Australias totalitære lockdown kan friste andre til å følge etter

12
Totalt forlatte gater i sentrum av Melbourne i august 2020. Foto: Shutterstock

Et av de landene som har gjennomført den mest drastiske og mest totalitære lockdown er Australia. Landet har en befolkning på 23,5 millioner innbyggere og har til nå registrert 832 koronarelaterte dødsfall. Til tross for et så lavt antall døde knyttet til epidemien, har landet gjennomført noen av de mest totalitære koronatiltakene i verden.

Myndighetene i staten Victoria, der Melbourne er delstatshovedstad, har gått lengst. Tidlig i august 2020 vedtok delstatsparlamentet å innføre portforbud mellom 20.00 og 5.00 hver dag med unntak av jobb, helse og omsorg. Tiltakene ble lempet litt på fra 16. september, men det er for eksempel fortsatt påbudt å bruke maske når man er utenfor hjemmet. Det har vært satt en maksimumsgrense for hvor langt man kan bevege seg fra hjemmet på 5 kilometer og grense for å trene utendørs på en time. Det har også vært omfattende stenging av arbeidsplasser. De som skal jobbe må ha en arbeidstillatelse. Har man ikke den med seg risikerer man en bot på 1000 australske dollar, ca. 6.620 kroner.

Politiet har myndighet til å utstede bøter på stedet til folk som bryter de strenge reglene, og det blir praktisert. Fram til 2. september 2020 hadde politiet i Victoria utstedt bøter til et beløp av 2,9 millioner australske dollar. Politiet kan gå inn i folks hjem uten å ha noe rettsdokument på det, og de bruker droner for å sørge for at folk følger lockdownreglene. Det har sjokkert mange seere at den gravide Zoe-Lee Buhler, 28, ble lagt i håndjern og arrestert av politiet hjemme hos seg sjøl foran barna sine for angivelig å ha brutt reglene. Advokatforeninga i Victoria var raskt ute og kritiserte denne arrestasjonen som «uproporsjonal». Politiet har gitt beskjed om at enhver som forlater hjemmet sitt for å protestere mot koronatiltakene vil bli arrestert.

Overhuset i Victoria vedtok 1. september å utvide unntakstilstanden med seks måneder.

Tomasz Pierscionek, som er lege og journalist og redaktør av London Progressive Journal, skriver at en polakk som flyktet fra unntakstilstanden i Polen i 1981 har skrevet til ham og sagt:

Under den militære unntakstilstanden i Polen kunne du bevege deg og gjøre ting du ønsket. Du kan gå til en park og sitte på en benk, gå en tur eller reise over hele landet. Victoria suspenderte demokratiske regler og blir styrt av dekreter med drakoniske straffer.

Hvis dette er demokrati, kan man jo spørre seg hvordan et diktatur ser ut.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Enebak Enebak says:

  Er Australia globalistenes testlaboratorium for New World Order?

  Det ser ut som myndighetene i Australia tøyer strikken bare for å finne ut hvor langt de kan dra det før folk i et bedøvet middelklassesamfunn begynner å reagere. Hvordan de har fått det til vet da fanden, men det ser like fordømt ut som de har lyktes med det.

  Det kan være fristende å sammenligne det som skjer i Australia nå med det som skjedde i Spania mellom 1936 og -39. Da brukte Hitler den spanske borgerkrigen som treningsleir for å gi soldatene sine kamperfaring før han gikk til angrep på hele verden.

  Nå bruker globalistene Australias kamp mot covid-19 til å teste ut virkemidlene sine.

  Skal vi dra sammenligningen med den spanske borgerkrigen lenger, tok norske kommunister den gang toget til Spania for å hjelpe til med å forsvare den spanske republikken og spanjolenes friheten.

  Kanskje det er på tide å sjekke når toget til Australia går? …nei, pokker, det går ikke tog til Australia. Snedig å ordne seg testområde på ei øy så langt unna sivilisasjonen du kan komme og så stenge flyplasser og havner slik at ingen uansett kan komme seg verken ut eller inn.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Australia er en del av “five-eyes”, der Israel er det sjette.
  Om enn ikke formelt.

  https://www.theaustralian.com.au/commentary/five-eyes-would-be-stronger-with-israel-as-a-member/news-story/1180fa9dfbd1bc4727024cde475cc782

  Israel har også en totalitær lock-down - https://www.jpost.com/israel-news/govt-approves-high-holy-day-regulations-lockdown-starts-friday-642581

  men de har jo disse her å hanskes med:


  og de er like lite innstilt på å lystre, som “steiganistene”.
 3. Avatar for ABC ABC says:

  Sedelpressen betaler… :thinking:

  Screenshot_20200917_231205_com.huawei.browser

  Screenshot_20200917_231441_com.huawei.browser

 4. Avatar for ABC ABC says:

  Et hinsides bra spørsmål. Inflasjonen som ødelegger penger verdi har ikke oppstått enn og det er rart da alle land nære på bruker sedelpressen for fullt nå og har gjort det siden Nixon sa kjør på. Jeg har som glad amatør kommet til konklusjonen at USA med militære midler har opprettholdet fiat systemet globalt og teknikken har ikke vart god nok for å ersette dagens pengersystem enkelt. Nå er USA på nedtur og det kommer menger med alternativ til dagens system da digitalisering tilåter det. Summert, vi betaler hverandre med penger i et pengersystem der det er nære på hyperinflation om man bruker det ordet på pengerøkningen. Er det holdbart? :thinking: 1971 var vel det året når Nixon sa “nå er det fest” :boom::partying_face:

  Ta en kalkulator og slå ut pengerøkningen på arbeidsstokken eksempelvis. Det er interessant med ironi.
  Screenshot_20200918_115146_com.huawei.browser

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Nei - det er snarere omvendt - inflaterte verdier kan ødelegge pengesystemet.

  Det har de måttet gjort på grunn av petro-dollaren. Og senere ved IMF og Verdensbanken.

  De har jo dagens system, så det ønsker de nok ikke å gjøre.

  de som SKULLE ha hatt pengene:

 6. Avatar for ABC ABC says:

  Ikke noen vet sikkert hva som kommer å skje. Men Norges bank og Svenske riksbanken har hatt en åpen lavmeldt diskusjon nære på om problemet med tilliten til pengersverdi når man bruker sedelpressen som idag. Og i den diskusjonen så har de også purret om de forendringer som teknologiutviklingen åpner for. Sverige har jo sin e-korone og Norges bank har sikkert noe liknende. Men det går veldig raskt og vi burde ha en større debatt om problemet med å bruke sedelpressen som idag. Men vi kanskje burde begynne med…

  Öppet brev till professorer och lärare på landets ekonomiutbildningar

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere