Hunter Bidens korrupte affærer i Ukraina

19
Ukrainas daværende president, Petro Porosjenko i samtale med Joe Biden i 2015. Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Joe Bidens sønn Hunter Biden er fortsatt i søkelyset for sine korrupte forbindelser i Ukraina. I USA har Senatets Homeland Security and Governmental Affairs Committee gjennomført en undersøkelse av Hunter Bidens forhold til det ukrainske gasselskapet Burisma der den unge Biden ble utnevnt til styremedlem.

Deres rapport avdekker en rekke svært kritikkverdige forhold der Hunter Biden skal ha fått millioner av dollar fra oligarker og andre «utenlandske borgere med tvilsom bakgrunn», som det heter i rapporten.

Sammendraget av rapporten ligger her Johnson, Grassley Release Report on Conflicts-of-Interest Investigation, og rapporten i fulltekst finnes her.

Vi har omtalt Hunter Bidens korrupte forbindelser i Ukraina flere ganger, blant annet her: Ukrainske kilder: – Joe Biden fikk 900.000 dollar for å drive lobby.

Biden-familiens forbindelser i Ukraina er direkte knyttet til USAs rolle i statskuppet i landet 22. februar 2014 og etterspillet til kuppet. Joe Biden var da visepresident, men han sørget også for sin sønns forretningsforbindelser. Rapporten sier at visepresident Biden hadde et møte i Det hvite hus med sin sønns forretningspartner Devon Archer 16. april 2014. Fem dager seinere dro han til Kiev for å lede «Obama-administrasjonens arbeid i landet». Dagen etter ble Archer oppnevnt til styret i gasselskapet Burisma. Den 28. april beslagla britiske myndigheter 23 millioner dollar fra bankkontoen til Burismas eier, oligarken Mykola Zlochevsky. 12. mai 2014 ble Hunter Biden også oppnevnt til Burismas styre og i årene som kom fikk han og Archer millioner av dollar fra Burisma og selskapets korrupte eier.

De to fikk 4 millioner dollar for styrevervet i Burisma, men de skal også ha «fått millioner av dollar fra andre tvilsomme personer». Hunter Biden skal også ha mottatt 3,5 millioner dollar fra Elena Baturina, kona til den tidligere borgermesteren i Moskva.

Men komiteen sier også at forut for dette fra 2009 til 2014 var Hunter Biden en protesjé for US Secret Service og hadde deres beskyttelse på sine mange reiser rundt i verden. Komiteen hender at utenriksminister John Kerry hadde løyet da han sa at ikke visste noen ting om disse lyssky forbindelsene.

Det ukrainske parlamentsmedlemmet Andriy Derkach offentliggjorde 19. mai 2020 et lydopptak der det gikk fram at den tidligere visepresidenten Joe Biden og den tidligere utenriksministeren John Kerry presset daværende president i Ukraina Petro Porosjenko til å si opp den ukrainske riksadvokaten. Dette gjorde de opplagt fordi denne riksadvokaten drev undersøkelser av korrupsjon og andre økonomiske forbrytelser i Burisma der Hunter Biden hadde sitt svært lukrative styreverv. I lydopptaket hører man Joe Biden love å signere låneavtalen på en milliard dollar hvis riksadvokaten blir skiftet ut.

I enhver annen situasjon ville disse avsløringene eksplodert på avisforsider og i TV-reportasjer. Men det skjer ikke nå, og grunnen er åpenbart at USA nå er så polarisert at medier som holder med demokratene ikke vil ta i saker som kan undergrave posisjonen til deres presidentkandidat.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Du må ikke legge fram slike beviser på steigan.no!
  Beviser betyr ingenting for Olaf og hans frender, de livnærer seg på løgner og svart propaganda!

 2. Avatar for FMD FMD says:

  Styremedlemmer bør velges ut i fra kompetanse, ikke kontaktnettverk.
  Hunter Biden hadde ingen kvalifikasjoner til å sitte i dette styret, han var ingenting annet enn et tomt skall og en utgiftspost.

 3. Avatar for Sigurd Sigurd says:

  Hvis et oljeselskap i Norge satte bror til Olje og energi minsteren inn i et høytlønnet styreverv (flere milioner), uten at personen hadde noen tidligere kvalifikasjoner innen norsk oljebransje, så ville det vært høyst betenkelig. Dette er de facto korrupsjon. Det betales for politisk inflytelse.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Om Trump hadde gjort det hadde det nok vært det. Man kan jo tenke seg Trump jr jobbe for Gazprom og hevet 50 000 dollar i mnden for å spille golf. Lurer på hva Olaf hadde kalt det? Nettverksbygging??

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Ikke forvent selvinnsikt av en psykopat som Olaf med hans IQ rundt eller muligens under 75. Jeg tror forresten at han er betalt troll. Han har null troverdighet. Han innrømmet jo selv at han kun er her for å sabotere Steigan med tøvet sitt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

11 flere kommentarer

Deltakere