Kreftpasienter dør som følge av koronautsatt behandling

8
Strålebehandling mot kreft. Svært mange færre fikk kreftbehandling i Storbritannia på grunn av lockdown. Foto: Shutterstock

Ein tarmkreftspasient som fekk operasjonen sin kansellert på grunn av Covid-19 har sagt at «folk vil ha døydd» av utsettingar.

Adrian Rogers, 46, skulle etter planen opererast i april, men etter behandlingsforseinkingar vart kreften hans inoperabel.

Stillasarbeidaren frå Retford, Nottinghamshire, seier regjeringa kunne ha gjort meir for å sikre tilgjengelege sengeplassar for dei mest sårbare.

Regjeringa seier: «Det er utruleg trist å høyre om tilfelle der kreftbehandling har blitt påverka.»

Herr Rogers fekk diagnosen tarmkreft stadium fire i juli 2018.

«Etter 52 rundar med kjemoterapi kunne kreftsvulsten opererast; noko som var eit godt teikn,» sa han.

Han vart tatt av kjemoterapi i åtte veker for å la immunsystemet hente seg inn nok til å overleve ein operasjon ved Manchester Royal Infirmary. Men behandlinga vart kansellert fordi dei sa det var for risikabelt for han å dele plass på intensiven med Covid-pasientar.

På grunn av forseinkinga fekk hr. Rogers 20 nye tumørar, og tilstanden hans vart atter inoperabel.

Han trur at det ikkje vart gjort nok frå regjeringa si side for å sikre tilgjengelege sengeplassar for dei kreftpasientane som treng det mest.

Han sa: «Folk vil no ha døydd som følge av behandlingsutsetting.»

Hr. Rogers held no fram med kjemoterapien, og skal starte med ein medisin kalla Avastin, som ikkje er tilgjengeleg under det offentlege helsevesenet, NHS.

Kona Amanda har gjennom GoFundMe samla inn 27 000 pund til behandlinga.

Manchester University NHS Foundation Trust seier dei har halde fram med å gi kreftbehandling til pasientar unntatt når «risikoen ved behandling er større enn fordelane».

Ein talsperson for Department for Health and Social Care seier: «Kreftdiagnose og -behandling har framleis vore ein absolutt prioritet.»

Cancer Research UK seier det var 20 000 færre behandlingar mellom april og juli i England, ein reduksjon på 28% samanlikna med same periode i 2019.

Chief executive Michelle Mitchellseier Covid-19-pandemien har hatt ein «katastrofal innverknad på kreftbehandlingar og liva til kreftpasientar.» Ho seier ein er bekymra for at det vil hope seg opp med ubehandla pasientar ein ikkje får ut av køene raskt nok.

Kjelde: BBC/anti-empire: https://www.anti-empire.com/sorry-to-have-killed-you-cancer-patient-left-inoperable-after-lockdown-delay/

Fritt omsett av Monica Sortland for Derimot.no

Kommentar:

Denne artikkelen bekrefter det vi vet fra mange ulike og pålitelige kilder. The Institute for Public Policy Research (IPPR) har gjennomført en studie av hva koronatiltakene har ført til i reduksjon av kreftbehandling i Storbritannia, og tallene er massive.

Det er blitt gjennomført 210.000 færre kreftundersøkelser i uka. Og i juni hadde køen for kreftundersøkelser økt til 2 millioner. Antall behandlede kreftpasienter falt med 43 prosent fra april til juni, totalt 339.242. Tallet på kreftoperasjoner hadde falt med 29 prosent fram til og med mai. Totalt antall kreftbehandlinger har falt med 30 prosent. At dette har kostet svært mange liv, er hevet over tvil, og det har også redusert livskvaliteten og livsutsiktene for mange flere. Hva totalen blir, gjenstår å oppsummere.

Legetidsskriftet The Lancet har foreløpig beregnet seg fram til at minst 10.000 barn i fattige land vil dø hver måned som følge av lockdown og 140 millioner mennesker vil bli kastet ut i den ytterste fattigdom. Dette vil igjen føre til at nye millioner av barn kommer til å bli underernært. Antallet mennesker som vil oppleve akutt matusikkerhet vil bli doblet til 265 millioner innen utgangen av 2020.

