Stephen F Cohen er død

0
Stephen F Cohen. Skjermdump fra video.

Av Martin Langvad.

Stephen Cohen er død, husk hans sterke advarsel mot en ny kald krig, skriver Caitlin Johnstone.

New York Times meldte at den eminente historikeren Stephen F Cohen (81) døde i sitt hjem på Manhattan på fredag 18. september 2020. Han døde av lungekreft ifølge kona hans, Katrina vanden Heuvel fra The Nation.

Han var professor emeritus ved Princeton University, snakket flytende russisk, besøkte landet ofte og hadde et omfattende nettverk både blant diverse intellektuelle, i kommunistpartiet, og han var venn av Gorbatsjov.

Johnstone skriver at han var “en av de få voksne i rommet hva angår Russland, mens alle andre har vært opptatt med å skylle hjernen sin ned i dass. Dette er et stort tap. Jeg har selv sitert Cohens skarpe analyse mange ganger i mitt eget arbeid, og hans perspektiver har formet min egen forståelse av hva som egentlig foregår bak den monolittiske politiske enigheten bak propaganderingen for økt vestlig aggresjon mot Moskva.»

«I en verden som i økende grad blir mer forvirrende og full av propaganda er Cohens død et slag mot menneskehetens desperate søken etter klarhet og kunnskap».

Oliver Stone
kommenterte Cohens død på facebook og skrev at amerikanske medier ikke kunne fordra Stephen Cohen på grunn av hans evne til å argumentere mot deres «bullshit». Han nevner et tilfelle der CNNs Jake Tapper inviterte Stone til å kommentere Trumps møte med Putin i Europa, Stone foreslo at de kunne bruke Cohen i stedet. CNN godtok forslaget, men holdt Cohen på vent i flere timer og unnlot å bruke han. Typisk CNN, i følge Stone.

Les også:

– USAs forsøk på å isolere Russland har mislykkes totalt

Stephen F. Cohen: Mer kald krigs-ekstremisme og farligere kriser

– Russland har ikke opplevd en slik styrkeoppbygging på sine grenser siden 1941


Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er gertbredde-1024x236.jpg
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.