Italiensk virolog: – Stengning av samfunnet? Nei, nå er det nok av hysteriet!

0
Virologen og mikrobiologen Giorgio Palù ved universitetet i Padova: Nå må det være slutt på hysteriet! Nei til lockdown. Bakgrunnsfoto fra Padova: Shutterstock

Den italienske virologen Giorgio Palù sier til Corriere della Sera som en kommentar til de nye nedstengingene i Italia: Lukke alt? Nei, nå får det være nok av hysteriet!»

Palù er professor i mikrobiologi og virologi ved Universitetet i Padova. Han er også president for fakultetet for medisin og kirurgi samme sted (se CV): «Antallet som virkelig betyr noe er at de som er innlagt på intensivavdeling.»

Corriere della Sera spør: Professor Palù, folk er motløse og vet ikke lenger hvem de skal tro. Hvordan skal vi svare?

«Det er mye alarmisme. Det er ingen tvil om at vi står overfor en ny bølge av pandemien, men spredningen av viruset har aldri stoppet, selv om tilfellene i juli så ut til å ha forsvunnet, takket være den varme årstiden, friluft, de ultrafiolette strålene som dreper viruset. Så var det retur fra ferie, gjenåpning av mange aktiviteter og fremfor alt retur til skolen ”.

Antall «tilfeller» øker. Hvordan tolke dem riktig?

«La oss snakke om «tilfeller «, som betyr menneskene som har testet positivt med vattpinnen. For det første: Av disse har 95 prosent ingen symptomer og kan derfor ikke defineres som syke. For det andre: det er sikkert at disse menneskene har blitt «smittet», det vil si at de har kommet i kontakt med viruset, men det er ikke sikkert de er «smittsomme», altså at de kan overføre viruset til andre. De kunne gjøre det hvis de hadde høy virusbelastning, men for øyeblikket, med tilgjengelige tester, er det ikke mulig å fastslå det i tide for å unngå infeksjoner ».

Andre grunner til at visse «positive» mennesker ikke er «smittsomme»?
«De kan ha en lav virusbelastning, fordi de kan være bærere av en mindre virulent virusstamme, eller fordi de bare har genetiske fragmenter av viruset, som kan påvises med testen, fragmenter som ikke kan smitte andre mennesker.»

«Det som virkelig betyr noe er å vite hvor mange som kommer til intensivbehandling: det er dette tallet som gir den virkelige dimensjonen av alvoret i situasjonen. I alle fall har dette viruset relativt lav dødelighet, det kan drepe, men det er ikke pesten ».

Er du imot eller for nye lockdowns?

“Jeg er imot det som borger, fordi det ville være selvmord for økonomien vår; som forsker fordi det ville straffe utdannelsen til unge mennesker, som er vår fremtid, og som lege fordi det ville bety at syke mennesker, som lider av andre sykdommer, spesielt kreft, ikke ville ha tilgang til behandling. Alt dette i møte med en sykdom, covid-19, som alt i alt har lav dødelighet. Det vil si at det ikke er så dødelig.

Vi må sette en stopper for dette hysteriet ».

Den italienske regjeringa har nå innført ny lockdown og ulike grader av portforbud. I Napoli var det opptøyer i gatene natt til 24. oktober, og det gikk litt voldelig for seg. Men når avisene og regjeringa kaller det «gerilja», er det opplagt for å krisemaksimere og begrunne hardere undertrykking.

Napoli reiser seg mot «Covidfascismen», politiet slutter seg til demonstrantene

Forrige artikkelNapoli reiser seg mot «Covidfascismen», politiet slutter seg til demonstrantene
Neste artikkelMarkering mot korona-restriksjonene