For første gang i menneskehetens historie ble en epidemi møtt med det som kalles lockdown, stengning av hele samfunn. Det er et svært tynt vitenskapelig grunnlag for at dette har noe for seg, og prisen vil bli enorm, både økonomisk, sosialt og i tap av menneskeliv.


Vipps: 116916.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Å balansere negative og positive elementer har ikke ikke skjedd i denne «pandemien» (def. ble beleilig endret av WHO under svineinfluensaen i 2009). Et lands tiltak rammer andre lands økonomi. Solidariteten med andre land er borte. Nr. 1 har vært kun covid-19 i eget land. Annen medisinsk behandling, phsykisk helse (selvmord), arbeidsledighet, fattigdom, menneskelig frihet har det gått dårlig med. Så har vi korrupte WHO som gitt oss feil råd i minst 15 år, og nå vil bruke covid i klimakampen! Det er bare til å legge de ned.

 2. Det er ikke noe hokkus pokkus dette her, Erna, FHI, WHO, nyhetsoppleserne mm sier all at folk har dødd med covid, ikke av covid, det er ingen som dør av Covid.

  Dette har makteliten snakket om om og om igjen, det er problem, reaksjon løsning som gjelder, viruset som mange mener ikke eksisterer engang siden det ikke er isolert er bare et problem de har skapt for å få folk til å akseptere løsningen som er vaksinen.
  En vaksine som vil skape et globalt bærekraftig samfunn med å ta bort 80% av menneskeheten med bivirkningen.

  Her en italiensk lege som leser opp fra dokumenter som sier at Covid er for å kverke 80% av befolkningen på planeten med Covid 1984 prosjektet.

  Den gode nyheten er at folk er i ferd med å våkne, hør bare på David Icke som talte til en enorm demonstrasjon i London i går, en tale for menneskeheten så fantastisk at den vil gå inn i historiebøkene.

  Har folket endelig våknet `?

  https://www.youtube.com/watch?v=RMzzZmWJebQ
 3. Avatar for tjatta tjatta says:

 4. Den gamle verdens sykdommer blusser opp igjen nå som Covid-19 har fått førsteprioritet i helsevesenet. Som for eksempel tuberkulose som har en mye høyere dødelighet enn enn det media-overhypede korona-viruset, som har en lavere dødelighet enn et mildt sesonginfluensavirus.

  “The overall mortality rate was 12.3% (249 cases) and the mean age at death was 74 years; 17.3% (43 cases) of all TB deaths were TB-related. Most of the TB-related deaths occurred early (median survival: 20 days), and the patient died of septic shock”.

  Ifølge WHO har en fjerdedel av verdens befolkning latent TB, og mange i fattige land får ikke behandling. Men mange i vestlige land som har TB de har tatt med seg fra hjemlandet, blir ikke prioritert, og dermed blusser TB opp i vestlige land også.

  Dette og at etterslepet for behandling av andre sykdommer som har blitt nedprioritert på grunn av korona, kan komme til overbelaste helsevesenet slik at folk dør i sykehuskø for sykdommer som TB som kan behandles med enkel medisinering.

  Nedprioriteringen av behandling for andre sykdommer sammen med elendigheten som nedstengningen har ført til for mange hundre millioner mennesker, vil gjøre dødstallene for dette mye høyere enn de offisielle tallet for antall døde verden over på grunn av Covid-19.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Smitten er helt ute av kontroll nå: Det er så mye som 12 covid-pasienter ved norske sykehus, og sykdommen har tatt nesten tre liv i sommer. Hvis vi ikke sporenstreks stenger ned samfunnet vårt risikerer vi i verste fall at enda en nittiåring dør om noen uker. Snittalderen på de døde er på sjokkerende lave 84 år.

  På tide å stenge alle skoler og legge ned alle arbeidsplasser i Norge, slik at vi ikke risikerer at et eldgammelt menneske dør en eller annen gang.

