– Russland har ikke opplevd en slik styrkeoppbygging på sine grenser siden 1941

0

Den som sier dette er Stephen F. Cohen, professor emeritus fra New York University og Princeton University. Cohen er også assisterende redaktør av The Nation.

Han sa dette i et radiointervju med John Batchelor 17. mai 2016:

We have been watching for nearly a month a steady buildup of American and NATO forces along near Russia’s borders – on land, on sea and in the air,. There has been nothing like this on Russia’s borders, such an amassing of hostile military force, since the German invasion of the Soviet Union in 1941.

Kommentaren kom etter at Jens Stoltenberg og andre NATO-ledere smilende klippet over et bånd for å innvie en missilbase i Romania. Cohen fant hele seremonien absurd. Dette var jo ikke å åpne en veistrekning eller ei bru, det var å innvie angrepsvåpen rettet mot Russland. Det er ingen tvil om at man i Moskva ser denne basen og denne styrkeoppbygginga som en direkte trussel mot Russland.

Cohen mener at verden ikke har vært så nær en kjernefysisk krig siden Cuba-krisa i 1962:

NATO forces in the Baltic states are only steps from Russia; and because while in the 1962 Cold War crisis there was only one tripwire, in and around Cuba, today there are several US-Russian confrontations, from the Baltic states, Ukraine, and Turkey to Syria.

Cohen mener at enten går Pentagon som en søvngjenger mot krig uten å skjønne hva man gjør, eller også er det noen der som ønsker krig.

I Norge er det nesten ingen debatt om dette, og mediene setter knapt nok et spørsmålstegn ved NATOs narrativ eller alliansens massive krigsforberedelser. Det er det man kaller en fri og uavhengig presse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.