den “pålitelige” testen – hadde korona. Ellers blir omtrent ingen syke, og vanlig forkjølelse er langt mer dødelig. (Men titusener er visst “smittet”, om man skal tro myndigheter og medier.)

  Man kan bare forestille seg de langsiktige destruktive konsekvensene av alt dette: Konkurser, massearbeidsledighet, psykososiale problemer, ensomhet, selvmord og en ødelagt fremtid for hundretusener av barn og unge. For ikke å snakke om mer vold og vinningskriminalitet. Men det er vel sikkert verdt det når man tenker på de fine toppjobbene Bent Høie og Erna Solberg får i FN-systemet når alt dette er over.

 4. Avatar for pcwh pcwh says:

  Så et intervju med Floridas guvernør i går om hvorfor han nå vil oppheve alle restriksjoner. Hylekoret i media er i full gang så klart, men han forklarte rolig at truslene mot liv og helse aldri vil stoppe, men på et punkt må det være opp til den enkelte. Hvis man selv føler det er utrygt å gå på pub eller konsert, da lar man være, man forbyr ikke alle å gjøre det.

 5. Påbud om munnbind på kollektiv transport i Oslo dersom man er nærmere enn 1 meter. Tiltak fram til vaksine er på plass. Registrering av kafebesøkende Hilsen byrådet i Osjo.

  Teorier presentert av debattanter på denne siden er styrket når vi nå ser innføring av tiltak man ikke hadde i mars. Tilpasning til strengere tiltak fra utlandet på et tidspunkt vi knapt har innlagte på norske sykehus er svært oppsiktsvekkende!

  Her får norsk politi testet seg, skal de bøtelegge/arrestere t-bane-passasjerer uten munnbind etter tysting fra medpassasjerer?
  Vil vi få digital merking av de som etterhvert velger vaksine?

  Jeg kjenner jeg er glad de fleste norske motstandsfolk fra annen verdenskrig slipper å oppleve Norges utvikling i 2020!

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Enig! Jeg vet at min bestefar ville fløyet i flint over det som skjer. Hva risikerte han sitt liv for kun for at Norge skulle ende opp som dette?

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Det vil vi få hvis det kommer en vaksine. Det står i smittevernloven at den som ikke lar seg tvangsvaksinere vil bli nektet å delta i samfunnet. Paragraf 3-8.
  Da antar jeg at digital merking er det enkleste.

 8. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Tittet litt på den lovbestemmelsen og så på forskriften, selvfølgelig er “2019 nCOV” på lista til FHI over “allmenfarlige smittsomme sykdommer” (med feil navn men samme det).

  Hvor mange har dødd nå? 274-ish på 6 måneder. Vi kan altså fint ha 600 døde til i løpet av denne høsten/vinteren før man en gang tangerer antall døde årlig fra influensa-lignende sykdommer (ca. 900 i året). Influensa står ikke på lista til FHI.

  De siste 4 døde var 80+ og 90+. Snittalderen på døde så langt er 82-ish (samme som forventet levealder i dette landet). Lurer på om man har en sak juridisk når man påpeker at dette ikke er spes. “allmenfarlig”?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere