Australias totalitære lockdown kan friste andre til å følge etter

0
Totalt forlatte gater i sentrum av Melbourne i august 2020. Foto: Shutterstock

Et av de landene som har gjennomført den mest drastiske og mest totalitære lockdown er Australia. Landet har en befolkning på 23,5 millioner innbyggere og har til nå registrert 832 koronarelaterte dødsfall. Til tross for et så lavt antall døde knyttet til epidemien, har landet gjennomført noen av de mest totalitære koronatiltakene i verden.

Myndighetene i staten Victoria, der Melbourne er delstatshovedstad, har gått lengst. Tidlig i august 2020 vedtok delstatsparlamentet å innføre portforbud mellom 20.00 og 5.00 hver dag med unntak av jobb, helse og omsorg. Tiltakene ble lempet litt på fra 16. september, men det er for eksempel fortsatt påbudt å bruke maske når man er utenfor hjemmet. Det har vært satt en maksimumsgrense for hvor langt man kan bevege seg fra hjemmet på 5 kilometer og grense for å trene utendørs på en time. Det har også vært omfattende stenging av arbeidsplasser. De som skal jobbe må ha en arbeidstillatelse. Har man ikke den med seg risikerer man en bot på 1000 australske dollar, ca. 6.620 kroner.

Politiet har myndighet til å utstede bøter på stedet til folk som bryter de strenge reglene, og det blir praktisert. Fram til 2. september 2020 hadde politiet i Victoria utstedt bøter til et beløp av 2,9 millioner australske dollar. Politiet kan gå inn i folks hjem uten å ha noe rettsdokument på det, og de bruker droner for å sørge for at folk følger lockdownreglene. Det har sjokkert mange seere at den gravide Zoe-Lee Buhler, 28, ble lagt i håndjern og arrestert av politiet hjemme hos seg sjøl foran barna sine for angivelig å ha brutt reglene. Advokatforeninga i Victoria var raskt ute og kritiserte denne arrestasjonen som «uproporsjonal». Politiet har gitt beskjed om at enhver som forlater hjemmet sitt for å protestere mot koronatiltakene vil bli arrestert.

Overhuset i Victoria vedtok 1. september å utvide unntakstilstanden med seks måneder.

Tomasz Pierscionek, som er lege og journalist og redaktør av London Progressive Journal, skriver at en polakk som flyktet fra unntakstilstanden i Polen i 1981 har skrevet til ham og sagt:

Under den militære unntakstilstanden i Polen kunne du bevege deg og gjøre ting du ønsket. Du kan gå til en park og sitte på en benk, gå en tur eller reise over hele landet. Victoria suspenderte demokratiske regler og blir styrt av dekreter med drakoniske straffer.

Hvis dette er demokrati, kan man jo spørre seg hvordan et diktatur ser ut.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.