  Her på Hedmarken ble alle skolene stengt i dag, etter at samtlige sykehjem og alle fritidstilbud til barn og unge ble stengt i går. I dag, passende nok, avvikles også pandemiposten på Hamar sykehus, siden den ikke har hatt pasienter på ukesvis.

  Skolene her ble stengt som preventivt tiltak, i tilfelle en eller annen elev skulle bli litt snufsete en gang i fremtiden. Best å være føre var; man kan jo ikke risikere at en olding blir syk en eller annen gang i løpet av vinteren.

  Flott at barn og unges fremtid ofres, for at en håndfull nittifemåringer kan holde seg i live en uke ekstra.

  En total nedstengning vil gjøre underverker både for økonomien og folkehelsa. Tenk for en helsefremmende effekt man får av å sitte inne i karantene, isolert fra omverdenen, stirrende på en skjerm i uke etter uke. Da holder man seg sannelig frisk.

  Gamlinger jeg har snakket med setter også pris på å ikke få besøk av pårørende lenger. De simpelthen elsker å være alene og sitte og stirre tomt ut i lufta. Ingenting er vel bedre for helsa enn den livsstilen der. Hvem trenger vel menneskelig kontakt anyway?

 6. Avatar for pcwh pcwh says:

  På kornet der, og det viser dessverre hvor tett det er mellom gammelmedia og ynkryggede norske politikere. Jeg vil hevde at VG ene og alene har klart å drive fram mesteparten av hysteriet, med sitt konstante mas om munnbind, sære anekdoter om at ALLE kan dø når som helst, og et monomant fokus på tall, hver eneste dag. Og de gir seg ikke, selv om kartet ikke lenger stemmer med terrenget.

  Jeg lurte en stund på hva som driver dem, men husket plutselig en fuktig kveld på tidligere Tostrupkjelleren der en VG-journalist i fylla avslørte hvor mye de faktisk vet om folk i maktposisjoner og hvilke direktelinjer de har inn til maktens korridorer.

  Og med et sviktende publikum og fallende inntekter innså jeg at de nå savner innflytelse. Ingen bryr seg om gammelmedia lenger. Før korona!

 7. Avatar for K11 K11 says:

  Samboeren min har jobbet i ca 80% stilling på den lokale pandemiposten (Hamar) siden starten av den såkalte pandemien, så jeg har fått et visst innblikk i hvor bisarr håndteringen av denne “sykdommen” er. Det er også en viss ironi i at pandemiposten ble avviklet i går (som planlagt), samme dag som Hamar havnet i mediebildet pga “stor og ukontrollert” smitte, med bl.a. nedstengning av alle skolene, sykehjemmene, fritidstilbudene m.m.

  Når jeg løfter blikket litt ser jeg også at det i dag er totalt 10 innlagte covidpasienter ved norske sykehus, og 1 (eller null?) av disse er i respirator. Tallet har for øvrig gått ned de siste dagene.

  Men hvis myndighetenes (og medias) mål var å spre FRYKT, kunne de godt påstått at tusen er innlagt, og fem hundre ungdommer kjemper for livet i respirator. (Folk flest ville trodd dem.) Likevel er de ærlige om hvordan ståa er. Det samme er tilfelle i andre land.

  Derfor er jeg nødt til å konkludere med at verdens herskere VIL at folk flest skal gjøre opprør mot de nasjonale myndighetene. Dvs: Myndighetene radbrekker økonomien, ødelegger folks liv og håndterer den harmløse “pandemien” på en så bisarr, ulogisk og direkte idiotisk måte, at folk egges til demonstrasjoner, opprør og revolusjon. Slik demonteres den gamle verdensordenen på en kontrollert måte, noe som baner vei for den nye som verdens herskere har forberedt til oss i kulissene.

 8. Avatar for INK INK says:

  Spot on!

  Men ALLE kan dø når som helst! :grin:
  Og av hva som helst.
  Det er liksom en av grunnbetingelsene for alt karbonbasert liv på kloden …

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere